PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=555086}

Pod kopułą

Under the Dome
2013 - 2015
6,6 26 tys. ocen
6,6 10 1 26263
4,3 3 krytyków
Pod kopułą
powrót do forum serialu Pod kopułą

Litości

ocenił(a) serial na 6

W książce była rakieta typu Cruise a nie bomba paliwowo-powietrzna to raz a dwa "kucharz" nie
żyje?!

ocenił(a) serial na 10
borsuk96

Da fak?

ocenił(a) serial na 6
justareader

Kucharz który palił amfę i prowadził radiostację :-P

ocenił(a) serial na 3
borsuk96

Co ma piernik do wiatraka ? Serial to nie książka. Czego ludzie są takimi idiotami i nie potrafią zrozumieć, że serial, a książka to nie to samo i porównując dwie niezależne produkcje robią z siebie pajaców ?

Zetnakatel

King napisał specjalny list do fanów w sprawie zmian w serialu. Napisał, parafrazując, że powieść nie została zmieniona, gdyż nadal można sięgnąć po nią i zgłębiać historię bohaterów według tego, co on napisał. Wydaje mi się, że to bardzo rozsądne podejście. Ciężko jest dokładnie przełożyć powieść na serial, a forma, którą możemy śledzić na małym ekranie, jest w moim odczuciu dosyć ciekawa,a powieść czytałem i byłem nią zachwycony. Dlatego też ja jestem zadowolony, ponieważ mogę zobaczyć alternatywną historię do tej, którą śledziłem na kartkach z wypiekami na twarzy. Pozdrawiam fanów Under The Dome i twórczości Stephena Kinga :)!

cygan21

w końcu ktoś rozsądny :)

ocenił(a) serial na 3
cygan21

Ja rozumiem, że film tylko nawiązuje w sposób luźny do książki, ale jednak spodziewałem się czegoś lepszego, no i szczególnie tego kingowskiego klimatu. A tak to jest dość słabe i czasem mam wrażenie, że to serial dla nastolatków.

lookacz2007

Osobiście odnoszę wrażenie, że każdy kolejny odcinek jest coraz lepszy :). Początek mógł się wydawać co najmniej dziwny, zwłaszcza dla tych, którzy dobrze znają prozę Kinga, jednak promo 6 odcinka daje nadzieje na naprawdę moce epizody w najbliższych tygodniach :).