Jak wam się podobał? Ja się coraz bardziej zastanawiam co oni wymyślą z tą mini kopułą, no bo skoro Joe mógł ją podnieść i przenieść to znaczy, że całe miasteczko też można podnieść i przenieść. Może faktycznie jednak wojsko coś testuje? W ostatnim odcinku wystrzelą ich na Marsa albo na księżyc :D
Ewentualnie naciągnięta opcja z książki i trochę gdybania: dzieci kosmitów robią własną szklaną kulę.
Ale jak wytłumaczyć obraz namalowany przez matkę Juniora i "znajomość" Barbiego?
Może ona faktycznie coś przeczuwała i nie była tak naprawdę stuknięta tylko wyłapywała jakieś pozaziemskie sygnały?
Barbie jest cały jakiś szemrany, w książce dał się lubić, w serialu mnie trochę irytuje.
Mnie bardziej zastanawia kto będzie 4 osobą do aktywowania mini kopuły,albo co Junior zrobi z wiedzą,że jego ojciec zbiera całą broń w schronie. Myślicie,że to on będzie 4 ? Ogólnie odcinek średnio mnie zaskoczył ale ostatnia scena jakoś dała mi do myślenia. Co do przenoszenia miasteczka jak mini kopułę ... nie wiem czy ktoś by na to wpadł,ale pomysł wydaje się bardzo możliwy ;)
Hmm... jakoś Barbie nie pasuje mi do tego żeby być wybranym przez kopułę... Barbie dobrze funkcjonuje jako ktoś związany po części z prawem i z ingerowaniem w życie miasteczka poprzez działania niezwiązane z mini kopułą... np.'współpraca z Big Jimem
Wg mnie to będzie Junior. Wskazuje na to obraz jego matki (łączy go to z różowymi gwiazdami). Co do broni to Big Jim musi jakoś zadbać o swoje interesy z propanem. Zapewne też będzie chciał w końcu stać się "głową" miasta i nie będzie się obawiał policjantki, Barbiego i Max.
Dokładnie tym samym kryterium kierowałam się wybierając Juniora ;) I zgadzam się z tym że Big Jim będzie chciał rządzić wszystkimi w miasteczku,chociaż prędzej w tej roli widziałabym Barbie'go... Jednak po tym jak widziałam sneak peek gdzie Dodee odnajduje mini kopułę nie wiem czy będzie ona w dalszym ciągu tajemnicą ... może Dodee zapomni,że ją widziała po tym jak kopuła ją poraziła i odrzuciła od siebie?
to by bylo za proste jakby junior byl czwarta osoba. Chociaz tez jest mlody jak reszta ludzi-kluczy. Pytanie co sie stanie jak czwarta osoba go dotknie.
Seek peek całkiem niezły. Byłem ciekawy jak rozwiążą wątek pojawienia się Max (czyli dalsze punkty jej planu). Jeżeli Dodee wszystkim powie to może w ten sposób znajdzie się 4 osoba, bo każdy będzie chciał spróbować ? Pożyjemy - zobaczymy ;)
Z jednej strony może się tak zdarzyć,ale co będzie jeśli obawa Julii się spełni? Całe miasteczko znienawidzi te dzieciaki za to,że są w jakiś sposób połączeni z kopułą. Mogą nawet pomyśleć,że to oni ją zasilają lub mają nad nią jakąkolwiek kontrole co w efekcie może doprowadzić do tego,że aby się przekonać jakie są ich powiązania będą chcieli ich nawet zabić...
Do tych którzy czytali ksiażkę : jak się skończyła ? jak wyjaśniono czemu pojawiła się kopuła ?
Pytam z ciekawości.
Jak spoiler to na całego? :D
Okazało się, że dzieci kosmitów się bawiły w podobny sposób, jak ludzkie dzieci przypalają mrówki szkłem powiększającym. Pole magnetyczne było wytworzone przez jakąś skrzynkę z tego co pamiętam, wokół niej był pas promieniowania. Na sam koniec był w kopule wielki wybuch a dzieci kosmitów ją usunęły, bo ponoć "usłyszały" prośby osób, które były przy tej skrzynce.
Skrzynce? Juz sama nie wiem co to było, chyba muszę przeczytać zakończenie jeszcze raz.
Albo Julia. Młodzież zdecydowała, że nie należy jej nic mówić, więc zanim ona się dowie, że coś jest na rzeczy miną ze dwa odcinki :D
no i wg. mnie julia ma jednak coś wspólnego z kopułą, skoro po dotknięciu kuli miała wizję ;)
Dokładnie... było w miarę dobrze bez dodawania nowych postaci... a za niedługo jak tak dalej pójdzie będziemy co chwile poznawać nowe postacie i coraz bardziej będziemy się oddalać od wątku z kopułą... za dużo ich tam będzie...