PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=555086}

Pod kopułą

Under the Dome
2013 - 2015
6,6 26 tys. ocen
6,6 10 1 26258
4,3 3 krytyków
Pod kopułą
powrót do forum serialu Pod kopułą

No jeszcze takiego zakończenia nie widziałem - przez 13 tygodni człowiek ogląda w oczekiwaniu na odpowiedź - o co tutaj w ogóle chodzi a tu taka lipa.

ocenił(a) serial na 5
Jordan66

będzie 2 sezon :)

sylsob1

Ledwo znaleźli tematów na jeden.

ocenił(a) serial na 7
Jordan66

chyba nie myślałeś, że pod koniec pierwszego sezonu dostaniesz wszystkie odpowiedzi, poza tym i tak sporo nakierowali, na tyle, iż jakieś wnioski można sobie wyciągnąć. Tutaj jest jeszcze kupa historii do opowiedzenia, nie wiem czy 1 sezon to jakies 1/5 książki ? Nich ktoś mnie zweryfikuje

volker92

1/5 książki?Tylko nazwiska bohaterów(ale nie ich wygląd) i istnienie kopuły są z książki, nie rozumiem dlaczego S.King uważa ten serial za dobry.

paulina_pogon

To, że ekranizacja nie jest w 100% odzwierciedleniem książki nie oznacza, że jest zła.

ocenił(a) serial na 6
volker92

Ale wiesz, że wstępnie nie miało być sezonu drugiego? Dopiero po odpowiedniej oglądalności, pod koniec serial dostał zielone światło by zacząć w ogóle pisać scenariusz.

ocenił(a) serial na 7
rafib1975

Wiem, że miał być tylko jeden początkowo, ale w dobie dzisiejszej popularności seriali mnie to nie dziwi. Wszystko tworzą na 1 sezon i czekają jak się przyjmie. Przykładowo takie Walking Dead i Breaking Bad w pierwszych sezonach miało 6-7 odcinków, co jest tyle co nic. Musieli sprawdzić czy jest jakieś zainteresowanie i wtedy mogli pracować dalej. Tak to teraz działa i po prostu piszą sobie scenariusz pierwszego sezonu, z myślą o dalszej historii, zostawiając sobie furtki. Przyjmie się to mogą pisać planowana historię dalej, nie przyjmie się to kasujemy pomysł i do widzenia.