PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=555086}

Pod kopułą

Under the Dome
2013 - 2015
6,6 26 tys. ocen
6,6 10 1 26371
4,3 3 krytyków
Pod kopułą
powrót do forum serialu Pod kopułą

Czy w książce jest wszystko wyjaśnione .Proste tak lub nie starczy.

ocenił(a) serial na 1
terron

Jset. Czym była kopuła i skąd się wzięła ;) wiecej nie zdradzę.

ocenił(a) serial na 7
cronin35

Dzięki wielkie .Zabieram się za czytanie bo rok czekać na rozwiązanie.

terron

Zakończenie Pod Kopułą jest bardzo słabe. Jeśli liczysz na to czy się dowiesz czym jest kopuła to raczej daruj sobie książkę.
Lepiej poczekać na rozwiązanie tego w serialu, a nóż może wymyślą coś innego.

ocenił(a) serial na 7
patryks83

Niestety już wiem jakie jest zakończenie .Serial jak na razie jest fajny.Książka zresztą też mi podchodzi dobrze jest mieć porównanie.

terron

To fakt. Dla mnie koniec książki jest słaby. Pomysł żeby serial miał więcej niż jeden sezon też mi się nie podoba.

ocenił(a) serial na 7
patryks83

Ogólnie lubię kinga .Przeważnie nie zawodzi .Miniseriale mają urok a robienie tasiemca raz że męczy jeśli trafiło się na serial podczas początku emisji a dwa udziwnienia i kombinacje niszczą pierwotny czar.

patryks83

Fakt, idea stworzenia II sezonu jest słaba. Bo niby co miałoby się tam wydarzyć? Może kopuła nie opadnie w pierwszym sezonie, tylko będziemy na to czekać do drugiego. Lub też opadnie następna...
Co do zakończenia w książce - porażka. Książka cały czas trzyma w napięciu, człowiek zastanawia się skąd ta kopuła się wzięła, czy ma to coś wspólnego z Renniem, z propanem i BUM! cios obuchem lub, co gorsza, banałem....

patryks83

uhmm też się zgodzę, że końcówka książki jest słaba.
Cos jak każda z książek Harlana Cobena, 98% trzyma w napięciu tylko po to, żeby wyjaśnienie było niby z sensem ale własciwie banalne jak u Coelho.
Ale to nie kącik książki tylko dyskusja o filmie.
Dobre sa RUINY, z kolei film nakręcony na podstawie jest gniotem gorszym chyba od AlienVs Predator:-/

ocenił(a) serial na 5
waleczny_kurczak_III

Końcówka książki niby banalna ale daje do myślenia: ja myślę że rozdział o nazwie "mrówki" jest jakby porównaniem do tego co dzieje się przez całą książke i zakończenia.