PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=555086}

Pod kopułą

Under the Dome
2013 - 2015
6,6 26 tys. ocen
6,6 10 1 26258
4,3 3 krytyków
Pod kopułą
powrót do forum serialu Pod kopułą

Se jaja robią

ocenił(a) serial na 7

Jeszcze gorzej niż można przypuszczać, zaczęło się od rozjaśnienia, potem to namagnesowanie i ginie Linda. Ale mamy wejście nowej postaci (której, podobnie jak Max, nie było w książce) - pojawia się wujek Juniora (nie było go w książce, w tej roli Eddie Cahill, detektyw Flack z "Kryminalnych zagadek Nowego Jorku"). Czy coś mi się podobało? Jasne. Sam Eddie Cahill, bo bardzo lubię tego aktora oraz scena z gwoździem przebijającym dłoń Joego - moim zdaniem został w ten sposób jakby "naznaczony").

ocenił(a) serial na 5
Shiloh

Co z tego, że nie było go w książce? Ludzie ogarnijcie się! Przestańcie to porównywać do książki, przecież to nie jest ekranizacja!

ocenił(a) serial na 7
Shiloh

Sam King wspominał że serial to jest coś w stylu "co by było gdyby...".

ocenił(a) serial na 7
Shiloh

Następny...Ludzie traktują seriale jako wyrocznie, zamiast się przy nich rozerwać to musza się wszystkiego czepiać przy najlepszych produkcjach.

ocenił(a) serial na 7
volker92

Czy wy wszyscy naprawdę tak nieuważnie czytacie moją wypowiedź.

ocenił(a) serial na 7
Shiloh

Chodziło mi tylko o to, że znowu ktoś musiał wtrącić coś z książka. Sory, ale jestem już uczulony na ten aspekt pod tematami forum tego serialu. Wiem, że u Ciebie to było tylko lekkie wtrącenie, więc przepraszam ;)

ocenił(a) serial na 7
volker92

W porządku. Widzę, że jesteś spoko, pomyślałem nawet (na serio, to nie bonus, żart, prezent, podziękowania czy jeszcze coś), żę zaproszę Cię do znajomych (choć widzę, że gusta mamy odmienne).

ocenił(a) serial na 7
Shiloh

Spoko ;) Ja tam nie jestem jakimś wyrafinowanym filmo/serialomaniakiem, wielu produkcji pewnie jeszcze nie widziałem porównując do innych ;p Widzę, że Ty lubisz klasyki ;) doceniam je, ale jakoś za nimi nie przepadam aż tak, czy to Bondy, czy to filmy Lincha.

ocenił(a) serial na 8
volker92

Popieram ludzie sie czepiaja i ciagle porownuja filmy do ksiazek.
Zenada

Shiloh

Ja całkowicie rozumiem te porównania do książki, przecież serial jest z nią mocno związany, więc nie ma się co dziwić, że ludzie doszukują się analogii.
Tym lepiej, że jest luźno połączony bo może zaskakiwać nowymi wątkami.
Jak zginęła Linda i pojawiła się nauczycielka, to wiedziałem, że będzie istotną postacią. Babka jest dziwna.
Mogliby się jednak bardzie postarać, bo przejścia w nowe wątki są siermiężne, pojawia się wujek, nagle, siedział w lesie przez cały czas, nie szukał rodziny w kryzysie, nie obchodziła go kopuł- niby pijany cały czas był...
Nauczycielka badała kopułę, a kiedy weszła do akcji okazała się rezolutna i sama podejmuje kontrowersyjne decyzje jak palenie upraw- taka osoba nie pozostawałaby na uboczu przez tak długi czas.
Fabuła jest sklejana i nieraz widać grube, nieoszlifowane fragmenty kleju na łączeniach.
Czekam jednak na więcej, zobaczymy co będzie dalej.

ocenił(a) serial na 5
hengod

szkoda że Angie nie żyje :( fajna z niej laska, lubię blondynki :D

ocenił(a) serial na 5
hengod

"Ja całkowicie rozumiem te porównania do książki, przecież serial jest z nią mocno związany, "

Idea serialu jest taka, że on właśnie NIE jest mocno związany z książką... :D Ale fakt, sezon zrobił się dziwny, co odcinek pojawia się nagle jakaś postać, która nagle jest w centrum wydarzeń i wszyscy ją znają. Lyle! Lyle wie wszystko! Sic!... Kim do cholery jest Lyle?!

ocenił(a) serial na 3
Shiloh

Jeśli już mówimy o niedorzecznościach to czy na początku serialu nie mówiono, że liceum mieści się poza kopułą? Pamiętam, że ten kolega Joe mówił, że nie będą drugiego dnia pisać testu z trygonometrii... Rana Julii też zadziwiająco szybko się wyleczyła skoro była w stanie pływać tego samego dnia. Niby małe rzeczy, ale mi trochę zepsuły pozytywny odbiór...