Może mi ktoś wytłumaczyć, dlaczego pod kopułą jest wiatr ? Dla mnie jest to trochę nielogiczne...
Wyszukiwarka tematów naprawdę nie boli.
http://www.filmweb.pl/serial/Under+the+Dome-2013-555086/discussion/6+odc.+mały+f ail%2C+moim+zdaniem,2255536
To przecież oczywiste, że kopuła ma magiczne działanie i przepuszcza cząsteczki i ma mikroklimat i ma klimatyzację i system irygacyjny i poduszki powietrzne oraz podwójny wtrysk paliwa. A rośliny rosną w zastraszającym tempie po wybuchu najwielgachniejszej bąbie na świecie.
A nie... zapomniałem, że to wszystko przez suchutki portfel producentów. Pewnie nie przepuszcza żadnych dolarów.
Albo ten serialowy scenariusz jest jak kopuła. Sito.
Polecam przeczytać książkę bo jest świetna według mnie trochę lepsza od serialu. Dostaniesz tam odpowiedzi na wszystkie pytania ;] A seial różni się od książki mam wrażenie że twórcy wzięli tylko zarys fabuły i postacie a resztę stworzyli sami co i tak wyszło im całkiem fajne.
Książkę czytałam jakieś dwa lata temu, wstyd się przyznać, ale nie pamiętam za dobrze jej szczegółów . Wiem jedno, była tysiąc razy lepsza niż ten serial. Z nadzieją czekam na rozwinięcie się jego "jakości", chociaż wyraźnie się na to nie zapowiada.
Szkoda, że taka powieść doczekała się tak marnej ekranizacji...
Również sporo zapomniałem ale pamiętam że zrobiła na mnie ogromne wrażenie a po skończeniu ciągle o tym myślałem ;] King nie pisze słabych książek :D