PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=555086}

Pod kopułą

Under the Dome
2013 - 2015
6,6 26 tys. ocen
6,6 10 1 26256
4,3 3 krytyków
Pod kopułą
powrót do forum serialu Pod kopułą

Napiszcie proszę, w jaki sposób kończy się książka?

Obejrzałem 1. sezon i poprzestałem na 3 odcinku drugiej serii. Jestem ciekawy, jak King to
zakończył.

ocenił(a) serial na 7
chatiflatt

Julia pokazała dzieciom-kosmitom, stanowiącym serce generatora kopuły bolesne zdarzenie ze swojej przeszłości, a dzieci-kosmici podniosły kopułę z powrotem, ocalając przed śmiercią nieliczną grupkę, która jeszcze nie podusiła się na skutek wybuchu butli z propanem. Tyle.

Shiloh

Bez sensu takie rozwiązanie, przecież nie ma wtedy sensu zdarzenie z meteorytem sprzed 25 lat i wizjami matki Juniora.

ocenił(a) serial na 7
Jordan66

Zderzenia z meteorytem i wizji matki Juniora nie było w powieści.

Shiloh

Bogu niech będą dzięki bo to zwiastuje lepsze zakończenie serialu i bardziej inteligentne wyjaśnienie pochodzenia kopuły.

ocenił(a) serial na 7
Jordan66

Przecież pochodzenie kopuły zostało już wyjaśnione. SPOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII ILEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEERRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR!!!!!!!!!!. To również byli kosmici, ale stworzyli kopułę, aby wybrane osoby chroniły jaja (co nie wyszło).

Shiloh

W którym to miejscu zostało wyjaśnione w serialu ?

ocenił(a) serial na 7
Jordan66

W drugiej połowie pierwszego sezonu. Potem ten wątek jeszcze się trochę ciągnął.

Shiloh

Ale to nic pewnego było, bo by zwracali się z pretensjami do kosmitów a nie do kopuły. Kopuła mnie wybrała, kopuła zabrała - tak mówią.