PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=555086}

Pod kopułą

Under the Dome
2013 - 2015
6,6 26 tys. ocen
6,6 10 1 26371
4,3 3 krytyków
Pod kopułą
powrót do forum serialu Pod kopułą

Zwiastun 12 odcinka dla nakarmienia wyobraźni:

www.youtube.com/watch?v=saRck9z9sJI

a w nim:
- kolejny problem i przejmujący głos narratora: now its shrinking ;)))
- Barbie uciekający przed spadającymi gałęziami
- pani naukowiec tym razem nie da rady
- podziemne tornado wciągające Melanię
- Big Jim i jego huśtawka nastrojów

Moja teoria zakończenia sezonu i później całego serialu (nie wiem w ilu sezonach):
Melanie wraz z towarzyszami przeniesie się do przeszłości. Ich zadaniem będzie uratować ją przed śmiercią. Po spełnionym zadaniu wrócą do teraźniejszości. Pojawi się dorosła Melanie. Kopuła uratuje wszystkich przed końcem świata (płomienie na zewnątrz kopuły).

ocenił(a) serial na 6
anhro

Ja mam nadzieje ze wszystko strawi ogien, przezyje tylko grupka mieszkancow, czyli zakonczenie mniej wiecej jak w ksiazce i skonczy sie ten serial w cholere

mateusi91

Kiedy zapowiadano ten serial to czekałem jak dziecko. Kiedy się pojawił - wraz z kolejnymi odcinkami było coraz gorzej - trzyma mnie tylko ciekawość jak to zakończą bo mogłoby się to wreszcie skończyć. ;D

ocenił(a) serial na 6
anhro

Mialem dokladnie tak samo. Nie moglem sie doczekac serialu, bo to jedna z moich ulubionych ksiazek Kinga. Oczywiscie wiadome bylo ze kilka rzeczy moga zmienic/pominac, jak to zwykle bywa z przelewaniem ksiazki na ekran, no ale takich zmian to sie nawet nie spodziewalem. O ile 1 sezon byl nawet ok, to 2 ehh szkoda gadac. Co prawda koncowka nabiera tepa ale poczatkowe odcinki i te wymysly z kopula. I mam takjak ty, ogladam to tylko aby zobaczyc jak sie skonczy i co oni tam jeszcze wymodza.

mateusi91

Obejrzałem już 12 odcinek i mnie zatkało. Nawet nie wiem jak go podsumować :D.

Ale jest zwiastun odcinka finałowego:
www.youtube.com/watch?v=qrsKGv7WOkQ

i myślę że...

sezon zakończy się po prostu:
efektem specjalnym ognistych motyli ;D lub jakimś innym efektem (typu kopuła zmieni kolor) i tyle ;D

ocenił(a) serial na 7
mateusi91

"czyli zakonczenie mniej wiecej tak jak w ksiazce" no dzieki za spoiler

ocenił(a) serial na 6
error502

Tam sie duzo wydarzylo, dlatego mniej wiecej ☺. No ale serial =/= ksiazce wiec pomarzyc moge o takim zakonczeniu.

ocenił(a) serial na 7
mateusi91

ale coś o "trawieniu" wszystkiego przez ogień jest w serialu, chyba w wizjach Lyle, więc tutaj film nie musi tak daleko odbiegać od książki

error502

Jeśli w książce wszystko spłonie to w serialu będzie to zapewne wina Big Jima :D
W sumie to najbardziej męczy że wiele postaci cierpi na brak stałego charakteru - raz są dobrzy, raz źli, raz mądrzejsi raz głupsi - wszystko kręci się wokół tego i z tego wynika.