Bardzo podobało mi się Jerycho - nieco starszy serial.
Tam też była społeczność małego miasta, zagrożenie z zewnątrz, problemy bohaterów w sytuacji kryzysowej...
Czy można porównać te dwa seriale? warto zacząć oglądać?
W Jerycho nie ma jednak tak wielu elementów fantasy. Pierwszy sezon ogląda się bardzo przyjemnie. Ja po prostu nie przepada za jakimś strikte fantasy ale jest znośnie.
Czy można je porównać? Sama nie wiem. Jerycho podobało mi się bardzo, myslę że spodoba Ci się Under the Dome.
Mi się bardzo podobało Jerycho, obydwa sezony, ale komiks, który zawierał fabułę niby 3go , niepowstałego sezonu, już nie za bardzo. Według mnie nawet lepiej dla odbioru całego serialu nie poznać fabuły zawartej w komiksie, Zwłaszcza tej wyjaśniającej, kto i dlaczego doprowadził do wojny domowej.
Co do Under the Dome, myślałam po kilku pierwszych odcinkach, czyby nie zrezygnować z dalszego oglądania, bo się zapowiadał serial wręcz obyczajowy, o problemach mieszkańców małego miasteczka odizolowanych od świata przez tajemnicza kopułę. Ale bardzo dobrze, że tego nie zrobiłam. Serial jest ciekawy , trzyma w napięciu, i naprawdę czeka się z przyjemnością co będzie w kolejnym odcinku. Szczerze polecam.