oto lista wampirow:
Mick (Moonlight)
Josef (Monlight)
Edward (Twilight)
Stefan (The Vampire Diares)
Damon (The Vampire Diares)
Lestat de Lioncourt (Interview with the Vampire)
Louis de Pointe du Lac (Interview with the Vampire)
Bill (True Blood)
..
z listy powyzej wybierzcie 2 (takk!! zgadza sie - dwoch) najlepszych waszym zdaniem wampirow
zostawiam tez jedno miejsce wolne gdyby ktos mial jakis typ ktorego nie ma na liscie;)
Pamietajcie!! wybieramy dwoch jeden musi byc z listy drugi moze byc dodany przez was ;)
pozniej podliczymy kto najszczesciej sie pojawial
do dziela :)
już więcej z wampira ma Louise czy Lestat z filmu. postaciom z ksiażek A.Rice nie mam nic do zarzucenia.
Stefan jest najlepszy. przynajmniej jest na co popatrzeć jak zdejmie koszule
A na drugim miejscu jest Damon
1. Josef - ideał współczesnego wampira
2. Mick - gdyby nie te jesgo "ciagotki" do bycia człowiekem byłby moim numerem 1 xD
3. Dracula (Van Helsing)- za całokrztałt :
No dobra, to jedziemy z tym koksem;)
Eric Northman - True Blood
Damon Salvatore - Vampire Diaries
Lestat de Lioncourt - Wywiad z wampirem i Królowa Potępionych
Dracula Gary'ego Oldmana
Dracula - Badhama z 1979
Spike - Buffy
Królowa Luizjany Sophie-Ann - True Blood
Dracula - Van Helsing
Michael Emerson - Lost Boys
Louis de Pointe du Lac - Wywiad z wampirem
Angel - Buffy
Armand - Wywiad z wampirem
Blade
Dracula - Dracula 2000
Lucy - Dracula Badhama z 1979
Catherine Deneuve - Zagadka nieśmiertelności
Leslie Nielsen ;) - wampir bez zębów heh
Akasha - Królowa Potępionych
Nosferatu
Lekka przeginka z tą listą, wiem;)
w czym są tacy świetni!? (kuźwa żal po prostu czytać wpisów takich 15 letnich cip jak wy dwie!!! :))
Moje typy to wampiry pełne uroku osobistego, takim nie sposób się oprzeć ;-)
1. Mick St John
2. Dracula (Gerald Butler z Dracula 2000)
A jeśli chodzi o książki to Lestat!!
Uwielbiam ten gatunek :-)
Pozdrawiam wszystkich miłośników
Krwiopijców :-)
PS Przez chwilę myślałam o Louis de Pointe du Lac, ale mam już dosyć jego męczeństwa ;-)
Micka i Josefa nie kojarzę. Ani Billa. :D
Nie będę wariować z Edziem..
Więc tak: Damon, Stefan i ewentualnie Lestat. : )
Mick (Moonlight)
Lestat de Lioncourt z filmu Queen of the Damned
Spike z Buffy
^,-,^
są cholerycznie sexy
1. Damon - Vampire Diaries
2. Eric - True Blood
Oj Tak. Moje dwa ukochane, ulubione wampirki. Boję się tylko, że w kolejnym sezonie VD, Damon zrobi się dobry i straci swój urok. ;p
1. Eric Northman (True Blood) - bezapelacyjny numer 1 wg mnie
z numerem drugim mam problem więc
2. ex aequo Damon, Stefan i Edward
Zależy co rozumiemy przez "najlepszego wampira"... Jeśli o kogoś najbardziej... wampirycznego to moim zdaniem 1. Erick z TB 2. Jozef z ML Jeśli zaś mam to eozumieć jako "ten, którego najbardziej lubisz" to bez dwóch zdań 1. Mick z ML 2. Jozef z ML
Edward to jakiś taki zniewieściały wampir... Za to Eric z TB... ahhh... To jest to! xDDD Na drugim miejscu u mnie Damon, chociaż też zaczyna się z niego robić ciota, liczę, że wkrótce powróci do swojego dawnego stylu bycia. xD
z listy dwóch? no to będzie josef i mick z moonlight, ale moja czwórca ulubionych wampiraków to jeszcze eric z trueblood i david z lost boys;-)
Numer 1.:Henry Fitzroy z Blood Ties (bo zawsze pasjonował mnie Henryk VIII i wszystko co niego dotyczy)
numer 2: Mick St.John z Moonlight (bo właśnie jego "człowieczeństwo" pokazuje jaki jest jako wampir; mam dość krwawych wampirów, którzy zabijają dla krwi)
numer 3: Damon z The Vampire Diaries (bo ma tak złożoną osobowość że nie wiadomo jaki jest naprawdę)
i dodaje do listy Katherine Pierce z The Vampire Diaries (ta ma dopiero wampirzą naturę)
Mi Wystarczy jeden wampir DAMON z vampires diaries nikt mu nie dorownuje .
Ale skoro musi być ten 2 a wiec niech to bedzie Eric z True Blood.
1. Damon (The Vampire Diaries)
2. Eric (True Blood)
3. Spike (Buffy)
Mocno się wahałam na jakich miejscach ich poustawiać bo całą trójkę uwielbiam
Dwóch do wyboru to trochę za mało... :-P
1. Damon Salvatore (The Vampire Diaries)
2. Mick St. John (Moonlight)
3. Eric Northman (True Blood)
Stefan i Damon oczywiście! Ale Mick też jest fajny, no ale jeśli mam się zdecydować to oczywiście pamiętniki wampirów!
1.Mick (Moonlight), Josef (Monlight), Lestat de Lioncourt (Interview with the Vampire)
2.Louis de Pointe du Lac (Interview with the Vampire)
3.Bill (True Blood) - książkowy - serialowego nie oglądałam
A co do:
Edward (Twilight) - na zbyt idealny - aż mnie mdli
Stefan (The Vampire Diares) Damon (The Vampire Diares) - taka dobra i zła wersja Edzia ze zmierzchu - czyli też mnie mdli :)
Pierwsze miejsce oczywiście Mick. prawdziwy krok milowy w ukazaniu wampira w mediach.
Myślę że wymienianie tutaj Edka z twilighta to trochę świętokradztwo. Ale każdy ma prawo do swojego gustu. choć gostek nawet nie ma kłów.
Damon - przynajmniej nie jest nudny, przyzwoity itp itd... coś się dzieje w tych pamiętnikach bo bez niego byłby to twilight pokrojony na odcinki.
Ale czy przypadkiem nie zapomnieliśmy o Garym Oldmanie jako Dracula ? Wiem że film ma już swoje lata ale Gary stworzył naprawdę ciekawą kreację.Uważam że w tak zaszczytnym gronie nie może zabraknąć Gary`ego.
Dla mnie najlepsi Bill z True Blood i Mick. Generalnie dorzuciłabym jeszcze R.I.P Franklina i Russela z True Blood.
No, muszę uaktualnić chyba moją listę;)
Dodaję moich ukochanych Originals z VD, czyli Klausa i Eliaha.
Bela Lugosi - zawsze No 1 jeśli chodzi o Draculę ! oraz Frank Langella z Dracula 1979
Z wymienionych to:
Lestat - za diabelski charakter
Mick - taki uroczy ;)
Damon - to spojrzenie :D
Jak dla mnie
1. Mick
2. Josef
3. Lestat
a tak spoza listy Darren i Steve z Asystenta Wampira
Numer jeden - oczywiście Mick St. John! Jakżeby inaczej :))
Numer dwa - Lestat de Lincourt, ale ten z Wywiadu, nie z Królowej potępionych. Właśnie wczoraj sobie odświeżyłam oba filmy i jestem zachwycona Tomem Cruisem :))
Tych dwóch gości z "Pamiętników..." nie znam, bo nie oglądam; Edward - hmm, lubię go, sceny z nim są nawet, nawet, ale wolę Jaspera; Louis jest spoko, jednak Lestat lepszy; no i "Czystej krwi" także nie oglądam, choć zaintrygowały mnie zwiastuny :)
A, i zastanawiam się czemu na liście nie ma Armanda z "Wywiadu z wampirem". On też jest dobry, Antonio Banderas świetnie go zagrał :)