PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=112895}

Pogoda na miłość

One Tree Hill
2003 - 2012
7,9 29 tys. ocen
7,9 10 1 29498
Pogoda na miłość
powrót do forum serialu Pogoda na miłość

Cytaty

ocenił(a) serial na 10

Witam Witam ;)
Czy ma ktoś może zanotowane cytaty od 7 do 9 sezonu? Jeżeli tak to proszę wrzucić albo wysłać na maila. Dzięki :P

ocenił(a) serial na 10
Moniarynka

Mam z dziewiątki:
Nathan:"To najstarsza historia na świecie.Jednego dnia masz 17 lat i planujesz swoją przyszłość, a następnie tak cicho i niespodziewanie przyszłość staje się dniem dzisiejszym, a później ta sama przyszłość staje się dniem wczorajszym i tak właśnie wygląda twoje życie".
Brooke:"Jeśli miałbyś przyjaciela i świadomość, że nigdy więcej go nie zobaczysz, co byś powiedział?Jeśli mógłbyś zrobić ostatnią rzecz dla osoby, którą kochasz,co by to było?Powiedz to.Zrób to.Nie czekaj.Nic nie trwa wiecznie".
Quinn:"Nie ważne jak to zaplanujesz, nie ważne jakie będzie tego wyobrażenie.Nawet będąc nieświadomym,życie znajdzie sposób na odnalezienie tego,czego dokładnie potrzebujesz albo kogoś kogo potrzebujesz"
Julian:"To zabawne,jak przeszłość na nas wpływa.Jak osoba,którą byliśmy nigdy nie przekreśla osoby,którą się staliśmy.Niepowodzenia i rozczarowania z przeszłości,a nawet zwycięstwa,kształtują nas samych.Nawiedzają nas niczym duchy lub starzy przyjaciele".
Haley:"Istoty ludzkie są ambitne.Spędzamy tyle czasu na ściganiu marzeń i pragnień.Większa część tego to dobre strony.Ambicja jest dobra,pogoń za uczciwymi przesłankami jest dobra.Marzycielstwo.Tak długo jak pogoń za tym nie przysłania tego,co już mamy.Dobro,które bierzemy za pewniak i ludzie,których za niego bierzemy.Życie,które bierzemy za pewniak.Moje życie jest dobre"; "To magiczne miejsce synu.Tę samą magię widziałam w twoich oczach przez ostatnie dziewięć lat.Jest tylko jedno Tree Hill, Jamie Scott i to jest twój dom".
Taka seryjka,gdy mówią po jednym zdaniu,a wszystkie razem tworzą całość:
Mouth:"Pomyśl życzenie z głębi twojego serca,Wszystko czego pragniesz,wszystko czego chcesz".
Millie:"Masz już?Dobrze,a teraz uwierz w to,że się spełni"
Quinn:"Nigdy nie wiesz skąd wypłynie kolejny cud"
Clay:"Następne wspomnienie.Następny uśmiech.Następne życzenie,które się spełni."
Chace:"Ale jeśli uwierzysz,że droga ku jego spełnieniu jest tuż za rogiem".
Chris:"Otwórz swoje serce i umysł na wszystkie możliwości,na pewność,że to się spełni."
Skills:"Być może spełni się to,o czym zawsze marzyłeś".
Julian:"Świat jest pełen magii.Musisz tylko w nią uwierzyć"
Brooke:"Więc pomyśl życzenie.Masz już?"
Nathan:"Dobrze,a teraz uwierz w to,że się spełni..."
Haley:"Z całego swojego serca"
Inne z 9:
Nathan:"Pewnego dnia,tuż po opanowaniu siły wiatru,fal,morskich przypływów i prawa grawitacji,Bóg dał nam dar panowania nad mocą miłości,a potem po raz drugi w historii świata,człowiek wynalazł ogień.Ludzie mówią,że piekło jest nieskończone,a naszym największym koszmarem jest stawianie czoła naszemu wewnętrznemu mrokowi.Ale czymkolwiek by ono było,jakiekolwiek by nie było,ja jestem zdania,że piekło jest puste,a całe zło chodzi po tej ziemi"
Mam też rozmowy między bohaterami,tak kilka,ale były długie i nie chciało mi się pisać.

ocenił(a) serial na 10
Moniarynka

No i trochę z ósemki,ale niewiele.
Przysięga Juliana na ślubie:"Brooke,zanim cię poznałem,myślałem,że mój świat zawiera wszystko,co jest potrzebne do szczęścia.Nie miałem żadnego punktu odniesienia.Wtedy ty wkroczyłaś w moje życie i wszystko uległo zmianie.Zdałem sobie sprawę jak pusty był mój świat bez ciebie.Moje dawne życie nie dawało mi już szczęścia,nie bez ciebie.Kocham cię taką,jaka jesteś Brooke.Kocham wyzwania,które przede mną stawiasz,takie,których inni nie potrafią.Kocham sposób,w jaki na mnie patrzysz,jak nikt inny.Kocham cię za miłość,jaką mnie darzysz,taką,której nikt mi nie da.Nie wyobrażam sobie mojego życia bez ciebie.I jeśli za chwilę powiesz 'tak' to nie będę musiał żyć bez ciebie.Tak przy okazji wyglądasz niesamowicie."
Przysięga Brooke:"Julian zanim cię poznałam mój świat kręcił się wokół jednej rzeczy.Mnie.I na swój sposób lubiłam to.A potem spotkałam ciebie,przejrzałeś mnie na wylot.Zobaczyłeś moje prawdziwe oblicze.Powiedziałeś mi,żebym zaufała,pozwoliła zbliżyć się do siebie i zobaczyła,jak wygląda prawdziwa miłość.Nie potrafię opisać jak bardzo cię kocham,więc powiem ci dlaczego cię kocham.Widzisz świat w szczególny sposób,w jaki nikt inny go nie widzi i doceniasz wszystko,włącznie ze mną.Nie ma takiej drugiej osoby na świecie,jak ty.I jeśli za chwilę powiesz 'tak' resztę mojego życia,spędzę usiłując zobaczyć świat,w taki sposób jak ty go widzisz,docenić wszystko włącznie z tobą....najbardziej unikalnym i wspaniałym i niesamowicie przystojnym mężczyzną,którego kiedykolwiek spotkałam"
Jamie(przemowa na ślubie):"Julian dawno wiedział,,że znajdzie Brooke.Kiedy Julian był w moim wieku,co było dawno,dawno,dawno temu,udał się do wesołego miasteczka,gdzie poznał dziewczynę,nie Brooke.Ale wybrali się razem na kilka przejazdów(...)Ale tej nocy, Julian przeżył pierwsze,prawdziwe zauroczenie,takie prawdziwe.Spokojnie ciociu Brooke.Był w moim wieku.Więc pod koniec nocy zdecydowali się złamać swój ostatni żeton na pół.Julian miał go przez wszystkie te lata,nie dlatego,że tęsknił za tamtą dziewczyną,ale dlatego,że wiedział,że gdzieś tam jest jego druga połowa,jego idealne dopasowanie.I miał rację.Dzisiaj Julian poślubił moją ciocię Brooke.Jest najprawdopodobniej najfajniejszą dziewczyną jaką znam i dziewczyną,na którą Julian czekał.Odkąd złamał tez żeton na pół bardzo dawno temu w wesołym miasteczku.I dzisiaj Julian dał mi ten żeton.Powiedział,że już go nie potrzebuje,ponieważ znalazł swoją drugą połowę.Gratuluję Julian.Myślę,że warto było czekać"
Przemowa Haley:"Kiedy po raz pierwszy spotkałam Brooke Davis,nie wiedziała,kim jestem.Oczywiście wszyscy wiedzieli,kim ona była.Była najpopularniejszą dziewczyną w szkole.Była cheerleaderką,irytująco piękną.Ciągle jest.I zastanawiałam się wtedy,jakby to było zaprzyjaźnić się z Brooke?Uczyniłaby mnie popularną?Czy wszyscy chłopcy zaczęliby mnie zapraszać na randki?A potem pewną całą noc spędziłam z Brooke i nie spodobało się jej moje imię,więc zdecydowała,że nada mi nowe,takie,które lubi,co skończyło się na byciu Brooke.I od tego momentu wiedziałam,że chcę,aby Brooke była moją przyjaciółką,nie dlatego,że mogła mnie uczynić popularną i nie dlatego,że chłopcy zaczęliby mnie podrywać,ale dlatego,że widziałam prawdziwą Brooke,dziewczynę z największym sercem,jaką kiedykolwiek znałam(...)Widziałam to.To było w jej oczach.Więc zaprzyjaźniłyśmy się i teraz jest moją najlepszą przyjaciółką.Przeszłyśmy tyle razem,przez te wszystkie lata, a nasza przyjaźń wciąż się rozwija.I wiem,że twoja przyjaźń i miłość do Juliana będzie rozwijać się z każdym dniem,do końca waszego życia(...)Kocham cię,Brooke Davis"
Julian do Brooke o adopcji dziecka:"Myślałem o tym,czym było moje życie zanim cię spotkałem,kim byłem,jak żyłem i wiem,że teraz jest o niebo lepiej.Gdzieś tam jest dla nas dziecko,a gdy spojrzymy na nie,pomyślimy 'jak mogliśmy bez niego kroczyć przez życie?' a ono spojrzy na nas i będzie wiedziało,że jest kochane,chciane,potrzebne.Takie dzieci wiedzą,że ich szukamy,tak jak ja szukałem ciebie".
To tyle ode mnie.Nie mam póki co nic z siódemki i nie mam więcej z ósemki.Pozdrawiam :)