Ile lat mieli bohaterowie w pierwsze serii ?? I czy jedna seria to jeden rok ??
Nie jestem pewna wszystkiego co Ci teraz napiszę xD ale w 1 serii mieli bodajże 17 lal, a w 5 sezonie było chyba coś takiego: 4 lata póżniej, więc wychodzi na to, że przez pierwsze 4 sezony mieli 17-18 lat, w końcu chodzili jeszcze do szkoły.
w 1 sezonie mieli po 16 lat, 1 i 2 sezon to 1 rok szkolny (16-17 lat) , 3 i 4 to kolejny (17-18 lat) a w 5 sezonie był przeskok o 4 lata i mieli po 22 lata,
a jak jest dalej to nie wiem dokładnie ale jeśli nadal 2 serie to 1 rok to w 5 i 6 mają 22-23 lata, w 7 sezonie był przeskok o 14 miesięcy czyli mają jakieś 24 lata a w 8 serii 25
mnie zdziwiło kiedys jedno
w 4 sezonie nie gdzies w ost odc lucas mowil do haley "czy uwierzylasby ze za ROK nasze zycie bedze tak wyglądac ?"
według tej jednej wypowiedzi wychodzi na to ze od 1szej do 4 serii w serialowym swiecie minął rok. co wgl mnie jest troche nie mozliwe i chyba scenarzysta się machnął. w 4 serii oni mają na pewno po 19 lat. ale 3 i 4 seria to jeden rok szkolny wiec mozliwe ze rozkalada sie to tak
1 i 2 seria - 17 - 18 lat
a w 3 i 4 mają po 19. (19 bo w USA LO ma 4 lata i oni koncza je w wieku 19 lat). ale moge sie totalnie mylić. ;d
w USA kończy się liceum w wieku 18 lat i tyle mieli na koniec 4 serii. Z tym tekstem Lucasa nie wiem.. pewnei chodziło o co innego bo choćby ciąża Haley trwała 9 miesięcy a przecież 3 miesiące po rozpoczęciu serialu nawet pewnie jeszcze z Nathanem nie chodziła.
W każdym razie to co napisałam wyżej pamiętam z serialu i sprawdziłam jeszcze dodatkowo na wikipedii i się zgadza
Takich błędów pewnie jest więcej, bo chyba Haley kiedyś mówiła że została matką w wieku 17 lat? chociaż może ma urodziny w grudniu a rodziła pod koniec roku szkolnego czyli w czerwcu z tego co pamiętam