Czesto do nich wracam i nigdy mi się nie nudzi. David Suchet to idealny Poirot, on się urodził dla tej roli :)
Nie wiem dlaczego nie mogłam wyedytować poprzedniej wypowiedzi i muszę odpowiadać sama sobie. Mam także całą kolekcję Miss Marple, która tutaj została pominięta. Rewelacyjna, polecam, szczególnie dwie aktorki są świetne jako Panna Marple: Joan Hickson i Geraldine McEwan.
Teraz to już chyba tylko na Allegro, na pewno tam jest. ja kupowałam na bieżąco, kiedy poszczególne odcinki kolekcji były w sprzedaży. Te, których nie udało mi się dostać w kiosku kupiłam właśnie na Allegro.
Wymienimy się ? dam serial dobry za kolekcję :) oczywiście pokrywam koszty wysyłki . Chodzi mi o kopie :) jak się zgodzisz napisz .
Książki też mam i je uwielbiam, ale dopiero teraz zdarzyło mi się obejrzeć kilka odcinków tego serialu w tv i nie zgodzę się, że Suchet jest idealny do roli Poirota - jest za wysoki, ma za małe wąsy i brązowe oczy. Poza tym non stop mówi z akcentem, a przecież Poirot potrafił mówić nienaganną angielszczyzną.
Szczegóły ;) Porównaj z poprzednikami, którzy wcale nie pasują do tej roli ;)
Eh, mnie matka tym kiedyś zaraziła i jak się wciągnąłem to do dzisiaj uwielbiam te książki. No i tenże serial również. Właśnie niedawno jak się przeziębiłem z nudów zacząłem odświeżać sobie książki Agathy i filmy... noi znów mam fazę ;)
"Poza tym non stop mówi z akcentem, a przecież Poirot potrafił mówić nienaganną angielszczyzną." - Tak, ale jak sam twierdził lepiej było mu udawać iż tak nie jest. Inni postrzegali go wtedy jako niedouczonego cudzoziemca, a to było praktyczne ;)
Tybalt - Wiesz, że mam tak samo ;) Z tym, że moja rodzicielka pragnęła nawet nadać mi imię Herkules ;) Ale jestem jej wdzięczny za jej maniactwo, bo dzięki temu mam w domu wszystkie powieści Agathy Chrisie jakie można było dostać w Polsce, Nie mówiąc już o ekranizacjach ;)