O podobnej tematyce co ten... Coś mniej więcej jak Herkules Poirot, Panna Marple,
detektywistyczne, tylko nie seriale lecz filmy ....chodzi mi o najnowsze wydania ... Proszę o
pomoc :) Z góry dziękuję za wszystko
Polecam Morderstwa w Midsomer. Niby serial, ale każdy odcinek trwa po 90 minut i nie łączą się ze sobą. Czyli mniej więcej jak Poirot. Ponadto polecam Wallandera (wersja brytyjska z K. Branaghem chyba lepsza).
Zgadzam się. "Morderstwa w Midsomer" mają to coś w sobie. Coś, co się nie da opisać. I jeszcze ta czołówka, która swoim klimatem przypomina mi czołówkę "Poirota" :D
Jeśli chcesz czysty film to Sherlock Holmes, ten z Downey'em Jr.
Jeśli chcesz serial, to może być jeszcze Detektyw Monk
A ja na Sherlocka Holmesa w wersji z Mattem Frewerem (z lat 2000-2002 więc dość nowy ;)) . Rewelacyjny Holmes. Niestety nagrano tylko 4 filmy, ale świetne ;)
polecam rowniez ,,sprawy inspektora morse'a'', ,,inspektor frost'', ,, mentaliste'':)
Polecam miniserial bbc "Sherlock" :) akcja dzieje się w XXI wieku, czyli taki Sherlock Holmes z naszych czasów. Jest to świetny serial. 1 sezon ma trzy odcinki którą trwają po 90minut.
Muzyka też jest świetna. A aktor Benedict Cumberbatch jest idealnym Holmesem!
Jeremy Brett jest lepszym Holmesem. Dlatego polecam serial Sherlock Holmes z nim. Ale Sherlock też spoko.