PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=125510}

Poirot

Agatha Christie's Poirot
1989 - 2013
8,1 22 tys. ocen
8,1 10 1 22469
7,9 8 krytyków
Poirot
powrót do forum serialu Poirot

Oglądałem odcinek z Orient Expresem, to propagandowy chlew dla świń.

Nie widziałem odcinka o Orient Expres'ie.

ocenił(a) serial na 9

Przeczytałem ok połowy książek, filmy widziałem wszystkie, sporo po kilka-naście razy. Niektóre filmy są moim zdaniem lepsze od książek, inne gorsze, jeszcze inne trudno porównywać. "Orient express" ma co najmniej 5 ekranizacji, łącznie z tegoroczną - co to znaczy, że "widziałeś Orient Express"??? I Ile innych filmów, skoro serial oceniasz na 1? Tak à propos chlewa...

użytkownik usunięty
adipiscor

Najwyraźniej jeszcze nie dotarło do Ciebie, na czym owo rozwiązanie zagadki polega, dlatego nieustanie się tym zadręczasz.

ocenił(a) serial na 9

...prostego posta nie zrozumiałeś. Ale mogliśmy się tego spodziewać już po Twoim pierwszym komentarzu;-) szkoda czasu i oczu na Ciebie, sorki.

użytkownik usunięty
adipiscor

Prawdopodobnie miałeś co innego na myśli, niż napisałeś, stąd to całe niezrozumienie.

ocenił(a) serial na 9

To zaryzykuję raz ostatni: Oceniłeś serial na 1, po obejrzeniu "odcinka z Orient Expresem" i stwierdziłeś, że serial jest "dla tych, co nie czytali książek"...
Starałem się zwrócić Ci uwagę, że serial liczy ok 70 odcinków i że Twoja ocena jest hm....za szybka? niezbyt mądra? ....?
Sam widziałem wszystkie 70 odcinków, jak wielu tutejszych fanów, i wg mnie niektóre z nich były lepsze nawet od książkowego oryginału.
Z kolei sam Orient Express był kręcony 5 razy, więc nawet nie wiadomo, o której ekranizacji mówisz. Ufff...dobranoc