Oglądałem odcinek z Orient Expresem, to propagandowy chlew dla świń.
Przeczytałem ok połowy książek, filmy widziałem wszystkie, sporo po kilka-naście razy. Niektóre filmy są moim zdaniem lepsze od książek, inne gorsze, jeszcze inne trudno porównywać. "Orient express" ma co najmniej 5 ekranizacji, łącznie z tegoroczną - co to znaczy, że "widziałeś Orient Express"??? I Ile innych filmów, skoro serial oceniasz na 1? Tak à propos chlewa...
Najwyraźniej jeszcze nie dotarło do Ciebie, na czym owo rozwiązanie zagadki polega, dlatego nieustanie się tym zadręczasz.
...prostego posta nie zrozumiałeś. Ale mogliśmy się tego spodziewać już po Twoim pierwszym komentarzu;-) szkoda czasu i oczu na Ciebie, sorki.
Prawdopodobnie miałeś co innego na myśli, niż napisałeś, stąd to całe niezrozumienie.
To zaryzykuję raz ostatni: Oceniłeś serial na 1, po obejrzeniu "odcinka z Orient Expresem" i stwierdziłeś, że serial jest "dla tych, co nie czytali książek"...
Starałem się zwrócić Ci uwagę, że serial liczy ok 70 odcinków i że Twoja ocena jest hm....za szybka? niezbyt mądra? ....?
Sam widziałem wszystkie 70 odcinków, jak wielu tutejszych fanów, i wg mnie niektóre z nich były lepsze nawet od książkowego oryginału.
Z kolei sam Orient Express był kręcony 5 razy, więc nawet nie wiadomo, o której ekranizacji mówisz. Ufff...dobranoc