Hej znam całą serie Pokemon ale przyznaje że wraz z tą serią oraz serią Pokemonm podróże które część wylądowało na netflix i wszystko pięknie ale o ile co do XYZ mam jasność o tyle późniejsze serie mam cóż problem. Jakieś wakacje i obóz dodatkowo animacja wygtąda inaczej jakby postacie były młodsze (prequel?) a jednocześnie jest nawiązanie do poprzednich serii o co chodzi?. Prequel czy Sequel?
Chronologia głównych serii:
- Pokemon [Original Series]
- Pokemon Advanced
- Pokemon Diament i Perła
- Pokemon Czerń i Biel
- Pokemon XY
- Pokemon Słońce i Księżyc
- Pokemon Podróże
Postacie wyglądają inaczej bo studio zmieniło całkowicie sposób animacji od serii Słońce i Księżyc. Do tego seria postawiła na serię taką luźniejszą w klimacie komediowym i takiego codziennego życia. Natomiast wyszła z tego jedna z lepszych serii w historii Pokemon, tylko trzeba jej dać czas. Pojawią się również Brock i Misty w późniejszych odcinkach. Natomiast seria Podróże, która powstała jeszcze później znowu - jest kontynuacją, ale całkowicie zmienia znowu klimat serii na poważniejszy i przygodowy tryb.
Dzięki za odpowiedź :) Czyli mam rozumieć że serie Podróże i słońce i księżyc są lepsze nawet od pozostałych? to zabieram się do roboty bo przyznam że skoro na horyzoncie mówisz że jest lepiej dużo to aż miło.
Są przede wszystkim inne. Mi humor w Słońce i Księżyc bardzo leży. Na pewno jedna z TOP 3 serii Pokemon
Osobiście lubię te serie za humor ,postacie, historie . Za to że twórcy nie robią z Asha takiego sztywniaka jak w XY tylko jego charakter jest zależny od okoliczności . Ale najważniejszym powodem jest to że na końcu nie mam wrażenia że jakiś z pokemonów Asha został źle potraktowany
tak jak to było z Torkoalem, Torterrom , Goodrom,Noivernem ( większością drużyny Unowy ) Gengarem i Sirfetch'dem w Alloli do tego nie doprowadzili .