PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=783768}

Pokémon: Słońce i Księżyc

Pocket Monsters Sun & Moon
2016 - 2019
7,2 481  ocen
7,2 10 1 481
Pokémon: Słońce i Księżyc
powrót do forum serialu Pokémon: Słońce i Księżyc

Hej znam całą serie Pokemon ale przyznaje że wraz z tą serią oraz serią Pokemonm podróże które część wylądowało na netflix i wszystko pięknie ale o ile co do XYZ mam jasność o tyle późniejsze serie mam cóż problem. Jakieś wakacje i obóz dodatkowo animacja wygtąda inaczej jakby postacie były młodsze (prequel?) a jednocześnie jest nawiązanie do poprzednich serii o co chodzi?. Prequel czy Sequel?

filmmaniak_3

Chronologia głównych serii:
- Pokemon [Original Series]
- Pokemon Advanced
- Pokemon Diament i Perła
- Pokemon Czerń i Biel
- Pokemon XY
- Pokemon Słońce i Księżyc
- Pokemon Podróże

Postacie wyglądają inaczej bo studio zmieniło całkowicie sposób animacji od serii Słońce i Księżyc. Do tego seria postawiła na serię taką luźniejszą w klimacie komediowym i takiego codziennego życia. Natomiast wyszła z tego jedna z lepszych serii w historii Pokemon, tylko trzeba jej dać czas. Pojawią się również Brock i Misty w późniejszych odcinkach. Natomiast seria Podróże, która powstała jeszcze później znowu - jest kontynuacją, ale całkowicie zmienia znowu klimat serii na poważniejszy i przygodowy tryb.

TheDriger

Dzięki za odpowiedź :) Czyli mam rozumieć że serie Podróże i słońce i księżyc są lepsze nawet od pozostałych? to zabieram się do roboty bo przyznam że skoro na horyzoncie mówisz że jest lepiej dużo to aż miło.

filmmaniak_3

Są przede wszystkim inne. Mi humor w Słońce i Księżyc bardzo leży. Na pewno jedna z TOP 3 serii Pokemon

ocenił(a) serial na 8
TheDriger

Osobiście lubię te serie za humor ,postacie, historie . Za to że twórcy nie robią z Asha takiego sztywniaka jak w XY tylko jego charakter jest zależny od okoliczności . Ale najważniejszym powodem jest to że na końcu nie mam wrażenia że jakiś z pokemonów Asha został źle potraktowany
tak jak to było z Torkoalem, Torterrom , Goodrom,Noivernem ( większością drużyny Unowy ) Gengarem i Sirfetch'dem w Alloli do tego nie doprowadzili .