PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=219079}

Pokémon

Pocket Monsters
1997 - 2002
7,1 20 tys. ocen
7,1 10 1 20242
6,4 13 krytyków
Pokémon
powrót do forum serialu Pokémon

jednak, tak jak dragon ball z, uczy nie pokonywania słabości, ma sens, bo bohaterzy bronią słabszych, to niestety ale pokemon jest pozbawiony sensu i logiki... dałem 5/10 i dodałem do ulubionych bo to moje dzieciństwo, mam teraz 19 lat a jednak miło wspominam ten serial. Niestety... po co trenerzy łapią pokemony? dlaczego jest już ile,? 10 sezonów? więcej? i skąd tle pokemonów? yyy, dlaczego pokemon choć jest inteligentny potrzebuję trenera który.... pokaże mu jak krzywdzić się nawzajem (chodzi o pokemony)... O_o

ale co tam, jest wiele debilnych seriali i filmów, ale to nie dyskwalifikuje ich jako coś zajebistego, a pokemony, są zajebiste xD

scottpilgrim

Pokemony też uczą kilku wartości, np "Nie poddawaj się", przyjaźń jest najważniejsza, wierz w sukces a ci się uda itp ;)

scottpilgrim

Jesteś kompletnym DEBILEM I IDIOTĄ. Twoje uwagi choć krytyczne są kretyńskie. Pokemony, ich sama idea, nie była po prostu zwykłym zbieraniem zwierzątek, aby się nimi chwalić. Jakbyś choć raz użył mózgu, to wiedziałbyś w tym bardzo zdrową i genialną rywalizację(sport)czy brutalny i ekstremalny? oczywiście że tak, na tym polegał cały koncept tego anime, pokemony były świadome( a nie inteligentne DEBILU), miały pewien rodzaj intelektu emocjonalnego, ale cała reszta to był czysty instynkt. czy były bystre? na pewno nie wszystkie(może 3%), czy potrzebowały ludzi? tak, dlaczego? ponieważ one same w sobie miały umiejętności bojowe a przy tym potrzebowały opieki i treningu co ludzie od razu zauważyli, umiejętności bojowe zaś, były świetną podstawą do walk, a ludzie wykorzystując to, znaleźli nowy sport(boli Cię to?)przykro mi, tacy są ludzie i świat
To że Ty, patrzysz na to anime, logiczne z perspektywy DEBILA, który nie rozumie, idei rywalizacji oraz zdrowego ducha sportu, który bywa nie fair(a który bywa?)i widzisz tylko krzywdzące się zwierzęta, pokazuję, to jakim jesteś lewackim KRETYNEM. To był spory ekstremalny, to że Tobie się nie podoba to że zwierzęta w Twoim debilnym mniemaniu są wykorzystywane do walk, świadczy tylko o tym, że jesteś KRETYNEM. I tak jak napisał ktoś inny, te zwierzęta czuły tak emocjonalną i silną więź ze swoimi trenerami(między innymi należy szukać, korelacji między agresją a przetrwaniem, zwierząt oraz ludzi, czyli ssaków do poświecenia się w imię czegoś wyższego niż kupowania, psa po to aby wyglądał)że te pokemony współtworzyły jedną wielką, nie zawsze(życie)szczęśliwą rodzinę, o jakiej właściciele zwierząt w naszym świecie, mogą tylko pomarzyć. . Ale tego, nie napiszesz, bo by Ci lewacka cioto, nie pasowało do tezy, co nie? 

scottpilgrim

WŁAŚNIE PRZEZ TAKIE CIOTY JAK TY, TAKIE ANIME JAK POKEMON, W DZISIEJSZYCH CZASACH, NIE MIAŁOBY PRAWA BYTU. WON Z TEGO FORUM LEWAKU.