PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=219079}

Pokémon

Pocket Monsters
1997 - 2002
7,1 20 tys. ocen
7,1 10 1 20209
6,3 11 krytyków
Pokémon
powrót do forum serialu Pokémon

Zawsze gdy jeszcze to oglądałam, wkurzałam się na Asha, że nigdy nie przemienił Pikachu w Raichu(który był moim ulubionym pokemonem). Boże, przecież to pika, pika było tak wkur... ekhem, denerwujące, że szkoda gadać. Ale mniejsza o to całe pikanie. Co takiego stało Ashowi na przeszkodzie, że go nie przemienił? Pamiętam, że w jednym odcinku było mu to proponowane, to odmówił, ale teraz gdy wyszło już te paręnaście serii, Pikachu nadal jest! Ja nie wiem, to dlatego, że to najpopularniejszy pokemon i japońskie dzieci dostałyby szału, gdyby nagle zmienił się w dużo lepszego Raichu? Przecież to by wyszło na lepsze i Ashowi i samemu Pikachu.

deathmaster

To może zastąpmy Asha Terminatorem. Wyszło by mu to na lepsze. Nie musiałby już się męczyć w tej bajce, a terminatorowi byłoby łatwiej zwyciężać przeciwników.

ocenił(a) serial na 9
deathmaster

sądze ze przez to iż byli zżyci ze sobą od poczatku, pikaczu nie chciał siedzieć w kulce on go nie zmuszał, wiec pewnie przemieniać też go nei chciał.. bo kochał go takim jakim jest :)

ocenił(a) serial na 10
deathmaster

"Boże, przecież to pika, pika było tak wkur.." rozwaliłaś mnie tym tekstem xD

kamil665544

Ale co fakt to fakt - Pikachu był równie irytujący co słuchanie w każdym odcinku tego samego wierszyka zespołu R. No może nie tyle było irytujące te "pika, pika", co fakt, że Pikachu radził sobie często bez problemu z najsilniejszymi pokami. Kreowali małą, żółtą, elektryczną mysz na coś, co bez problemu ubijało jakichś mega-koksów jakimś prostym atakiem pokonując trenerów, którzy od lat potrafili szkolić swoje techniki walki ; p

ocenił(a) serial na 10
KinoManiack

wierszyk R bardzo irytował a zwłaszcza "miał to fakt" a pikachu na pewno pokonał by mew lub mewtwo ale czego się spodziewać bo bajeczce dla dzieci :P

ocenił(a) serial na 10
kamil665544

Jakby już tak czepiać się wszystkiego to irytujące jest również to, że zespół R dawno powinien już nie żyć po tylu klęskach, upadkach i wybuchach, a tym bardziej po rażeniu prądem przez Pikachu ;). Ale bajka musi być bajką i to jest w tym wszystkim najpiękniejsze :).

ocenił(a) serial na 10
1pysia1

no i brock który nigdy nie ma otwartych oczu haha http://images.wikia.com/poohadventures/images/e/ee/Brock.jpg

ocenił(a) serial na 10
kamil665544

Pamiętam, że raz Jigglypuff (jakoś tak) raz dorysował mu mazakiem oczy xD
Ta bajka jest kultowa. A co do Pikachu - był takim rezerwowym pokemonem dla jakiegoś wyjątkowo zdesperowanego trenera i pewnie nie przez irytujace pika-nie, tylko przez jego wyjatkowo dużą nawet jak na pikachu moc i brak pokory - w pierwszym odcinku Pikachu razi wielką "chmurę" ptaszysk.
Wyjątkowość tego pokemona polega na tym, że był ciekawszy niż inne, lepiej pomyślany i jakby... głębszy? Że tak powiem. Gdyby na samym początku dostał Raichu, pewnie on też byłby przez wszystkie możliwe sezony.

ocenił(a) serial na 8
ichear

Jigglypuff kilkakrotnie domalowywał Brockowi oczy (jak ja nie znoszę tego typka!) co mnie zawsze bawiło.

ocenił(a) serial na 8
kamil665544

Mewtwo to by chyba wyjątkowo nie pokonał. W pierwszym filmie gdy się z nim wykłócał, to Mewtwo rzucił Pikachu przez całą salę. Poza tym Mewtwo jest niepokonany! Uwielbiam tego pokemona.

użytkownik usunięty
deathmaster

Ponieważ Pikachu sam nie chciał się zmieniać, a Ash uszanował jego decyzję. Podobnie jak uszanował decyzję Bulbasaura, który nie chciał ewoluować w Ivysaura. Po prostu zwierzątka miały prawo pozostać sobą :) Może powinieneś odświeżyć sobie pierwszy sezon, zwłaszcza odcinek z Porucznikiem Surge'em?
Poza tym Japończycy lubią słodkie, przytulne zwierzaczki. Pikachu jest po prostu słodszy niż Raichu, choć i jego chciałoby się przytulić :)

O ile Pikachu można jeszcze zrozumieć, bo do ewolucji trzeba kamienia to jednak jeśli chodzi o Bulbasaura to osobiście zrozumiałam, że on z automatu powinien ewoluować, w sensie dorasta i zmienia formę. I zdziwiło mnie to bo w końcu czasu nie oszukasz. To tak jakby dziecko nie chciało zmienić lvl na dorosły ( trochę głupio to brzmi ale dobrze oddaje istotę rzeczy). Oczywiście można chcieć / nie chcieć ale jeśli to kwestia starzenia się to nie jest to coś na co ma się wpływ.

ocenił(a) serial na 8
deathmaster

W gadaniu Pikachu podobało mi się jak wołał Misty (Pikachu-Pi) albo Togepi (Pi Pi Pi). Nie wiem czemu, ale te dwa teksty zawsze mnie bawiły.

użytkownik usunięty
deathmaster

Kogo obchodzi Pikachu? Ja jestem za tym, żeby rozwinęli temat Swablu. ♥

użytkownik usunięty

Też chcę!

ocenił(a) serial na 4
deathmaster

Też się kieeedyś zastanawiałam nad tym samym. Właściwej odpowiedzi nie znajdziesz jednak w anime. Myślę, że Ash i Pikachu nie mają w tej sprawie nic do gadania tylko twórcy. Pikachu stał się w tej serii nie tylko głównym bohaterem, ale również ikoną Pokemonów oraz produktem marketingowym. Podbił serca miliony dzieciaczków. Dlatego z samych czysto zyskownych względów Pikachu Ash'a NIGDY nie wyewoluuje w Raichu. Zresztą po co mieliby to zrobić, skoro są inne, mniej logiczne wyjścia, jak np. kreowanie Pikachu na hipermocnego i zdeterminowanego pokemona, który pokonuje każde Raichu.