Pokojówki z Beverly Hills

Devious Maids
2013 - 2016
7,6 12 tys. ocen
7,6 10 1 12307
Pokojówki z Beverly Hills
powrót do forum serialu Pokojówki z Beverly Hills

Mam jedną taką naprawdę SZALONĄ!

Didi - żona Kenny'ego - jest córką Lucindy.

Co wy na to?

michu1945

istotnie SZALONA :)

anhajduk

ale by było :D

michu1945

jestem po 6 odcinku :D córka Lucindy odnaleziona :D więc to nie Didi hehe :P

virginia_virgi

hehe?

Tak na serio, to była tylko teoria, która się nie sprawdziła.

michu1945

wiem wiem :D ale zabawnie by było haha :D

virginia_virgi

szkoda ze ten serial liczy tylko po 13 odcinków jeszcze 7 i koniec sezonu ;/

virginia_virgi

Aha, rozumiem. * bez sarkazmu *

virginia_virgi

wiesz co? właśnie ładuje ten odcinek i myślę sobie sprawdzę filmweba a tu spoiler ;] SUPER

anhajduk

To nie jest spoiler, czyli zdradzenie przyszłych zdarzeń komuś kto tego nie chce, a zgodnie z nazwą "PSUCIE oglądalności", tylko teoria/domysł.

Ja napisałem, że jest to "teoria".

Poza tym bez pretensji: temat jest jak byk oznaczony ostrzeżeniem "Uwaga Spoiler! Ten temat może zawierać treści zdradzające fabułę.". Sama weszłaś a teraz wielce żal.

michu1945

ta odpowiedz nie była do twojego postu :)
do twojego postu odpowiedz była wyżej jako pierwsza
bez spiny

anhajduk

Aj, carramba! PROSZĘ O WYBACZENIE! Mam ustawienia zrobione tak, że jeśli mam temat w obserwowanych, to filmweb przysyła mi maila o kolejnej odpowiedzi, nawet jeśli nie była do mojego postu. Zbyt szybko się uniosłem = moja wina.

michu1945

spoko :)

michu1945

gdy wchodziłam tu po raz pierwszy to nie było ostrzezenia :"Uwaga Spoiler! Ten temat może zawierać treści zdradzające fabułę.", a teraz weszłam tylko z powiadomienia

ocenił(a) serial na 6
michu1945

Ale to by było trochę obleśne bo oznaczałoby, że się gziła z własnym dziadkiem :<

korozjantka

NIE WIEDZIAŁA BY O TYM! To chyba logiczne,

ocenił(a) serial na 6
michu1945

Oczywiście, ale scenarzyści nie pozwoliliby sobie na taki hardcore w lekkim, obyczajowym serialu.

ocenił(a) serial na 9
michu1945

A co myślicie o Opal i tych zdjęciach w szufladzie? To, ze nie były lesbijkami jest jasne. Na początku pomyslalam, ze moze miala jakąs obsesje na jej punkcie, może była zazdrosna o Nicholasa, ale już to wykluczyłam.

lotte_fw

Ja właśnie nie mogę rozgryźć o co w tym wszystkim chodzi .Pewnie niedługo się dowiemy . :)

lotte_fw

a może były siostrami?

ocenił(a) serial na 9
laieboy

Hmm, siostrami i Opal była pokojówką u niej? Nie sądzę. :)

lotte_fw

Może nie są, ale wyjaśniało by to przynajmniej dlaczego Ethan dostanie te 5 milionów w testamencie narzeczonego Marisol.

ocenił(a) serial na 9
michu1945

Ja mysle, ze Opal szantażuje czyms Nicholasa i stąd te pieniądze. Nie wydaje mi się, żeby były pomiędzy nimi jakieś więzy rodzinne. Choć z drugiej strony może nie chodzi o szantaż, bo Nicholas postawił się Opal i kazał wyrzucić rzeczy Dhalii, a gdyby go czymś szantażowała to by się bał. Tak realnie patrząc, biorąc pod uwagę sezon pierwszy, na pewno wyjaśnienie będzie zaskakujące. Przecież w pierwszym sezonie aż do ostatnich odcinków nie było w ogóle tropu tego, kto zabił tę pokojówkę, wyszło dopiero dwa odcinki przed końcem. Myślę, że najważniejszym tropem jest tutaj ten skrawek listu, który znalazła Marisol i być może prawdziwe są spekulacje, że to oni zabili synka Adriana i Evelyn.

Swoją drogą w ostatnim odcinku brakowało mi Evelyn i Adriana. Pomijając postacie pokojówek, ich wątek lubię chyba najbardziej. :)

lotte_fw

Ja mam tak samo. Ubóstwiam Evelyn jako postać. Jest wypisz wymaluj, jak Bree Van de Kamp z "gotowych...", których to końca nie mogłem przeboleć. Zrobili to za szybko, skoro Grey's Anatomy będzie mieć 12 sezonów to DH zasługiwało na 10.

Wracając... Uwielbam Powellów, ale zaczyna mi brakować też Peri czy Stappordów oraz Alejandra.

ocenił(a) serial na 6
michu1945

Swoją drogą - Peri to Teri. Hatcher oczywiście.

korozjantka

???

Pisząc Peri chodziło mi o "Peri Westmore" graną przez Marianę Klaveno.

ocenił(a) serial na 6
michu1945

Nie chodzi mi o aktorkę, która ją gra. Chodzi o aktorkę na której wzorowana była postać Peri.

korozjantka

* zapala się żarówka nad głową *

AAAAAAAAAch. To trzeba tak od razu. Dzięki za "przypisy".

ocenił(a) serial na 6
lotte_fw

Im dalej tym bardziej to wszystko jest zagmatwane. Do czasu znalezienia tej sekretnej szuflady byłam pewna, że ta awantura o wyrzucanie rzeczy Dahlii to była zwykła szopka ze strony Opal, która chciała pozbyć się Marisol. O braku emocjonalnej więzi między kobietami świadczy nie tylko tamta notka, ale też zachowanie Opal po śmierci Dahlii(no bo chyba nikt nie wątpliwości, że to nie było samobójstwo). Gdyby pokojówka faktycznie, w jakimkolwiek znaczeniu tego słowa, ją kochała to raczej nie pomogłaby zatuszować tego co wydarzyło się na moście. Z drugiej strony na cholerę jej ta szuflada wypełniona pamiątkami?

ocenił(a) serial na 10
michu1945

luuuudzie sa juz napisy? sesja przyszla a ja nie mam czego ogladac ;)

meganf

Czekamy = na "n a p i s y 2 4 . p l" jest dopiero 30%

ocenił(a) serial na 10
michu1945

dzieki :)

meganf

na i i t v już są od wczoraj ;)

virginia_virgi

na w w w pl p o d n a p i s i net też są już polskie napisy

ocenił(a) serial na 9
michu1945

No to niespodzianka.

SPOILER

SPOILER

SPOILER

Opal zabiła Dahlię, do tej pory byłam pewna, że to Nicholas. :)

SPOILER

SPOILER

SPOILER

lotte_fw

Poza tym retrospekcja potwierdziła fakt, że były kochankami, chociaż nie wiem co ładna laska mogła widzieć w kimś o urodzie niemieckiej hausfrau. Nie obrażam przy tym Joanny P. Adler, ale fakt jest faktem, że jest utalentowana ale do pięknych nie należy.

ocenił(a) serial na 10
michu1945

Widzę, że nie tylko ja zauważyłam niemiecką nutkę w urodzie Opal. Rzeczywiście do pięknych nie należy. Po ostatnim odcinku utwierdziłam się w przekonaniu (które towarzyszyło mi odkąd pierwszy raz zobaczyłam tą kobietę), że jest psychiczna! ale ta aktorka tak potrafi zagrać, że duże brawa, naprawdę. Ten jest wzrok jak potrąciła Nicholasa, brrr..
Jak tam po nowym odcinku?
ja jestem mega wkurzona, odcinek tak mnie zdenerwował, że miałam ochotę wstać i wyjść. Co ten prawnik odwala?! od początku wiedziałam, że facet jest beznadziejny. Poza tym teraz Ty będzie myślał, że Carmen ma romans ze Spence'em, ah.. zapewne Rosie się o tym dowie i będzie wielka kłótnia, albo się pozabijają. Najgorsze są właśnie takie akcje w serialach. Bardzo kibicuje Spence'owi i Rosie!
Valentina powinna być z Remim, kurde.. po pierwsze to Drew Van Acker o wiele przystojniejszy od tego basenowca co ma jakieś szemrane interesy. Niech ona się wreszcie ocknie, bo potem będzie żałować.
Evelyn jest mistrzem, czasem tak bardzo ironiczna, a zarazem przezabawna! ;)
Brakowało mi Genevieve w tym odcinku. :D

Horny

biedny Nicolas mam nadzieję że przezyje .

virginia_virgi

Po tym jak zabili Alejandro, nie jestem pewien, chociaż Mark Deklin należy do głównej obsady tego sezonu, także szanse ma 90%-owe.

BTW. Opal pewnie chciała go zabić by Ethan dostał pieniądze i trochę dla rewanżu.

ocenił(a) serial na 9
michu1945

Zapewne tak.

W każdym razie teraz tym bardziej nie wiem o co chodzi. Czemu Nicolas powiedział Opal, że te 15 lat było wspaniałe? I czym Opal go szantażowała?

A tak co do Alejandro to brakuje mi go trochę i tej blondynki gosposi z jego domu, zapomniałam jak się nazywała. Jakoś tamten sezon był dla mnie nieco lepszy pod względem postaci, ten z kolei bardzo mnie trzyma w napięciu. :)

lotte_fw

Mi równiez brakuje Alejandro bardzo go lubiłam . Odessa miała na imię bodajże :D

ocenił(a) serial na 6
virginia_virgi

Z drugiej strony ciekawe co by zrobił Ethan gdyby Nicholas jednak umarł. Ciekawe czy swoje 5 milionów rozdałby żulom równie chętnie jak cudze pieniądze...

korozjantka

z odcinka na odcinek serial coraz bardziej się rozkręca:D mam nadzieję, że Opal nie wróci, irytowała mnie strasznie:P

akinimodmeb

No i nie wiadomo czy Nicolas przeżyje . Trzeba czekać na kolejny odcinek :<

virginia_virgi

Sądzę, że jednak żyje:

punkt 1. Jest główną postacią a...
punkt 2. Mrisol - co widać na promo - nie płacze/nie ma czerwonych oczu po płaczu nad "ś.p. Nicholasem".

punkt 3. Co nie oznacza, że nie umrze/nie wyjedzie/nie sfabrykuje swojej śmierci wraz z końcem tej serii.

michu1945

jestem ciekawa kogo on zabił bo opal coś mówiła że jest mordercą nie mogę sie doczekać kolejnego odcinka ..

virginia_virgi

Barreta Powell, syna Evelyn i Adriana. Wszystkie fakty na to wskazują: "15 lat temu", przyjaźń Evelyn i Dahlii oraz wyrzuty tej ostatniej.

Będę zaskoczony jeśli będzie chodzić o kogoś innego.

ocenił(a) serial na 10
michu1945

O tym samym od razu pomyślałam. Jak dla mnie to ma ogromny sens. Bo niby o jakie inne morderstwo miałoby chodzić?
Opal się wyprowadza. W sumie dobrze, bo mnie przerażała, ale z drugiej strony sceny z nią były zawsze ciekawe i czułam się jakbym oglądała jakiś serial rodem z psychiatryka. :D
Dobrze, że już Adrian dowiedział się o romansie Evelyn i Tony'ego, bo nie lubię jak ciągną wątki w nieskończoność, a i tak długo tłukli się po kątach zanim Pan Powell wpadł na trop.
Zaintrygował mnie wątek z Ty'em.. ja wiedziałam, że on jest jakiś niestabilny umysłowo. Normalnie obsesja, nie dziwne, że Carmen się go boi. XD Zoila & Genevieve & Javier - nic szczególnego w tym odcinku. To co się dzieje w tym domu co pracuje Rosie przechodzi ludzkie pojęcie. Ten prawnik (którego imienia nie pamiętam, bo nie trawię kolesia) jest takim manipulantem, że masakra.. najpierw zmanipulował Didi, żeby pozbyć się Lucindy, teraz zmanipuluje Rosie, żeby pozbyć się Didi. Rosie, kobieto, co Ty tam jeszcze robisz?!
Jak mogło nie być Remi'ego w tym odcinku? DAMMIT. :D

michu1945

zyje uff widziałam w zwiastunie 10 odcinka :)

virginia_virgi

jestem po 9 odcinku i dla mnie był trochę nudny no oprócz napadu na dom .
Ty to psychol sama zaczynam się go bać .
Jestem ciekawa co się stanie z Ethanem

virginia_virgi

Nudny, ale za to przezabawny: nowa gosposia Mrisol mnie rozwala. Uwielbiam też tę aktorkę.