SPOJLER
SPOJLER
SPOJLER
SPOJLER
Morderczynią jest Valentina. Dowiedziała się, że Flora jest w ciąży z Remim.
To łączy się z pierwowzorem:
http://www.filmweb.pl/serial/Ellas+son...+la+alegr%C3%ADa+del+hogar-2009-557833
Nie musiała być w rzeczywistości. Wystarczy, że Valentina się o tym dowiedziała.
Jeśli to prawda to mega słaby motyw. Valentina i morderczyni - przecież to irracjonalne. ;)
Oby nie było jak w oryginale.
:( A ja tak liczyłam na Valentine. Takie rozwiązanie jest bardzo przewidywalne od paru odcinków. Ciekawe jakie wątki wymyślą ewentualnie w 2 sezonie.
Gdyby Valentina była morderczynią, może cały wątek ''teen dramy'' miałby chociaż jakiś sens.
Nie no błagam nie straszcie, że to może być Valentina. Z resztą, skąd by się dowiedziała o tym... poza tym ja myślę, że to zrobił ktoś kto był zaproszony na przyjęcie, z resztą czy nie uważacie, że słowa Phillipa coś w stylu "Nikt nie zwraca uwagi gdy coś dzieje się z pomocą. Wiem to z doświadczenia" o czymś świadczy???
Philippe i Michael niewątpliwie są zamieszani w śmierć Flory, nie oznacza to jednak że są winni. Michael wydaje się być jedynie w niewłaściwym miejscu o złej porze. Niewątpliwie ma swoje grzechy w związku Florą, ale raczej nie wie kto ją zabił. Wie natomiast, że wie o tym Philippe, który zdecydowanie kryje mordercę i jakby nie było wydaje się tak samo winny. Moja teoria jest więc taka, że za zabójstwem stoją dwie osoby - ta, która zabiła Florę i Philippe, który jej pomógł.
Ja od jakiegoś czasu myślę, że to może być Genevieve, która jest przecież niestabilna emocjonalnie. Flora mogła zgłosić się do niej po kasę, miała haki na jej ukochanego syna i największą miłość jej życia. Z resztą, jeżeli finał będzie taki, jak w desperatkach bywały, to mało kto z nas domyśli się zakończenia ;).
Ja również stawiam Genevieve. Po pierwsze, rzeczywiście jest niestabilna emocjonalnie. Po drugie, myślę że nie chciałaby żeby Remi związał się z Florą, co dopiero miał dziecko. Pamiętacie jak ważne było dla niej to, że Valentina jest dla niego 'odpowiednia'? Po trzecie, jest klientką Michaela, ma związek z Philippe i jak wiemy, nadal oboje coś do siebie czują - ona go kocha i potrzebuje, on jej pożąda.