Pokolenie
powrót do forum 1 sezonu

Każdy kolejny odcinek był coraz bardziej żenujący do tego stopnia, ze przetrwałam tylko do 4. Każda z postaci jest coraz bardziej irytująca: traktują z pogardą siebie nawzajem, nauczycieli, rodziców, a seks to ich hobby i jedyny sposób na życie, wszystko się kręci wokół łóżka (lub kibla) , nie szanują świętości, więzów rodzinnych.. I ten serial jest tylko o tym. Wg fabuły kobiety są tylko od "robienia lasek" , a każdy gej wygląda lub zachowuje się jak papuga. Nie sympatyzuję z tymi opcjami, ale uważam, że nawet gejom to uwłacza, żeby tak ich pokazywać... Ciężkostrawne, nudne ,a momentami do tego bardzo irytujące (przemowa z 3 odcinka pewnie miała być kopią tej z filmu "cztery wesela i pogrzeb", ale wyszło zamiast śmiesznie... żenująco i nudnie).

ocenił(a) serial na 7
thesa

W serialu jest 4 gejów i tylko jeden z nich jest jak "papuga", więc nie każdy.
Serial jest właśnie o tym pogubieniu się w wartościach ale nie wszystko jest dla każdego.

slipping

"gej wygląda lub zachowuje się jak papuga" - miałam na myśli nie tylko wygląd ale też takie "papugowanie" pewnych zachowań.

ocenił(a) serial na 7
thesa

Na przykład jakich zachowań?

slipping

np. bardzo mnie zniesmaczyła scena sugestywnego bawienia się bodajże szminką przez jedną z bohaterek - takie "papugowanie" patoli, które niby ma pokazać jaka jest wyzwolona a tak naprawdę pokazuje jak bardzo mało powinno się ją cenić, tak to ładnie nazwę. Albo sposób wypowiedzi kilku pseudo aktywistek które czepiały się nawet zadań z matematyki tylko po to, żeby pokazać jakie to są nowoczesne, a tak naprawdę to dawały pokaz swojej małostkowości, papugując pewne pato zachowania grup które zamiast naprawdę dążyć do jakiś równości zajmują się głównie uprzykrzaniem życia osobom postronnym, takie "papugowanie" nowomowy aktywistów