PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=5854}

Policjanci z Miami

Miami Vice
1984 - 1990
6,5 27 tys. ocen
6,5 10 1 27249
7,2 12 krytyków
Policjanci z Miami
powrót do forum serialu Policjanci z Miami

Ale to nic ,zaczynam wierzyć w ludzi ,wczoraj widziałam chłopaka z napisem "Miami Vice "
na koszulce .

ocenił(a) serial na 8
Heidi666

ja dalem 8/10 - mam sentyment :)

użytkownik usunięty
Heidi666

Bo hołota z gimnazjów i łyse pały bez studiów po prostu nie rozumieją tego serialu. Biedaczki oczekują efektów specjalnych jak z alien vs predator a nie spojrzą na datę produkcji serialu.

ocenił(a) serial na 8

Co ja ci zrobiłem że mnie obrażasz? Jestem ostrzyżony bez mała na łyso i mam tylko średnie, a mimo to oceniłem Miami Vice wysoko bo zawsze odkąd pamiętam ten serial mi się podobał.

ocenił(a) serial na 10
Heidi666

Jeśli widziałaś chłopaka z taką koszulką w Sopocie, to byłem pewnie ja:P
Ja swoją drogą nie wierzę w tutejszych ludzi. Jak ostatnio w lecie przechadzałem się po Monciaku w białej (wykonanej z lnu)marynarce, białych butach i wayfarerach to wszyscy dookoła patrzyli na mnie jak na kosmitę. Jeszcze te komentarze niektórych - ale się wystroił itp. Oczywiście z taką pogardą. I jak tu kochać ludzi w tym kraju.

caleb_83

6/10 to znaczy że niezły.... jak na miami vice to chyba maksymalnie ;-)

ocenił(a) serial na 10
pancho85

6 to slaba ocena jak na taki serial. Co ma znaczyc maxymalnie dla tego serialu ? Obejrzales go chociaz ? Jeden z najlepszych serialow jakie kiedykolwiek wyprodukowano, jeden z najpopularniejszych wogole i najpopularniejszy w latach 80, a ty mowisz, ze 6 to max.... no litosci.

damian_filmweb

najpopularniejszy nie znaczy zaznaczy "arcydzieło"... nie wszystko co najpopularniejsze jest najlepsze wiec argument mocno chybiony - serial niezły... w przeciwieństwie do wielu tutaj oceniam film/serial po obejrzeniu go w całości (seriale po obejrzeniu wszystkich serii a przynajmniej w 99%, bo być może któryś odcinek nieumyślnie opuściłem). Serial faktycznie kultowy... inspirujący dla wielu późniejszych produkcji nie tylko filmowych... ale w mojej ocenie 6/10 to max. Przecież to pozytywna ocena... po prostu niezły...

ps. "Jeden z najlepszych serialow..." seriali chyba... no litości

ocenił(a) serial na 10
pancho85

To juz twoj problem skoro nie doceniasz tego serialu. w tamtych czasach to wlasnie bylo arcydzielo. Dzisaj ludzie twojego pokroju, zapewne urodzeni w latach 90, nie docenia go, bo nie potrafia.

aha... nie zwracaj uwagi kiedy ktos napisze literowke lub jakis blad... osmieszasz sie wtedy.... litosci.

damian_filmweb

Dlaczego piszesz że nie potrafię czegoś docenić skoro mam inne zdanie na temat filmu/serialu... nie stawiam 10/10 co drugiemu filmowi i tyle. I nie mam 18 lat [niestety] tylko trochę więcej.
Ja z moja oceną nie mam problemu... doceniłem serial na 6/10... a Twój błąd to nie literówka ;-)

ocenił(a) serial na 10
pancho85

Jakos ja tez tego nie robie, ale coz, tacy znawcy jak ty zanizaja oceny takim seriala jak miami vice. napisalem literowka LUB jakis blad... czytac nie umiesz ?

Dobra, narazie kolego.

damian_filmweb

"Niestety" ocena filmu/serialu to średnia ocen użytkowników portalu a nie "wybranych najlepszych znawców" jeśli średnia ocena to 6 to chyba zdajesz sobie sprawę, że wielu użytkowników dało ocenę niższą niż 6, przynajmniej tylu ilu uważa serial za arcydzieło... nie wydaje mi się żeby na portalu było aż tylu prowokatorów i robili to celowo. Kilka filmów które uważam za arcydzieło nie ma tutaj najwyższej oceny ale ja nie mam z tym problemu, nie oskarżam nikogo o zaniżanie ocen, i nie uważam że moja ocena jest najważniejsza i słuszna. Ocena - rzecz gustu. Pozdrawiam

pancho85

''średnia ocena to 6 to chyba zdajesz sobie sprawę, że wielu użytkowników dało ocenę niższą niż 6, przynajmniej tylu ilu uważa serial za arcydzieło... nie wydaje mi się żeby na portalu było aż tylu prowokatorów i robili to celowo.''

Wiele osób, szczególnie młodzieży kojarzy serial ze skrawków, z powtórek i ocenia go powierzchownie. Na podstawie skojarzeń. Mam uwierzyć że oceniający Modę na sukces oglądają ten serial? Przynajmniej jedna trzecia z nich? Wiele ocen z filmweba jest sztucznych. Już dawno się przekonałem że na IMDB są bardziej racjonalne oceny niż tu, bez oszukanych zaniżeń/zawyżeń. Tam np. Miami Vice ma 7,7.

pancho85

''najpopularniejszy nie znaczy zaznaczy "arcydzieło"... nie wszystko co najpopularniejsze jest najlepsze wiec argument mocno chybiony - serial niezły''

Ten serial nie jest dziś już najpopularniejszy, jednak to czołówka seriali wszech czasów jeśli chodzi o jakość. Nie chodzi tu wyłącznie o popularność czego potwierdzeniem są nagrody i opinie krytyków. Wskaż serial jaki wg Ciebie nakręcony został w przeciągu ostatnich lat i jest lepszy od Miami Vice.

caleb_83

ale to była z krótkim rękawem ,jakiś gość (faktyczne Sopot :D )szedł sobie tak w dość chłodne popołudnie ...Więc podziw przynajmniej z dwóch powodów

caleb_83

Powiedz mi gdzie koszulkę kupić. Kupiłem sobie taką zamawiając przez Vistaprint, gdzie można dodawać własne nadruki. Jakość nie jest powalająca a sam nadruk wyblakł niesamowicie.

ocenił(a) serial na 10
KLAssurbanipal

Jak dla mnie serialowi należy sie najwyższa nota ale nie mam dystansu bo od ponad 20 lat jest u mnie na najwyższej pozycji.