jest realistyczny? Mam na myśli fakt, czy nie ma tam scen rodem z kina akcji, gdzie główny bohater pokonuje parę osób w pojedynkę i tak dalej.
Lubię seriale pokroju Breaking Bad, Rodzina Soprano, The Wire, Deadwood, Zakazane imperium.
Spodoba mi się? O klimat martwić się nie muszę, bo uwielbiam lata 80te i Miami.
Myślę że powinieneś obejrzeć i przekonasz się sam czy Ci przypasi. Każdy lubi coś innego. To napewno nie jest typ "Rodziny Soprano". Ale jeśli lubisz klimaty lat 80 tych to powinien Ci przypaść do gustu.
Trudno jednoznacznie odpowiedzieć na takie pytanie. Zależy od odcinków. Mają kilku scenarzystów i reżyserów, więc jedne są bardzie mroczne i realistyczne, inne bardziej lekkie i trochę "przesadzone". Czasem zdarzają się duże strzelaniny, gdzie bohaterów jest mniej niż przeciwników, jednak serial to zupełnie coś innego niż Drużyna A lub MacGyver. Generalnie jest znacznie bardziej realistyczny niż większość seriali kryminalnych lat 80. i 90. Wiele odcinków kończy się pesymistycznie, lub po prostu brakiem happy endu. Niektóre kończą się wręcz tragicznie - mimo wszelkich starań bohaterów nie udało się ochronić kogoś, lub ktoś traci bliską osobę. Wiele osób ginie w tym serialu - głównie postacie epizodyczne, ale także drugoplanowe. Wg mnie serial dużo wnosi i wiele dzisiejszych seriali bazuje w mniejszej lub większej części na Miami Vice.