sluchajcie dawno juz nie ogladalem miami i dzisiaj widzialem ze Crockett ma nowego bialego ferrari, co sie stalo z tamtym samochodem?? (przeciez tak go uwielbial:)
Crockett kupował z Tubbsem broń od jakiegoś gościa, nie spodobało mu się, że wyrzutnie rakiet (czy coś w tym stylu) są stare (z 1980) i mogą nie działać, to tamten mu pokazał, że działają... Fajnie wyglądało jak Crockett patrzył z niedowierzaniem na resztki z Daytony :)
Tu mi się przypomniało jak jednym odcinku Nasha Bridgesa gość ostrzeliwał ich z helikoptera. Wszyscy przykucnęli za radiowozami, dwie kule trafiły w Barracudę, Nash powiedział tylko suk**syn, wstał i zastrzelił gościa z helikoptera :)
daytony wydawalo mi sie ze to tez bylo ferrari ale nie wazne w kazdym razie co to nasha to juz nie pierwszy raz byl jak baracuda dostala kulke:) a ten typ co rozwalil mu fure z wyrzutni rakiet tez za to beknal??
To było Ferrari Daytona :)
Tamtego gościa zastrzelił chyba Castillo z helikoptera pod koniec odcinka.
Lukasz zgadzam sie z toba ta scena Nasha byla wyrabista. Nash jest najbardziej wkurzonym policjantem na swiecie jak tylko zobacze ryse na swoim zlotym kabriolecie :P
Żółtym ;)
W jednym odcinku ktoś mu ukradł maskę i namalowal na niej graffiti :)
sluchajcie chyzby miami tez lecialo nie pokolei?)? dzisiaj zdarzylem tylko na sam koniec ale chyba mi smignela stara fura Crocketta ferrari daytona czy mi sie tylko zdawalo?? a ponoc ktos ja rozwalil?? to jak to wkoncu jest??
kazdy fan miami vice wie ze odcinek el viejo mial byc 1 odcinek 3 sezonu ale ze wczesna pora emisji nie pozwolila emitowac nbc tego odcinka to tez zostal on przeniesiony na pozycje 7 :P
i tak juz zostalo ...
tvn7 swietnie sie spisuje jesli chodzi o emitowanie miami vice
jest tylko jeden problem - 3 marca tvn7 w zwiazku ze zmiena ramowki z zimowej na wiosenna zaprzestaje emitowania miami vice na rzecz emisji po raz setny akademii policyjnej
ja sie po prostu zalamalem :( :( :(
czyli co jednak lekko zmienili kolejnosc odcinkow miami skoro pojawila sie stara fura, to rzeczywiscie lipa jak za miami wchodzi akademia... tragedia
Tutaj widzę pewne nieścisłości w związku z autami to post z przed kilku miesięcy ale napiszę dla spokoju sumienia :)
W 1 i 2 sezonie Sonny jeździł "Ferrari Daytona" model z połowy lat siedemdziesiątych może trochę wcześniejszy ale to naprawde nie było ferrari tylko przerobiona corvetta krótko mówiąć zwykły kitcar... Później jesli mam dobre informacje firma z Maranello udostępniła producentom białą Testarosse żeby w znanym serialu grało oryginalne ferrari... A co do auta Nasha to jest to śliczny, żółty Playmouth Hemi Cuda moim zdaniem rocznik '71 może '72 i tak jest określany i wydaje mi się że tak jest określany w serialiu a Baraccude uważam że wymysł z polskiego tłumaczenia... oczywiście mogę się mylić...
To jest 1971 Plymouth Barracuda. Taka jest nazwa tego samochodu.Cuda i Hemi to są dwie odmiany tego samochodu różniące się przede wszystkim silnikiem. Tak więć mamy Plymouth Barracuda Cuda i Plymouth Barracuda Hemi. Który z tych dwóch miał Nash nie pamietam bo dawno nie oglądałem ale chybaaaaaaa Hemi:) convertable
Mój błąd przyzwyczaiłem się do skórtowej nazwy tego auta...
Bo jest to faktycznie Plymoth Baraccuda którego nazwe skraca się do 'Cuda i w większości przypadków zauważyłem że używa się skrótu... Więć Cuda i Hemi to nie rózne wersje :) Bo 'Cuda to skrót nazwy a Hemi to oznaczenie silnika (z półsferycznymi komorami spalania itd...) Ale nadal mam wrazenie ze dopiero w polskim tłumaczeniu dopiero użyto nazwy baraccuda, bo w oryginalnych dialogach (przynajmniej w większości) wyraźnie słychac Hemi Cuda.Nash miał najmocniejszą wersję - około pięciuset konne HEMI (przecież nie będzie jeździł czymś o osiągach Hondy Civic) o czym świadczą np stalowe linki zabezpieczające maskę przed otwarciem i bardzo charakterystyczny dźwięk który akurat w tym serialu był szczególnie eksponowany a jest inny niz dzwięk zwykłej V8-ki. Na potwierdzenie mojej dziwnej teorii o używaniu w serialu nazy 'Cuda a właściwie Hemi 'Cuda mogę przytoczyć prykład z 60 sekund, gdzie Shannon określona jest jako 1971 Hemi 'Cuda nie 1971 Plymouth Baraccuda Hemi.
Co do tłumaczenia to nie wiem...może nazwa auta byłaby za długa i nie chciało się wszystkim używać pełnej??? szczerze to nie mam pojęcia. Co do Hemi Cuda to zle się wyraziłem. To jest po prostu Cuda z silnikiem Hemi w odróżnieniu od "zwykłych" :) modeli Cuda. BTW jest to silnik V8 Hemi 425 hp
pozdrawiam fanów!
Barracuda Nasha to rocznik '71 (jeśli się nie mylę, to tylko ten miał podwójne lampy z przodu). Na potrzeby serialu przerobiono kilka modeli z 1970 roku, bo jak chyba większość osób wie, modeli z 1971 powstało niewiele - 7, 13, może 14, różne źródła różnie podają. Sam Nash w jednym odcinku mówi o 13 albo 14 - nie pamiętam.
W odcinku, w którym Inger rodzi, Joe jedzie do szpitala Barracudą i jeśli dobrze pamiętam to mówi "I'm driving Barracuda".
hmm. ja znalazłem taką informację : "To deal with increasingly strict emission laws, Plymouth was forced to detune some of their engines, resulting in a drop in the power ratings. Only 115 Hemi 'Cudas were sold and Plymouth decided to retire the Hemi engine before it had to be detuned to meet the new emission standards"
pozdrawiam
samochod zniszczony rakieta w odcinku 45 WHEN IRISH EYES ARE CRYING pozdrawiam