To informacja dla tych co jeszcze dokładnie nie wiedzą, kiedy będą odcinki 5.
Więc tak:
Pierwszy odcinek to 'Jake the dad'- 7 stycznia
Później 'Davey'- 14 stycznia
'Mystery dungeon'- 21 stycznia
'All your fault'- 28 stycznia
Tyle narazie jest informacji. Ja osobiście się zawiodłam, gdyż w spisie po odcinku 'All the little
people' miał być 'Bad little boys' (w, którym miały powrócić Fionna i Cake. Czułam, że twórcy tak
zrobią ;_;). Zresztą po 'Mystery dungeon' miał być 'Little dude'.
Cóż trochę lekkie zamieszanie teraz jest, ale co zrobić ;p
Przynajmniej nowy rok przywitamy z szczeniakami Jake'ka i Panny Jednorożek ^^
Kurde, a ja tak czekam na 'Bad little boys'...
AAAAAAAAAAA. Już 7 stycznia zobaczymy te słodziutkie szczeniaczki Jake'a. ^^ Już się nie mogę doczekać.
Wiem, taż się nie mogę doczekać. Ale i tak straaasznie się zawiodłam, że powrót Fionny i Caka będzie później T_T
Ale co roku będę świętować 7 stycznia!<3 xD
Szczego co wiem na Daiylmation (czy jak) są wszystkie odcinki po angielsku z napisami (Mr. Biune musiał się przenieść przez prawa autorskie, tak samo jak DursinX
Są też opisy do odcinków z TVGUIDE
Jake the Dad: Jake finds fatherhood challenging.
Davey: Finn is hailed as a hero everywhere he goes.
Mystery Dungeos: Ice King, Neptr, Tree Trunks, Shelby and Lemongrab must work together to escape a dungeon.
Mam nadzieję, że Jake the Dad nie będzie troll odcinkiem, który pokaże tylko jak Jake obawia się dnia, gdy zostanie ojcem i nie pokażą jeszcze dzieciaków.
Dzięki za trochę objaśnienie odcinków ;)
Też mam na nadzieję, że odcinek Jake the dad nie będzie trollem, a rzeczywiście będą już te jednorożne szczeniaki ^^
Na YouTube pojawił się już zwiastun odcinka Jake the Dad - przez ułamek sekundy widać głowy małych psorożków ;)
A jeszcze coś, mogłabyś mi podać do tego link jakby się dało? Bo nie mogę znaleść zwiastunu
O mój boże, o mój boże. To będzie epicki odcinek. Jestem taka podekscytowana, że dzisiaj chyba nie zasnę. :D
Finn najlepszy...
Nosi bluzkę z napisem 'best unkle' xD
Ten to też z tego co widzę się wczuł :P
Niezły też jest płacz Jake'a. :P
Teraz stworzą taką cudną, kochającą się rodzinę.
A tak w ogóle to skoro Finn jest wujkiem, to Balonowa będzie ciocią?
Dobra, teraz Jake ma (znaczy jeszcze 6 dni xd),
to jestem ciekawa czy Finn też się dorobi rodzinki :D
A nie Królewna Ognia? Bo teraz spotyka się z nią (oficjalnie, bo jeszcze Finn coś tam czuje do KB ;])
Aj sorry to ja źle zrozumiałam.
Ale chyba na to wychodzi, choć nie wiem, ale taka napewno przybrana : )
No, na upartego to i Królewna Ognia może być ciocią. ;)
A skoro oni są razem i do tego mają dzieci to chyba lepiej by było, gdyby zamieszkali razem, chociaż wątpie by tak się stało.
Szczerze mówiąc to wszystko jest możliwe, bo wkońcu Jake jest niewidywalny.
Jake kocha tak samo jak Finn przygody i zresztą są braćmi i najlepszymi przyjaciółmi, więc ja bardziej obstawiam, że Jake zosta z Finnem, ale nie wiadomo ;D
Cudna rodzinka napewno z nich będzie no chyba, że twórcy znów nas czymś zaskoczą, ale to jest raczej szansa 1 do 10000, że coś zupełnie innego się stanie.
Już się boję xD
No ale jak to? Matka zostaje w domu z dziećmi, a ojciec sobie lata z kumplami szukać przygód? Trochę to nie teges. xD
Mogą zrobić tak, że Panna się wprowadzi do Finna i Jake'a, przecież mają taki dom, że wszyscy by się pomieścili.
I mam nadzieję, że te małe jednorożki nie będą tylko w jednym odcinku.
No cóż Jake to Jake :D
Szczerze mówiąc ja go se nie umiem wyobrazić jako ojca. Pytałam się brata jak on to widzi i tak powiedział:
"Jake jest wkońcu zabardzo nieogarnięty oraz nie umie się praktycznie na niczym skoncetrować. Więc jak ma on zostać ojcem! Jak dla mnie będzie od tego uciekał, gdyż go to pewnie przerośnie i nie będzie mógł się z tym pogodzić"
-słowa mego kochanego braciszka
Po części się zgadzam, że jest on wkońcu nieogarnięty, ale raczej da se radę z tym wszystkim. Nawet po zwiastunie to widać.
Jake zawsze był bardziej taki rozwrywkowy i raczej on taki zostanie. Żeby on nagle stał się takim typowym tatuśkiem co przychodzi po jakieś 18 z roboty (np. przygody xD) i woła co na obiad do Panny i idzie się zająć małymi.
Takie moje małe schizy :p
A mi jakoś nie trudno wyobrazić go jako ojca Wczoraj nie mogłam spać to myślałam o tym odcinku.
Wiadomo, że Jake lubi imprezy i przygody. Na pewno z tego nie zrezygnuje, ale już po trailerze widać, że kocha te swoje dzieci, a z miłość można zrobić wszystko, nawet się zmienić. ;)
A przecież tą kreskówkę wyróżnia fakt, że fabuła cały czas mknie do przodu, więc może nas zaskoczą i rzeczywiście ktoś się do kogoś wprowadzi/ ktoś zmieni charakter.
Tutaj można róne rzeczy wymyślać, ale nie wiadomo jak to będzie.
Też dostrzegłam, że strasznie kocha swe dzieciaczki, ale ja do mnie jakoś nie może dostrzec. Pewnie jak zobaczymy odcinek to możliwe (hah na 99,999%), że wkońcu się z tym pogodzę ;) Ja po prostu muszę zobaczyć, by uwierzyć.
Ja też rozmyślałam nad tym odcinek, aż do takiego stopnia, że nawet Finn mógł być też tatą xD Ale jeśli już to w dalekiej, dalekiej przyszłości albo nie...
Ale na serio Finn z bluzką 'best unkle' mnie rozwala :D
Hehe, ja też na początku nie mogłam przyjąc do wiadomości, że Jake będzie ojcem. Pamiętam, gdy Panna powiedziała, że jest w ciąży to pomyślałam sobie "What the f*ck? On ojcem?" :D
Jego koszulka też mnie rozwala.
A skoro zmienili czołówkę dla odcinka "Fionna i Cake" to może zmienią też i tym razem i w piosence zamiast "Jake the dog and Finn the human" będzie "Jake the dad and Finn the unkle". :D
Jak ja usłyszałam od Jednorożki, że jest w ciąży to ja szczeliłam minę Poker Face i nie wiem, dlaczego od razu myślałam, kiedy do tego doszło xD
I to chyba było wspominane przez Finna w odcinku "Sekretne Taśmy" i mówi: "Gdy pewnej nocy byłeś u Panny Jednorożek..." i od razu wiadomo :D
Również zbulserwowany Jake mówiący "Do not tier 15!" w "Burning low" można się domyśleć, że jednak będzie jakaś nie spodzianka xD
Z tą piosenką to nawet możliwe. Ja często sobie śpiewam tą piosenkę i od czasu 5 sezonu jak zobaczyłam odcinek "Jake the dad" to właśnie śpiewam
"(...) with Jake the dad and Finn the uncle" :D
Jedna zwykła nazwa, a człowiek taki zrypany :p
Ale od odcinka "Sekretne taśmy" i "Lady & Pebbles" minęło trochę czasu, więc ona strasznie długo musiała ukrywać tą ciążę. xD
A tak w ogóle to nie mogę sobie wyobrazić jak Panna i Jake wchodzili na poziom 15.
Cóż z tymi odcinkami to tylko poedejrzenia, a ile w tym prawdy to nie wiem. Równie dobrze jeszcze to mogło się zdarzyć w między czasie czy cuś...
Jak ja myśle jak oni wchodzili na poziom 15 to mi mózg rapuje xD
Wkońcu tak samo jak ze Smoczycą i Osłem ze Shreka :D
Ja mam porąbany dzień przez ten odcinek. Wchodzę na YT we w pniedziałaek w nocy (w końcu sylwester XD) a tam patrze ! Zwiastun odcinka "Jake The Dad" ! ;O I myślę, sobie ... fajne rozpoczęcie roku 2013 ^^ No ale mam 2 pytanka..
1. Przepraszam za mój straszny angielski, ale nie wiem co to znaczy "unkle".. sprawdzałam w tłumaczu, ale jakoś nie ma wyników :(
2. Czy wiecie co Jake trzyma w łapkach podczas swojego płaczu?
Wiem też się starsznie ucieszyłam z "Jake the dad"^^
1. "Unkle" to tu chodzi o "uncle". Tak mi się zdaję, że Finn po prostu robi błędy w języku.
2. Mi się zdaję, że Jake trzyma zdjęcie małych, ale nie jestem pewna. Trzeba czekać, bo może będzie wyjaśnione :D
Ja też!! o matko! :) W zwiastunie przez ułamek sekundy widac kawałek ich łebków . I chyba się nie zawiodę... tak sobie je właśnie wyobrażałam .. czyli kolorowe szczeniaki z rogiem :) Ale nie wiem dokładnie.. bo tylko kawałek ich było widac ^^
-Acha czyli, że wujek.. hahah dobre ^^
-Możliwe, że trzyma zdięcie małych..ale nie wiadomo. Dowiemy się jż niedługo :)
Raczej (mam nadzieje o.o), że nie zrobią jakiś niespodzianek. Jak je zobaczyłam to zrobiłam minę w stylu Mom please! :D
Chciałabym takie malutkie też mieć. Kurde Jake to taki szczęściaż, że będzie miałmtakie dzieciaczki ;)
W końcu wiemy jak dokładnie będą wyglądać dzieci Jake'a i Panny! Szczerze mówiąc myślałam, ze będą bardziej urocze...
/watch?feature=player_embedded&v=WTsVxBkzJPc
Szczerze mówiąc ja też, ale są dość urocze.
Hah, biedny Jake...Tylko dlaczego trzyma je na smyczy? o.O
Urodę i charakter odziedziczyły chyba po tatusiu ;) Jeden z nich ma zdeformowany pyszczek - coś mi się wydaje, że to przez Ricardia.
o MATKO :( Troszeczkę się zawiodłam.. szczerze mówiąc :( Myślałam że będzie to wyglądac lepiej :( Jeden to nawet twarzy nie ma.. no cóż ...
Nikt się tego niespodziewał :D
Najbardziej słodki jest Charlie (ten żółty) i Viola (ta żółto-brązowa, z serduszkiem na nosku), a szkoda, że to ich jedyna córeczka :p
No to mamy podobny gust.. bo mi się te też najbardziej podobają ^^ Chociaż wydaje mi się , że dziewczynką może byc jeszcze ta bez twarzy...:3
Hah :D Najbardziej mnie bawi T.V. (ten okrągły. Zgaduję, że Jake nadał mu takie imię xD)
Na Adventure Time Wiki, którą regularnie przeglądam, są już opisane dzieciaki i tylko Jake JR. (Ten bez twarzy) nie został opisany, ale zgaduję, że jest on chłopcem, bo wkońcu ma na imię Jake :)
Tak? To muszę zobaczyc co nowego na wiki ^^ Dzięki za info ^^ Ciekawe skąd oni mają już te informacje? {hmm} A ten jak mówisz T.V jest najśmieszniejszy... taki balon ^^ W tym wycinku widac że mają oni moc znikania..pewnie odziedziczyli po matce :) I pewnie będzie tak, że pare szczeniaków będzie umiało latac, a pare się rozciągac ^^