To informacja dla tych co jeszcze dokładnie nie wiedzą, kiedy będą odcinki 5.
Więc tak:
Pierwszy odcinek to 'Jake the dad'- 7 stycznia
Później 'Davey'- 14 stycznia
'Mystery dungeon'- 21 stycznia
'All your fault'- 28 stycznia
Tyle narazie jest informacji. Ja osobiście się zawiodłam, gdyż w spisie po odcinku 'All the little
people' miał być 'Bad little boys' (w, którym miały powrócić Fionna i Cake. Czułam, że twórcy tak
zrobią ;_;). Zresztą po 'Mystery dungeon' miał być 'Little dude'.
Cóż trochę lekkie zamieszanie teraz jest, ale co zrobić ;p
Przynajmniej nowy rok przywitamy z szczeniakami Jake'ka i Panny Jednorożek ^^
Kurde, a ja tak czekam na 'Bad little boys'...
Też jestem ciekawa skąd oni je mają. Jedyne co można z fillmiku się dowiedzieć, że żółty ma na imię Charlie. Zresztą on jest najbardziej podobny do tatusia ^^ a chyba do Jednorożki najbardziej jest podobny Kim Kil Whan (to jest po koreańsku) i to ten brązowy.
Ciekawa jestem jak będzie wyglądać ich życie po odcinku. Czy ich dzieci też będą od czasu do czasu w innych odcinkach, i jak Finn będzie się sprawował jako wujek xD
Haha ten Charlie to jest najsłodszy ^^ i umie latac ^^ Już widzę kogo będę lubic najbardziej :) Dzięki za wyjaśnienie z tą Kim Kil Whan :) Właśnie miłam się pytac.... że dlaczego ma źeńskie imie a jest facetem? Ale skoro jest to po koreańsku to wszystko wiadomo :) Trzeba jeszcze zobaczyc co to dokładnie znaczy :) Mi z wyglądu to do Jake najbardziej pasuje Kim Kil Whan , a do Jednorożka Viola. A z charakteru to jeszcze nie wiem ;3
Mnie też bardzo inteesuje jak teraz będą wyglądac odcinki. No bo skoro ma dzieci to znaczy, że będzie musiał się nimi zajmowac, a to znaczy że nie będzie miał czasu na zabawy z Finnem....Wogóle mi siostra powiedziała, że skoro zrobili taki coś to pewnie niedługo Flame Princess będzie miała dzieci z Finnem.. wyśmiałam ją XD (No cóż ona ie ogląda tego serialu.. tylko ja jej czasem coś powiem )
Mi się Charlie wydaję, że będzie jak Jake, ale to chyba przez ten jego wygląd xD Z Kim Kil Whan to nie wiem szczerze mówiąc czy jest dziewczynką czy chłopcem, bo na Wiki też nie wiedzą.
Cóż Finn tu wyrobu nie miał xD No jedynie sprawka Jake'a i Panny...Ale może Finn też tam będzie pomagał. Wkońcu został wujkiem, a wychodzi na to, że Królewna Ognia jakby zostanie ciocią :D
Pewnie jakby za jakieś X lat może to być możliwe, że Finn i KO mogli też mieć, ale raczej jest więcej powodów dlaczego nie, chociażby dlatego, że Królewna jest z ognia :p
Widziałam dużo fan artów tego typu. Nawet fani stworzyli Finna jako 18-latka :P
Hm.. a na jkie wiki wchodzisz... po według tego na który ja wchodzę pisze, że Kim jest chłopcem. A o Jake Junior nic nie ma :( Ale mam nadzieje, że odcinki będą bardzo fajnie się toczyc :) Mo wiesz też nie wiadomo, czy nie będzie z Królewną Balonową .. chociaż mi bardziej pasuje KO.. jest ładniejsz, w jego wieku i oboje się kochają. I oboje nie wejdą do oceanu XD ;) Ale jak bym nie chciała, żeby główny bohater miał miec dzieci.. i jeszcze w tak młodym wieku :) Nie wiem czy ogień by coś w tym przeszkodził, bo wystarczy że Flambo żuci na niego urok anty ogniowy :) Ja bardzo lubie czytac różne fanfiki do AT czy oglądac obrazki na deviantarcie z Finnem. Często są właśnie takiego typu że jest on dorosły... czy coś w tym stylu ^^ Kiedy jest rysowany z królewną Ognia to zazwyczaj ma rękawiczki XD I trzyma ją za rękę... nie wiem czemu mnie to śmieszy XD
To właśnie chyba na wiki. Jestem ciekawa dlaczego jeszcze nic nie mam o Jake'u Junior...
Tak szczerze mówiąc widać, że Finn jeszcze coś czuje do Balonowej :P Ja czuję, że raczej się coś się w 5 sezonie wydarzy pomiędzy Finnem, KO i KB. Ale nie wiadomo..xD
No mi się też wydaje, że coś pomiędzy Finnem a KB się jeszcze kręci. Pewnie twórcy już wiedzą dokładnie co, ale dla nas to będzie niespodzianka XD Ale już nie mogę się doczekac jakie niespodzianki przyniesie nam 5 sezon ^^ Niektórzy mówią, że Finn powinien byc z KB bo KO nie ma w intrze. No cóż gdyby była.. to by ujawnili wszystko. Przecież ona pojawia się pod koniec 3 sezonu, a gdyby była w intrze to wszyscy zastanawiali by się kto to jest. Albo autorzy jeszcze jej nie wymyślili. Chociaż moim zdaniem twórcy już mają zarysowany cały scenariusz do 6 sezonu ^^
Kurde Finn to pokręcone życie :D Wszystkie królewny go kochają, a ten akurat się zakochuje w tych co nie może być. Ironia losu ;P Na wikip edi jest informacja, że pracują nad 6 sezonem. Kurcze, kiedy ja to zobaczyłam to mnie zamurowało, a jak o 5 dowiedziałam jeszcze bardziej.
Jestem ciekawa ile łącznie sezonów wyjdzie. Jak na tego typu serial to dużo. Zazwyczaj podobne seriale do AT kończyły się co najwyżej 2 sezonie (podałam bym ci nazwę, ale nie umiem sobie jej przypomnieć :/).
Ale napewno mają już 6 zarys ^^
No on ma pokręcone życie :( Często mu współczuje.. w końcu jest ostatnim żyjącym człowiekiem na ziemi... nie licząc Zuzy :) Alee ja wieże, że gdzieś tam jest jeszcze jakiś człowiek ^^ Wiesz z tego co wiem to ma byc 6 sezonów i nie więcej. Chociaż kto wie. Serial pingwiny z madagaskaru też miały się skończyc na 2 sezonie a jest już 3 (bo ma dużo fanów :3) Więc tu też może byc taka sytuacja :) Chociaż to zależy.. czy będą miec jeszcze jakieś pomysły :) Ja tam czekam z niecierpliwością :) No cóż.. wiesz chyba idę sobie teraz narysowac Finna XD
Człowiek Finn...Cóż wkońcu musieli być inni ludzie, którzy przeżyli no, bo skąd się pojawił Finn? Jak Finn był jeszcze (przesłodziutkim ^^) bobaskiem znaleźli go rodzice Jake'a i jego brata (nie pamiętam jego imienia :p). Choć jestem teraz ciekawa jak rodzice Jake'a i Finna zgineli...Mam nadzieję, że może się czegoś w tym sezonie dowiemy :)
Hah ja właśnie narysowałam szczeniaczki Jake'a i Panny. Pora na kolorowanie xD
No musieli byc ludzie :) Nie jestem pewna, ale pewnie rodzice Finna mogli wyglądac tak jak w odcinku "Finn the human". W zasadzie chyba tak właśnie wyglądali ^^ W ogóle widac tam siostrę Finna która przypomina Zuzę, wieżyc że to jego siostra? Wszakże też jest blondynką ;) Też interesuje mnie dlaczego Finn miał metalową rękę w tym odcinku. Zgaduję, że musiał ją stracic. Ja bym naprawdę chciała, żeby był film! Przy filmach się zawsze wzruszam.. nie ważne jaki serial ^^ Ten film to było by takie zakończenie serialu (ostatni odcinek) i tam by się wszystko wyjaśniło. Fajnie by było gdyby się okazało że rodzice Finna żyją :)
Hahah.. a narysowałaś szczeniaki takie jak są na prawdę... czy zmyślone?
Prawdziwi rodzice Finna mogli wyglądać jak on z odcinka "Finn the human" i mógł się zmutować przez Wojnę lub to jego rodzice byli zmutowani. Szczerze mówiąc nawet bym się nie domyśliła, że ta jego siostra mogła być Zuzą.
Wiem, że w odcinku "Śmiertelne zło" Finn wyobraża siebie jako dorosłego i też był bez ręki tylko miał ręke robota. No i jak to Finn musiał se wobrazić siebie z innymi bajerami xD
Film też bym bardzo chciała zobaczyć :) Musieli jacyś ludzie żyć, ale czy są nie liczą Finna? Nie wiadomo...
Narysowałam już prawdziwe, nie wiem dlaczego, ale się nimi zauroczyłam ^^ A ty już narysowałaś Finna?;)
Ej, czemu na polskim Cartoon Network nie ma już nowych odcinków? A gdzie "I Remember you", "Burning Low"? A tak czekałam, żeby zobaczyć je po polsku. :((
Wiem...W piątek wyczekiwałam na 19 i co? I zero nowych odcinków...
Nowe odcinki na CN polskim będą w lutym dopiero. Chociaż ja też strasznie wyczekuję na te odcinki. Jestem ciekawa jak przetłumaczą piosenkę Jake'a "Bacon Pancakes" xD
No ja też. Tak się ekscytowałam cały dzień, a tu taka lipa. :/
W lutym? No matko. Ale to i tak lepiej niż moje przypuszczenia. Myślałam, że każą nam czekać kilka miesięcy. Tylko po co robić taką durną przerwę, jakby nie mogli od razu puścić wszystkich.
Też jestem tego ciekawa, ale jeszcze bardziej piosenki z odcinka "I remember you". Szczerze mówiąc o trochę się boję o nią, ponieważ bardzo ją lubię i nie chcę by ją w jakikolwiek sposób zniszczyli. :p
A ja się cieszyłam, że niedługo będzie "I remember you". ;(
P.S. Tak właściwie to czekałam na wszystkie odcinki.
Do tego odcinka jeszczee daleko...Też na niego czekam, ale zabardzo się nakręciłam na Burning low xd
Przeklinam go ;_; Chociaż w odcinku Mystery dungeon pojawiły się Fionna i Cake :o
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=e9cjeiGH-Ic mały wyciek ;)
Sneak peek airdate : February 9, 2013 - dlatego jest to wyciek : P Nie napisałabym tak, gdyby było inaczej
Szczerze mówiąc nie widzę informacji o tym na tym filmiku, możesz wskazać gdzie jest to napisane? Tzn. to o 9 lutym.
W każdym bądź razie - niektóre serwisy dostały przesyłkę od Cartoon Network z egzemplarzami nowego DVD z AT (zatytułowanego "Fionna and Cake", kolejny zbiór wybranych odcinków) z dołączoną płytą, na którym był preview, stąd zrobili tego taki dla nich exclusive sneak peek :) (w opisie do filmiku jest link ze zdjęciami)
Chyba że jestem totalnie ślepy z tym 9 lutym i wiesz o tym DVD, wtedy zwracam honor.
http://hip2save.com/2013/01/11/apply-to-host-an-adventure-time-with-fionna-and-c ake-house-party-on-february-9th/ Tutaj zostało opisane wszystko to, czym się sugerowałam :) a zwłaszcza "never-before-seen" :D
Aj gafa ze mnie xD Wiem widziałam już ten kawałek. Kurde 5 sezon jest jak narazie świetny ^^
Myślę, że to celowy "wyciek" Tak dla podtrzymania zainteresowania. A po za tym, cudnie się zapowiada nie?
Powrócę do wątku z potomstwem Finna i Ogniowej. W sumie po 10 latach (lub mniej, 4,5) mogliby wkroczyć na nazwany przez Jake'a/Finna "poziom 15". Finn wtedy mógłby przywdziać osłonę ogniową tak jak tą której użył Jake w odcinku "Gorąca Miłość". Kiedy by jego dzieci były np. z ognia to musiał by tą samą ochronę na siebie włożyć np. żeby je cmoknąć w policzek (pamiętacie pierwszy pocałunek Finna i OK?) Finn o mało nie stracił skóry.