Jak myślicie kto jest rodziną Finna? Moim zdaniem ta "Balkonowa" udaje że ma 18 lat
(ponieważ wygląda na 30, 31 latkę) więc można przypuszczać że jest jego matką.
Powody:
- Dojrzały wygląd oraz rozum
- Humanoidalne kształty
Można też przypuszczać, że Lodowy Król jest jego ojcem jako jedyny odkryty, poza Finnem
człowiek. Istnieje też prawdopodobieństwo że Betty i Simon są jego rodzicami i wysłali go w
przyszłość, jeśli ta hipoteza by się sprawdziła, oznaczało by to że Finn jest starszy od samej
Balonowej, Jake'a i wszystkich innych którzy nie istnieli przed lub w czasie WWG.
To tylko moje przypuszczenia.
Nonono. Ma kolega wyobraźnie zacną.
Uno. Balonowa ma 18 lat ale ile lat ma tą osiemnastkę to już inna sprawa :P
Secundo. Jest humanoidem jako jedyna ze słodyczan to fakt. Ale nie ma jest człowiekiem (dowód w odcinku "Simon and Marcy")
No i po trzecie i ostatnie: LOL Betty i Simon nie mieli dzieci bo nie byli małżeństwem tylko narzeczonymi i to nie zbyt długo. Do tego skąd niby mieli by "wehikuł" czasu?
Ale mogło się zdarzyć urodzili Fina przed małżeństwem
Ja widzę to tak:
Betty urodziła Fina w tajemnicy. Gdy korona opętała Simona to zamroził dziecko, dlatego odeszła (Betty). A Finn się odmroził 1000 lat później.
hmmm... Nie masz racij . Oglądnij sobie początek Finn the Human nie będe pisał co tam jest bo bym spojlerował i bym ci zepsuł niespodziankę
a może to zły król jest ojcem finna? przed przemianą miał blond włosy, a takie, choć niewiele znaczące, podobieństwa w kreskówkach zwykle nie są przypadkowe.
co do matki to nie mam pojęcia, ale balonową bym raczej wykluczyła
http://images3.wikia.nocookie.net/__cb20121207023146/adventuretimewithfinnandjak e/images/e/e2/61431_433870009994891_1710055076_n.jpg
Strzelam w ciemno, że tutaj~ :)
Ależ jestem tego w pełni świadom; po prostu przypomniało mi się że widziałem kiedyś coś co pasuje do opisu Littlesubmarine'a, co mogło być przyczyną jego pomyłki~ :)
To, co widzimy w "Finn the Human" to całkowicie inny wymiar, alternatywna historia świata, a Finn Mertens którego tam spotykamy to zupełnie inna osoba niż Człowiek Finn - niemal z niemożliwością graniczyłoby gdyby przez ten alternatywny tysiąc lat wszyscy ludzie związali się z tymi samymi partnerami, poczynali swoje dzieci w dokładnie tym samym czasie... (właściwie wygląd Finna Mertensa, oznaczający że ma kompletnie inny kod genetyczny od naszego Finna, dowodzi, że tak się nie stało).
Ergo, ten odcinek nie przybliża nas ani trochę do prawdy w kwestii rodziny Finna :)
Wprawdzie niedawno zacząłem dopiero trzeci sezon, ale spotkałem się z interesującą fanowską teorią dotyczącą matki Finna, co m.in. ma się wiązać ze strachem przez oceanem, a nawet... piosenką końcową: http://adventuretimeconspiracies.tumblr.com/post/38175013768/finns-mom-creepy-gh ost-theory
Hm. Ciekawa teoria. Podoba mi się. Ze wszystkich teorii, które czytałam ta wydaje mi się najsensowniejsza i najbardziej prawdopodobna. Jestem ciekawa, czy twórcy będą rozwijać wątek prawdziwych rodziców Finna.
W odcinku "Za Młoda" potwierdzono że Balonowa potrafi generować swój wiek, a "Szymon i Marcysia" sugeruje że może mieć nawet ponad 996 lat.
Ciekawostka: pierwotnie w odcinku "Król Zły" Billy miał zamiar wysłać Lisza do Kryształowej Cytadeli, więzienia najgorszych przestępców wieloświata, gdzie nieopatrznie wtrącony został też ojciec Finna. Czy twórcy całkowicie porzucili ten pomysł, czy tylko go przełożyli na inną okazję - nie wiadomo.
Co ciekawe, Finn dowiedziawszy się tego jest zaskoczony że Joshua i Margaret nie są jego prawdziwymi rodzicami, chociaż, jak wiemy, doskonale pamięta moment kiedy znaleźli go w niezręcznej sytuacji w lesie~ :)
Proszę uprzejmie: http://pl.scribd.com/doc/112716702/The-Lich-Storyboard, od 142 strony.
Autentyczny autentyk~!
Jejku. Mieli strasznie dobry pomysł. Gdyby dopracować to z historią Finna to wyszłoby z tego coś wspaniałego. Ale mam nadzieję, że nie porzucili tego wątku i jeszcze kiedyś pojawi się w serialu.
Teraz, kiedy każdy może zobaczyć sobie tę scenę w internecie, spodziewam się że ten wątek zostanie poddany sporym modyfikacjom. Ale o to że usłyszymy jeszcze o rodzicach Finna byłbym raczej spokojny~ :)
Ja tam nie będę kombinował kto jest rodziną Finna, nie znam też szerszej historii(serial jako tak oglądam na CN) ale mi się wydaje że cały świat O to po prostu Ziemia po katastrofie. Przypuszczenie wynikło z odcinka w którym spotkali biznesmenów, którzy jak stwierdził Jake, byli bardzo długo zamrożeni a poza tym sam ich wygląd dużo mówił. Poza tym Finn jest jedynym człowiekiem, oprócz ryboludzi.