PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=565378}

Pora na przygodę!

Adventure Time with Finn and Jake
2010 - 2018
8,1 32 tys. ocen
8,1 10 1 32480
9,0 7 krytyków
Pora na przygodę!
powrót do forum serialu Pora na przygodę!

bardzo lubie oglądać pora na przygodę KGK rządzi

patryksnake

widac ze to ogladaja infantylni ludzie byscie obejrzeli 2 arcydziela filmowe w dziejach swiata MLP friendship is magic i krol lew a nie jakis syf

allen123

dla mnie król lew to syf

patryksnake

kto co lubi

patryksnake

nie obrazaj krola lwa :( ;/ nie bylbys wstanie nawet zrobic tak fenomenalnego filmu jak ten a tak wogle nie miales dziecinstwa nie ogladajac tego geniuszu disneya tyle w temacie napisz tak na Krol lew filmweb to cie zjedza tekstami ci ktorzy uznaja to sa wspaniala bajke o moralnosci a widze ze nie dojrzales do tego

allen123

1 oglądałem

ocenił(a) serial na 9
patryksnake

A ja tam lubię Porę na przygodę, MLP i Króla Lwa.

użytkownik usunięty
allen123

No ja nie mogę! Co to ma być?! To już nie pierwszy pozytywny komentarz do tego serialu, nie drugi, nie trzeci itd., a akurat tutaj Brony musiał zaatakować temat wypisując szablonową kwestię, że "kucyki są the best, a pora na przygodę to pomyłka"... Przy czymś takim to już niedługo nikt nie będzie mógł nic dobrego powiedzieć, bo będzie się narażał na atak Bronies, a Ty sam zapewne do kompletu skrytykujesz pozostałe tematy, w których padały ciepłe słowa.

ocenił(a) serial na 10
allen123

MLP arcydzieło? nie porównuj tego do Króla Lwa proszę cię. Poza tym Adventure Time i Król Lew to dwie inne półki. To tak jak porównywać komedie do dramatu no błagam

użytkownik usunięty
patryksnake

Wygląda mi to na awanturę rozpoczętą przez Brony zaciekle nienawidzącą "Porę na przygodę", a kontynuowaną przez osobę, która nie lubi "Króla Lwa" (to był dla mnie szok, bo to chyba jedyna osoba, która nie lubi tej kultowej produkcji). Nie mam pojęcia, kto ponosi większą winę, aczkolwiek takie bombardowanie MLP:FIM wszędzie, gdzie się da, nie jest dobrym pomysłem...

tak przy okazji spojrz kto robi muzyke do MLP FIM ...William Anderson czlowiek ktory stworzyl muzyke do 2 filmow biograficznych legend kina AL pacino i Nicole kidman An American Cinematographic tribute takze muzyka w mlp jest na poziomie globalnym

ocenił(a) serial na 9
allen123

Bulwersujący jest fakt że niektórzy nie potrafią odróżnić arcydzieła od badziewia. Myślę że ci "niektórzy" są po prostu nieco ograniczeni, i oglądanie prostych i bzdurnych animacji nad których sensem nie trzeba się zastanawiać sprawia in przyjemność, natomiast piękne dzieła jak MLP lub Król Lew wymaga od widza nieco wysiłku, zmusza do myślenia i refleksji nad poruszanym tematem. Dla nich jest to za trudne i najprościej powiedzieć że jest to bez sensu albo że tego nie lubi.

kruk6666

nie wiem co się czepiacie ja napisałem że lubie tylko pora na przygodę jak wy nie lubicie to trudno ja nie lubie np. króla lwa

użytkownik usunięty
kruk6666

Czyżby miał być atak Bronies na Porę na przygodę?

tak

przestan w koncu na mnie naskakiwac :( ja bardzo szanuje mlp i uzytkownikow ktorzy rowniez to cenia a ty sie ode mnie odczep bo to sie robi nachalne

użytkownik usunięty
allen123

Że co ja niby napisałem?

użytkownik usunięty
allen123

Gdzie ja Ci tu znowu naskoczyłem?

(ale pewnie i tak będzie na mnie, bo Brony zapewne będzie bronić kolegi...) twoj cytat mnie nikt bronic nie musi nie mam 10 lat by sie zakrywac za spodnica ..a od mlp sie od**dol

użytkownik usunięty
allen123

AHA! Ty mówisz o MLP, a tutaj jest AT! I jak się nie denerwować, skoro ktoś Ci pisze na innym forum o czymś z czegoś jeszcze innego...

nie chce pisac na forum mlp bo tamto forum sluzy popularyzacji najlepszej animacji ziemi a pisze tutaj bo taki mam kaprys

użytkownik usunięty
allen123

Niestety, ale "sluzy popularyzacji najlepszej animacji ziemi" to nie jest dla mnie żaden powód. Mnie irytuje wyciąganie rzeczy z kontekstu. Ja piszę do kogo innego o to, by nie zmuszał na siłę do podnoszenia oceny, jeżeli tamta była wystawiona przez jej autora w sposób obiektywny, a Ty piszesz mi formułkę o kucykach, Disneyu i AT, chociaż to nie ma zupełnie nic wspólnego z tematem. Wiem, że tę odzywkę (i kolejne) z Porą na przygodę wziąłeś właśnie z tego forum, bo jestem na tyle bystry, by się domyślić, ale nie rozumiem, dlaczego ktoś przy zdrowych zmysłach odpowiadałby na komentarze na podstawie koimentarzy ze strony innej, zupełnie nie związaniej kreskówki.

ja wiem o jakiego marcina chodzi ;p akurat go znam przy okazji juz nikt nie zmusza nikogo do oceny wiec daj juz sobie i innym spokoj

użytkownik usunięty
allen123

Przeczytałeś tylko początek, a rzesztę ominąłeś?

z reguly czytam wszystko bo czytanie na oslep nie ma sensu ;/ mowie po co mamy sie wnerwiac bylo minelo koniec tematu ja i inni lubimy mlp i disneyowskie filmy (ja tylko lubie kilka bo reszta to komercja ) KONIEC TEMATU!!!!

kazdy ma prawo do dyskusji ale to juz jest nudne te twoje narzekanie dajmy sobie z tym spokoj bylo minelo niechce zadnych afer poprostu jesli ktos zaczyna jakis temat chce wlaczyc sie w ta polemike i jesli mowi abstrakcyjnie to trzeba interweniowac sluchaj ja znam mlp juz od 14 lat od 1998 roku gdy na TVN pojawila sie 2 generacja mlp tales do tego czasu obejrzalem juz wszystkie filmy odcinki o mlp a jest ich okolo 120 .. ciekawostka jest to ze party of one czyli 25 odcinek 1 sezonu jest 100 opowiescia o mlp i tych opowiesci ciagle rosnie wiec moge sie na ten temat wypowiedziec dla tych co gustuja w G1 G2 G3 czy nawet teraz G4

użytkownik usunięty
allen123

Chodzi mi tylko o 1 niepotrzebnie dodany tytuł!

ten w dyskusji Tragedia tak ??

użytkownik usunięty
allen123

Nieważne, napisałem, zanim wyświetlił się poniższy komentarz

no to trudno ... szkoda nie chce juz nic komentowac ale MLP i tak jest najpiekniejszym filmem w dziejach gatunku animowanego

a jesli chcesz przedyskutowac wiele spraw ze mna to moge podac gadu moje i wtedy porozmawiamy by dojsc do kompromisu

użytkownik usunięty
allen123

Rozwiązanie to jakieś jest...

no napewno by bylo przynajmniej tak jak paskins mowi nie bylo by scrollowania na forum filmwebu

użytkownik usunięty
patryksnake

Aż szkoda, że jakieś głupie brony powłaziły na kanał i pospamowały.

patryksnake

Królowa Grudkowego Kosmosu? Dla mnie Marcelina to super laska, ale każdy ma swój gust :)

użytkownik usunięty
LordShen

Dzięki za rozszyfrowanie tego skrótu. Oglądałem cały sezon, ale w ogóle się nie domyśliłem, że "KGK" to "Królowa Grudkowego Kosmosu".

ocenił(a) serial na 10
patryksnake

AT to zdecydowanie jedna z najlepszych animacji ostatnich lat. Pod warstwą surrealistycznego humoru kryje parę bardzo życiowych przesłań...

venom_xd

Surrealistyczny humor to tak ale jakiś przesłań to ja się nie dopatrzyłem, a są jakieś?

ocenił(a) serial na 8
LordShen

Również nie dopatrzyłem się żadnych przesłań.Baja ma humor,ale nic po za tym.Oczywiście to tylko moje zdanie,nie chcę wywoływać flame war.