PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=711134}

Posłańcy

The Messengers
2015
6,4 2,6 tys. ocen
6,4 10 1 2618
Posłańcy
powrót do forum serialu Posłańcy

Po obejrzeniu całego serialu mogę spokojnie wystawić mu dobra ocenę i polecić każdemu gdyż jest wart obejrzenia! Fabuła jasna i klarowna, ciekawe postacie, bardzo dobra gra aktorska. Jednakże znowu dostaje serial który polubiłem który jest anulowany po pierwszym sezonie a jak wiadome anulowanie równa się przeważnie z niedokończonym zakończeniem i przez to serial traci na wartości bo chociaż zakończenie jest w miarę dobre zamknięty zostaje główny watek oraz kilka pobocznych ogólnie następuje happy end to ....... i właśnie to dodatkowe wprowadzenie do następnego sezonu którego nie będzie psuje to zakończenie pojawia się postać antychrysta i archanioła(?) Michała, oraz stwierdzenia bohaterów że to jeszcze nie koniec. I znowu dostaje fajny serial który zostawia otwarte zakończenie i nie pełne usatysfakcjonowanie choć apokalipsa zostaje zatrzymana ( albo bardziej jezdcy apokalipsy) to pozostaje lekkie rozczarowanie otwarciem nowego wątku i nie pełnym zamknięciu tematu apokalipsy.

ADAMUS333

Czyli jest to serial religijny bądź biblijny?

ocenił(a) serial na 8
wilczekstepowy

tak główny motywem jest apokalipsa , pojawiają się anioły, jezdcy apokalipsy a nawet sam diabeł

ADAMUS333

OK. Dzięki. Nie byłem właśnie pewien czy jest to głównym motywem czy tylko tłem historii.

ocenił(a) serial na 3
ADAMUS333

Wow Serio ? "Fabuła jasna i klarowna, ciekawe postacie, bardzo dobra gra aktorska" Właśnie napisałeś totalne przeciwieństwo tego serialu . Pozwól że podziele sie moimi przemyśleniami na temat tego jak bohaterowie tego serialu to totalni debile .Po obejrzeniu 9,10,11,12 odcinka (zrobiłem se rok przerwy po 8 ) nasuwają mi się pytania na które nie moge znaleśc odpowiedzi. | Dlaczego Rose zabiła Jooshue (by dowiedzieć się gdzie jest jeżdziec apokalipsy - głód (ten jej nie powiedział)) skoro 2 odcinki pozniej sama go znajduje nie wyjaśniając nam jak to zrobiła, Odc. bodajże 10 jak Vera znajduje sie w bagażniku samochodu który jest zgniatany - scena- wchodzi po schodach na góre potem mamy przeskok jak PRÓBUJE się wydostać z bagażnika a póżniej schodzi po schodach ( znowu nie widzimy jak sie uwalnia). Odc. 11. Raul czyta w myślach jednego z braci że ten chce zabić i totalnie to olewa celując kilka scen pozniej do drugigo brata WTF ? Ten pierwszy zabija drugiego i ot mamy złamana pieczęć. --Ehh gdyby tylko Raul potrafił czytać w myślach-- . Odc.12 Eliza zostawia od tak na grobie Ksiązke (bardzo istotną dla losów fabuły) po czy wracając po kilku minutach krzyczy i płacze że Książka jej zgineła..... Nosz kur** SERIO >? To po co ją tam zostawiałaś idiotko ?- rzekłbym. Scenarzyści nawet nie szukają skomplikowanych rozwiązań ( a powinni) tylko lecą po łatwiźnie. Ok rozumiem ale wtedy taki serial nie będzie miał oceny 8 tylko 6 .Decydujesz albo robisz dobry serial albo przecietny. I to jest tylko kilka przykładów z ostatnich odcinków . Czeka mnie jeszcze odcinek 13 i nara. Świety spokój . Możecie se myślec dlaczego ogladam jak mi sie nie podoba otóż jak obejrze więcej jak 1 odcinek serialu uznaje że skoro pilot mnie zaciekawił to warto ten serial obejrzeć i nie lubie mieć zaległości. Wole się przemeczyc i powiedziec ze obejrzałem caly sezon( w tym przypadku serial) z myślą że dałem mu szanse......a wyszło jak wyszło. PS. Aktorstwo jest tragiczne w tym serialu (2óch,3ech aktorów/ek może coś gra , reszta leży i kwiczy)