PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=796934}

Pose

2018 - 2021
8,0 8,1 tys. ocen
8,0 10 1 8052
7,5 4 krytyków
Pose
powrót do forum serialu Pose

Za jednym z portali: ""Pose" Ryana Murphy'ego dostaje zamówienie. Telewizja FX zamówiła cały sezon "Pose" - osadzonego w latach 80. muzycznego serialu Ryana Murphy'ego, w którym wystąpią m.in. Evan Peters, Kate Mara i James Van Der Beek. Niestety, ekipę opuściła Tatiana Maslany, po zmianach, które zaszły w trakcie zdjęć do pilota. Jej rolę przejmie Charlayne Woodard ("The Leftovers"). Serial opowiadać będzie o tym, jak w Nowym Jorku rodzi się kultura LGBTQ. Premiera latem 2018 roku."

ocenił(a) serial na 6
pogodno_2

zapewne była za biała, to się nazywa rasizm...

Herushingu

Chętnie obejrzę, niezależnie od "potknięć" ;)

użytkownik usunięty
Herushingu

czy filmweb to dobre miejsce na zabawę z własnymi kompleksami? :)

ocenił(a) serial na 6

Nie mam żadnych kompleksów :) Ty z kolei jesteś naiwny jeśli myślisz, że to zbieg okoliczności, że większość aktorów odgrywających główne role jest czarna, że nie była to świadoma decyzja będąca ukłonem w kierunku określonym grup nastawionym na otrzymanie od nich wychwal oraz licznych nagród. Poza tym dziwny "zbieg okoliczności", że jedyne białe postacie są stricte postaciami negatywnymi.

ocenił(a) serial na 6
Herushingu

ale oczywiście gdyby sytuacja była odwrócona to zaraz byłoby wielkie oburzenie tych samych grup, ale że to biali to wszystko w porządku...

ocenił(a) serial na 7
Herushingu

Hahaha, poczytaj trochę o kulturze ballroom i vogue, a później się wypowiadaj :)

ocenił(a) serial na 6
hewwah

i? odnoszę się do pierwszego postu, i informacji o wymianie Tatiana Maslany, zatem twój post nijak ma się do czegokolwiek :)

ocenił(a) serial na 7
Herushingu

No ma, zastanów się. W kulturze ballroom chodzi właśnie o to, że większość stanowią czarni/czarne performerzy/performerki lub latino/a. A dlaczego? Ano dlatego właśnie, że a) jest to kultura odrzuconych, b) jest to parodia (nawet może z nutką uwielbienia) na białą klasę wyższą/średnią. Dla twórców ważne było, żeby większość ekipy (przed i za kamerą) była "niebiała" i związana z LGBTQ. Dlaczego? Ano po to, by odzwierciedlić scenę ballroom lat 80. Na zasadzie "nic o nas bez nas". Dlatego radziłam Ci poczytać o tej kulturze, zanim zaczniesz się wypowiadać.

ocenił(a) serial na 6
hewwah

Nie widzę związku. Radziłbym przeczytać pierwszy post. Tak trudno się domyślić, ze dyskusja w tym wątku dotyczy tematu którego dotyczy ten wątek? W końcu początkowo wybrano Tatiane Maslany do tej roli.

I nie zrozum mnie źle, bo ogólnie jest mi to obojętne, a Maslany zasługuje na własny serial, a nie małą trzecioplanową rolę. Nie zmienia o faktu, że sytuacja zabawna.