Jestem po obejrzeniu pierwszego sezonu, oraz już pierwszego odcinka z drugiego i muszę powiedzieć,że serial jest naprawdę świetny.Bardzo fajny sam pomysł-bogaty biznesmen z klubem,który ma drugie życie.Bardzo fajnie są też wykreowane postaci - Tommy genialny, śmieszny, te jego miny i w ogóle wszystko sprawia,że jest niesamowity.Ghost też daje radę tylko podczas każdego odcinka irytowało mnie bardzo,że mając żonę i to bardzo ładna i fajną żonę,która jest mu wierna i może na niej polegać,trójkę dzieci spotyka się z inną...Ten motyw bardzo mnie drażni, bo w życiu też tak często jest,że ludzie mając żonę/męża i dzieci zdradzają....W 4 odcinku chyba jak powiedział Angeli,że jego córka prawie umarła, liczyłem że w końcu się opamięta i będzie z tym koniec, no ale niestety tak się nie stało.Niemniej serial jest mega i mimo tego drażniącego elementu zabieram się dalej za oglądanie, może teraz coś się zmieni jak dowiedział się gdzie pracuje.Polecam serdecznie.
też właśnie skończyłem pierwszy sezon i zabieram się za drugi. co do serialu to mam podobne odczucia:) ale czy tylko mi się wydaje, że 50 Cent jakoś dziwnie tu wygląda, jak z muzeum figur woskowych? czy może to taka charakteryzacja, żeby go postarzyć.. w końcu w serialu ma już dorosłego syna i wynika z kontekstu, że jest starszy od Ghosta i Tommy'ego. polecam i pozdrawiam:)
No wydaje mi się,że charakteryzacja.Ja właśnie kończę drugi sezon i serial naprawdę fajny, tylko te zachowania itp są po prostu irytujące... no ale co zrobić.A znasz może jakieś podobny serial do tego? :) Pozdrawiam.
the wire opowiada o afroamerykanach handlujących dragami, ale tam więcej jest z perspektywy policji, która ich rozpracowuje - jest super. zakazane imperium, peaky blinders jesli chodzi o kryminalny klimat z tym, że te seriale osadzone są w latach 20stych XX wieku - peaky blinders the best! no i wisienka na torcie czyli rodzina soprano... dobre też jest love/hate tylko ciężko o napisy, a tam mówią pół na pół po irlandzku i angielsku
Zakazane Imperium jest najbardziej z tych wszystkich podobne do The Power, ponieważ opowiada o "przykładnym" biznesmenie, który dorobił się już nie do końca tak legalnie :) polecam wszystkie, ponieważ to mój klimat podobały mi się niezmiernie
Okej dzięki za polecenie, coś na pewno dla siebie wybiorę :) Tyle jest tych seriali,tylko czas ciężko znaleźć by wszystkie obejrzeć :D