PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10001701}
6,7 11 tys. ocen
6,7 10 1 10941
6,0 5 krytyków
Powrót
powrót do forum serialu Powrót

Serial bardzo mnie rozbawial, poruszał, no i dno.
bardzo obiecujący, zaskakujacy momentami nieprzewidywalny i uroczy w swojej prostacie , troche pokrecony , ciekawy w fabuła no i można się w tym serialu błogo zanurzyć wylewające się z tego serialu trzecie dno, utożsamić się z grającymi aktorami. Dla mnie osobiście wszyscy zagrali na wysokim poziomie, a obsada była idealnie dopasowana.
Serial o oczekiwaniach, pragnieniach, marzeniach momentami sprośny i wulgarny.m,ale takie właśnie jest życie, bo nikt z nas nie jest idealny i święty.
Naprawdę lubię takie kino i takie historie. No i te Pustki jako puenta...
Czarna komedia, ciekawe dialogii i świetnie przedstawione jest
Jak mężczyzna po naglej smierci zmienia się potym jak zmartchwywstal. Zrozumial, ze dostal drugą szanse i że musi go w pelni wykorzystać, a przy tym uporządkować swoje niepozalatwiane sorawy zmieniajac shiew zupełnie innego człowieka jakim był w poprzednim życiu. Stał otwartym do ludzi, bo pojawiło się w nim mnóstwo uczuc i emocji! Ludzie zaczęli otwierać sie przed nimi, a a on przed nimi jakby został uzdrowiony pozytywnie patrząc na życie. Przeglądając ske swoim sprawom robił wszystko aby być w nim obecnym w tym swoim nowym cudowniym odzyskanym życiu.
Poczatki pierwszych odcinków były bardzo dobze rozbudowane. Batlomiej Topa (Jan) orzaz Wojciech Meckwaldowski (Kostek) grający przyjaciel Janka uważam, że to jest zgrany duet i chciałbym jeszcze raz ich zobaczyc w innej produkcji na wielkim ekranie takich przyjaciół to że świeczką szukać.
Pod koniec serialu jest mniej dialogów, jakby ten film nagle zmienił podejście do widzą, ucichł jakby chciał do nas przybliżyć do ostateczności, dać nam do zrozumienia, że niepowinnismy uciekać od ważnych spraw i nietracąc przy tym czasu na sprzyjające warunki. To co masz zrobić jutro, zrób zaraz! nieodkladając ważnych rzeczy na potem, bo później może być za późno, ze niepowinnismy zycia traktowac zbyt poważnie.
A odnosząc się co do muzyki, to adekwatnie zostały dopasowane do scen. A najbardziej przypadły mi do gustu piosenki , do ktorych napewno będę często wracać.

Natalia Przybysz - Ciepły wiatr
Pustki - Tyle z życia
Kuba Kawalec - Zdechłam (feat. Ana Andrzejewska)