PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=673273}

Powracający

Les Revenants
2012 - 2015
7,6 2,7 tys. ocen
7,6 10 1 2651
Powracający
powrót do forum serialu Powracający

W serialu niewątpliwie jednym z większych atutów są zjawiskowe i urocze zdjęcia. Sceny są przeplatane pięknymi kadrami od których nie sposób oderwać wzrok. Oglądając opowieść nie sposób uniknąć refleksji, iż w polskiej kinematografii nawet filmu nie potrafimy nakręcić w taki sposób....
Wracając do fabuły to można się przyczepić jak ktoś napisał do wolno posuwającej się akcji, aczkolwiek to zniecierpliwienie widza można również zaliczyć jako zaletę. Padło również sformułowanie o niejasnym zakończeniu, myślę że to prawda i scenarzyści mogliby zdradzić nieco więcej....

użytkownik usunięty
kat_7

zgadza sie ze wszystkim, dodalabym idealnie pasujaca muzyke, "love" dla piano openingu i muzyki konczacej sceny kazdego odcinka :)

ocenił(a) serial na 4
kat_7

Ja bym się przyczepił raczej do fatalnego aktorstwa, dziwacznej reżyserii i kiepskiego montażu. Do tego dochodzi dość zabałaganiona ścieżka dźwiękowa. Nie zaliczałbym do zalet tego, co wywołuje tu u widza zniecierpliwienie. Bo wywołują je pauzy i przestoje montażowe. Nie należy tego mylić z suspensem.

ocenił(a) serial na 6
kat_7

Zgadzam się, widoki są absolutnie bajeczne. Co do fabuły; jestem dopiero na 3 odc. więc ciężko się wypowiedzieć, ale przy 2 faktycznie miałam myśl, żeby go odstawić. Obejrzałam jeszcze jeden i póki co nie żałuję, bo akcja wreszcie się rozkręciła. Zobaczymy jak będzie dalej.