PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=684445}

Pozostawieni

The Leftovers
2014 - 2017
7,4 23 tys. ocen
7,4 10 1 22731
8,4 18 krytyków
Pozostawieni
powrót do forum serialu Pozostawieni

Książki nie czytałem i nie wiem czy to spoiler czy nie. Pierwsze co pomyślałem widząc scenę z magazynem NG, że znajduje się w nim zdjęcie kogoś kto zniknął i pojawił się dużo wcześniej w przeszłości - dlatego ważna była data. Miał to być dowód dla Kevina, że jego ojciec nie do końca jest chory na umyśle. Macie jakieś teorie po co był ten magazyn?

anhro

W magazynie są trzy ciekawe artykuły, które mogą mieć coś wspólnego z serialem

- o pająku żyjącym pod wodą - christine w odcinku wspomina o nim
- o zniknięciu cywilizacji minojskiej - nawiązanie do zniknięcia 2% ludności w serialu
- o mieście kair - następny odcinek ma tytul kair

źródło po angielsku: http://www.watchingtheleftovers.com/blog/2014/8/13/national-geographic-may-1972- john-bucher

konki1337

Dziękuję za źródło.

Robi się coraz ciekawiej. Zniknięcie cywilizacji minojskiej to chyba efekt wybuchu wulkanu - uciekali z domów kiedy z nieba leciał pumeks i zginęli w tsunami czekając na statki. Jeśli jakiś artykuł jest wskazówką to chyba ten o mieście Kair (szczególnie, że tytuł kolejnego odcinka jest taki jak mówisz).

Moja teoria w sumie byłaby nudna jeśli okazałaby się prawdziwa więc lepiej jeśli będzie to coś innego.

ocenił(a) serial na 8
anhro

Słowo "Kair" pojawia się w śnie/wizji policjanta (wypowiedziane przez intercom).