PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=684445}

Pozostawieni

The Leftovers
2014 - 2017
7,4 23 tys. ocen
7,4 10 1 22730
8,4 18 krytyków
Pozostawieni
powrót do forum serialu Pozostawieni

Teorie?

ocenił(a) serial na 8

Jakie macie teorie odnośnie zniknięcia około 2% populacji?
Ja podejrzewam interwencje boga (dla mnie to mało prawdopodobne), a druga teoria to "interwencja" obcej cywilizacji którzy z nieznanych przyczyn zabrali ich np. w celach naukowych, lub w celach zjednoczenia się ludzkości.

Będąc tam na pewno prawie od razu wysnuł bym teorie, że to musiało mieć miejsce ponieważ w Biblii opisywano podobne zjawisko (apokalipsa). :)

ocenił(a) serial na 7
nieznajomy43

Boga, na samym początku odcinka dla kobiety zniknęło dziecko. Nie usłyszała, że ktoś otwiera drzwi (zresztą było pewnie zamknięte), dziecka już nie było w samochodzie a nikt nie zobaczył uciekającego. Nie ma możliwości że to KTOŚ zabrał dziecko.

ocenił(a) serial na 8
Nogutek

Kosmici (obca cywilizacja) mogła mieć dostęp do technologii teleportacji lub czegoś podobnego. Dlatego podałem powód " celach zjednoczenia się ludzkości" obserwowali jak ludzkość coraz bardziej się wyniszcza i postanowili zabrać te 2% by zjednoczyli się w bólu czy coś.

P.S. w Polsce zniknęło by około 780000 osób :)

nieznajomy43

718285

ocenił(a) serial na 5
bartik101

obstawiam że tusk ma duże szanse

ocenił(a) serial na 6
kolarek

Za niego i bezzebnego gdzies 5-6 % wcielo .Jak widac sa gorsi od filmowej plagi

ocenił(a) serial na 7
Nogutek

Syn policjanta coś mówił o książce pt. ,,Obcy" a gdy włącza się sekretarka u niego to mówi on "Z Bogiem!" :) A tak wgl. to chyba policjant jest na coś chory bo przy łóżku miał jakieś leki, wstał rano i była zdemolowana kuchnia i nie chciał wytłumaczyć córce czemu wiózł zastrzelonego psa w bagażniku (może wiedział, że mu nie uwierzy). Jego żona mogła dlatego odejść.

nieznajomy43

może błąd w systemie(może życie to program superkomputera a my jesteśmy ulepszoną wersją simsów), jakaś nadludzka siła mająca władzę w tamtym świecie
albo jak było np. "pod kopułą" kinga (nie będe spoilerować zakończenia)

przeladuj34

I tak wszyscy się zdziwicie bo w książce nie jest to wyjaśnione.

ocenił(a) serial na 6
bartik101

i bardzo dobrze. jakiekolwiek wytłumaczenie zaprezentowałby autor, dla jakiejś grupy byłoby rozczarowujące. a tak pozostawił te kwestię czytelnikom

ocenił(a) serial na 7
przeladuj34

Ktoś wpisał komendę na teleportacje Simów?! D:

ocenił(a) serial na 8
nieznajomy43

Szczerze powiedziawszy to trudny temat. Trudno znaleźć wyjaśnienie, ale to dobrze, scenarzyści odwalili kawał dobrej roboty. Ale wracając do teorii. Może chwilowa dziura czasowa? Chwilowe zawahanie wymiaru? Osobiście jestem zwolennikiem prostoty i chciałbym aby wytłumaczenie było w Bogu lub obcej cywilizacji. Marzy mi się aby ktoś wziął się porządnie za tego typu tematykę, bo jest niesamowicie ciekawa i intrygująca. Niby w tym roku mamy do czynienia z serialami o tematyce "nadludzkiej", ale ciągle czegoś brakuje. Brakuje rozmachu, przemyślanego planu, prawdziwego ludzkiego dramatu, bo wszystko co jest nam serwowane to tania papka. Ten serial ma przeogromny potencjał, niesamowicie przytłaczający klimat, który w moich oczach nie jest przesadzony. Z ekranów aż bije prawdziwą niewiedzą i fiksacją ludzką.. Rozmarzyłem się, trzeba opaść na ziemie i powiedzieć sobie jasno, że wytłumaczenia nie zobaczymy.