PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=684445}

Pozostawieni

The Leftovers
2014 - 2017
7,4 23 tys. ocen
7,4 10 1 22730
8,4 18 krytyków
Pozostawieni
powrót do forum serialu Pozostawieni

zwyczajnie

ocenił(a) serial na 10

jeden z najlepszych psychologicznych seriali ostatnich lat.

użytkownik usunięty
Viljar

dokładnie, serial psychologiczno-obyczajowy z elementami s-f można by rzec... na początku był nudnawy i czekałem kiedy się rozkręci i dopiero pod koniec sezonu nabrał troszkę tempa, niektóre zagadki zaczęto wyjaśniać, ale stopniowo, powoli i dano powód do czekania na kolejny sezon więc czekam z niecierpliwością, choć wiem że za wiele w drugim raczej się nie wyjaśni ...
serial potrafi wyciszyć widza, zmusić do refleksji, zastanowić się także nad naszym życiem , po co się tak spieszymy i czy przez ten pospiech nie tracimy ważniejszych rzeczy...dobre aktorstwo, refleksyjny klimat, genialna wręcz ścieżka dżwiękowa i depresyjny klimat świata bez happy endu i tego wszechobecnego luzu jak w innych serialach amerykańskich bo seriale europejskie sa troszkę inne i łatwo je odróżnić nie tylko po akcencie języku ale właśnie po tym czym...
serial świetny poza kilkoma wątkami, scenami zupełnie niepotrzebnymi także ocena 9

ocenił(a) serial na 10

Które wątki albo sceny były wg Ciebie zbędne?

użytkownik usunięty
wito_filmweb

Wątki buntu córki Kevina w pierwszych odcinkach, możnaby w inny sposób pokazać jej ból i smutek... to są szczegóły ale jednak wpływają na ocenę całości

ocenił(a) serial na 10

To raczej liczy się jako jeden wątek, a nie klika oddzielnych, więc nie wiem skąd liczba mnoga :) Ale ok, rozumiem.
Według mnie wyszło to bardzo naturalnie. Patrząc na to jaka Jill była przed zniknięciem i na to z czym musiała się zmierzyć później, rozumiem jej postępowanie.