Czy TVN w ogóle nie umie jeszcze robić seriali i wszystkiego innego???
Takiej sztywności, sztuczności, ketyństwa i gadających robotów dawno w żadnym serialu nie widziałem.
I ta Widawska. Kto ją wpuścił do TV???
Ani wyglądu (brzydka- lecz k.zielińska to wogóle już kaszalot) ani nawet mierna aktorzyna...
Ocena zasłużone -1/10.
Sztywność i sztuczność? Jak na nasze realia TVN nie robi seriali aż tak najgorszych, i na pewno nie dołączyłabym do nich Prawa Agaty, które moim zdaniem jest na poziomie, skupia sie na sprawach, nie na watku milosnym, pokazuje, że nie wszystko konczy sie zawsze szczesliwie, i ze czasem rozwiazanie jest prostsze niż nam się wydaje. Dygant gra swoja role swietnie,a oprocz tego jej rola jest swietnie napisana. Ocena 1 ? Na pewno nie. Najwidoczniej zdecydowanie brakuje Ci dystansu, albo jestes z gatunku ludzi, ktorzy kreuja tylko to co zagraniczne, bo przeciez co polskie to chlam.
Zgadzam się. Jeśli chodzi o aktorów, to uważam, że ten serial ma najfajniejszą obsadę z TVNowskich seriali - nie ma tam chyba osoby, która by mnie irytowała (poza Widawską może...), czego np. o Przepisie na Życie powiedzieć nie mogę, bo tam aż trudno mi wymienić kogoś, kogo LUBIĘ.
I tak po kolejnym tygodniu Przepis Na Życie-Lekarze-Prawo Agaty, uważam, ze ten ostatni serial najlepiej się trzyma. Nie oceniam, jak prawdziwe są sytuacje w sądzie, bo wiadomo, to ma widza nie zanudzić, być wartkie itd., więc trudno, żeby jakoś konkretnie trzymali się polskiego sądownictwa, tym bardziej że nie jest tak widowiskowe jak to w USA. Ale nie ma tak absurdalnych sytuacji jak prawie-gwałt, utrata pamięci i jej odzyskiwanie (ponoć) po uderzeniu patelnią. Oglądając PnŻ i Lekarzy, mam wrażenie, że scenarzyści robią z tego powoli zlepek wszystkich brazylijskich seriali, dodając kilka pomysłów z tych amerykańskich, żeby było "światowo".
Dodatkowo na duży plus idzie tutaj to, że żaden odcinek nie nudzi, problemy Agaty są ciekawie poprowadzone, postaci są lepiej napisane (np. postać Kożuchowskiej nie jest CZYSTO ZŁA, da się ją polubić, zaakceptować. a w Przepisie? ta nowa lekarka wydaje się taka jednowymiarowa - zły charakter, który chce odbić głownej bohaterce faceta). Nie jest to wszystko też nadmiernie przesłodzone, tak jak momentami w Lekarzach.
Uważam, że Prawo Agaty na dobrą 7 zasługuje.
W kwestii Agaty się zgadzamy, ale troche zmieniajac temat to w Przepisie na życie jest kilka GENIALNYCH postaci. To miedzy innymi Pola, Beatka czy Gruba. Naprawde nie bawia Cie ? ;)
Może przesadziłam, ,że trudno mi wymienić kogoś, kogo lubię. Pola i Beatka jak najbardziej na plus (o, teraz mi się przypomina, że Tadeusza, tego faceta Poli, też lubię). Ale i tak Anka, Jerzy, matka Anki i jej przyjaciele, Mańka - czyli postaci, na których przede wszystkim opiera się fabuła, ostatnimi czasy barrrrrrdzo mnie irytują. Więc fakt, całe serial ratuje Pola i Beata z ich facetami.
co do obsady Prawa Agaty i Przepisu na życie zgadzam się z Tobą w zupełności :)
nawet Kożuchowska za którą nie przepadam podoba mi się w tej roli, a Karolak na szczęście nie pojawia się zbyt często i co najwazniejsze nie gra "wesołka" (żeby nie nazwać gorzej) jak we wszystkich innych filmach
Pozostałych lubię...wszystkich
Zgadzam się, poza tym nietrudno zauważyć, żę postępowa część polski siedzi w TVNie ;)
hmm, młoda, tolerancyjna, wesoła itd. no chyba że wolisz dupowatą tvp która przepraszał obrażony za kabaret o smoleńsku Piś..
no cóż, mam nie lada trudny wybór... tvn, albo tvp...no bo przecież innych stacji nie ma już, a Polacy dzielą się na dwa przeciwstawne sobie obozy i muszą się wiecznie zwalczać, taki już nasz los. Komuś jest to bardzo na rękę.
Nie, nie wolę tvp. I ona i tvn zwyczajnie kłamią obywatelom prosto w oczy i idealnie wpisują się w tę "odwieczną walkę" między nami. Tolerancyjna? Wiesz w ogóle co to słowo oznacza? Dziś używa się go JEDYNIE w kontekście mniejszości seksualnych, feministek, czy kwestii rasowych. Muszę tolerować homoseksualistów, ateistów, czarnoskórych, ale oni mnie, heteroseksualnej, białej kobiety chrześcijanki - już nie. Właściwie, to jestem elementem niepożądanym, zakłócającym tę lewacką wizję świata. Tak działa ta wasza tolerancja.
Młoda stacja? Może nie zauważyłeś, ale najłatwiej manipuluje się dziećmi, młodzieżą i ludźmi na poziomie wymienionych. Dlatego cała nasza kultura dzisiaj jest właśnie "młoda, wesoła, tolerancyjna". Ważne sprawy, moralność, duchowość, to wszystko jest zbyteczne i każdy wyznawca ideologii NOWEGO ŚWIATA, musi patrzeć na to z ironicznym uśmieszkiem.
Wesoła? No tak, bo przecież nie ma co się użalać, trzeba być optymistą i wierzyć, że wszystko nagle samo się zrobi tak, żeby było dobrze. Wszystko co smutne należy odrzucić, trzeba się wiecznie cieszyć, grać w piłkę nożną, otwierać kolejne nierentowne stadiony, zamykać biblioteki (bo kto dzisiaj czyta?), przestać nauczać historii bo to faszystowskie, etc.
Ale to była dygresja, wątpię żeby ta dyskusja miała jakiś głębszy cel, bo widzę że żyjemy w różnych światach :)
Młodzi nie są tolerancyjni( tak samo jak ja) z wyjątkiem rasowości. TVN postępowy??? Chyba dla pingwingów w firemkach. Wszyscy oglądają Polsat. Koniec kropka.
no a jak dla kogoś najlepsze filmy to rozlazły tytanic , merlin oraz minimki to przepraszam ale róznimy się trochę dojrzałością..
Co do fabuły to można się przyczepić, ale do gry aktorskiej? Akurat aktorzy grają bardzo dobrze. Jedyne do czego można się przyczepić to do tych samych twarzy wciskanych do każdego serialu, na dodatek para Karolaka i Widawskiej? Nie mogli się wysilić jakoś bardziej, żeby nie tworzyć serialowej rodziny z identycznej pary aktorów jak w 39 i pół? Karolak to już chyba w każdym serialu grał.
Nie zgodzę się co do tych samych twarzy. Główne postaci serialu odgrywane są przez Dygant i Lichotę, których już bardzo dawno nigdzie nie było, Widawska tez ostatnio wydaje mi się zniknęła z telewizji, a jesli chodzi o Kożuchowską to dopiero jej druga rola po odejsciu z MJM więc też nie dołączyłabym jej do aktorów ciągle tych samych. Osoby takie jak np. Dereszowska pojawiają się jedynie gościnnie.
O Kożuchowskiej nie piszę, tylko o Karolaku i czepiam się tego, że nie wysilili się za bardzo z doborem aktorów, bo stworzyli taką samą parę jak w 39 i pół. W sumie Kożuchowską lubię za parę ról poza M jak Miłością i jeszcze się nie przejadła, bo występowała właśnie w serialu którego nie oglądam.
A mnie się ten serial bardzo podoba i uważam, że to strzał w dziesiątkę i tyle w temacie. I tak cię nie przekonam, że jest świetny. Trudno.
Widawska dobrze gra a jakby każdy aktor był piękny to ludzie popadliby w kompleksy. Najlepiej patrzeć na wgląd ;/ TVN nie potrafi robić seriali? To nby która stacja robi fajne według cb? Jeden w porządku serial na tvp 2 i jeden na polsacie nic po za tym a w tvn? PrawoAgaty Przepis na życie lekarze magda m usta usta 39 i pół ......... Obecnie puszczane 3 seriale oglądam z chęcią :)