PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=627156}

Prawo Agaty

2012 - 2015
7,2 44 tys. ocen
7,2 10 1 43633
6,1 7 krytyków
Prawo Agaty
powrót do forum serialu Prawo Agaty

...po obejrzeniu kilku odcinków jestem zszokowany... To TVN potrafi jeszcze zrobić coś dobrego? Daje serialowi na razie 7/10. Zobaczymy, co bedzie dalej. : )

gramer_filmweb

"Jeszcze" potrafi? Moim zdaniem "zawsze" (no może "przeważnie") potrafi - na pewno robi lepsze produkcje niż TVP czy Polsat...

empedokles

Ostatnie seriale typu "Julia", "Majka" czy "BrzydUla" nie za bardzo przypadły mi do gustu... Ciągle ci sami aktorzy - no może z wyjątkiem głównych bohaterów/bohaterek - jedynie ze zmienionymi rolami. Stawało się to już powoli irytujące i nużące. Dobrze, że w końcu wypuścili coś wartego uwagi spod swojego szyldu. : )

gramer_filmweb

No tak, ale to są seriale codzienne, a te z zasady nie mogą być fajne. To są po prostu gnioty nudne jak flaki z olejem. Ale formaty typu "once a week" (nie tylko seriale, ale i programy rozrywkowe) TVN-u są wg mnie całkiem okay... : -)

ocenił(a) serial na 4
empedokles

Od czasu Magdy M. i Twarzą w twarz nie zaciekawił mnie żaden serial TVNu. Wszędzie w nich pełno celebrytów i karierowiczów o znikomych umiejętnościach aktorskich. Ale może Prawo Agaty mi przypadnie do gustu, dopiero się zabieram za ten serial.

ocenił(a) serial na 4
gramer_filmweb

TVN wraca do dawnej formy. Od czasów Naznaczonego nie mieli dobrego serialu, ale Prawo Agaty faktycznie jest bardzo dobre. Zwłaszcza wczorajszy odcinek był świetny.

MistrzSeller

o tak Naznaczony i Twarzą w twarz to jedne z najlepszych TVN'owskich seriali ;)

gramer_filmweb

Właściwie do tej pory nie oglądałam żadnego polskiego serialu bo (co tu dużo mówić) większość z nich to dno. Jednakże ten bardzo przypadł mi do gustu i już czekam na następny odcinek. ;)

Alicja95

Mam podobnie. Teraz to dopiero zaczyna się robić ciekawie. ;)

gramer_filmweb

Zgadzam się. Naprawdę bardzo fajny serial. Jednak Polacy potrafią zrobić fajny serial. Przepis na życie i Prawo Agaty rządzą. :)

ocenił(a) serial na 8
nihooya

reżyser do końca polakiem nie jest ;p

ocenił(a) serial na 8
gramer_filmweb

tez bylem zaskoczony, myslalem ze polska "Ally Mcbeal" niewypali....
a tu popatrz jakie miłe zaskoczenie :)
8/10

gramer_filmweb

Serialowi daje jedno oczko więcej. : ) 8/10.

gramer_filmweb

Zdecydowanie jeden z lepszych tvn-owskich seriali i wbrew pozorom, zupełnie odbiega od przesłodzonego klimatu "Magdy M". I znowu promuje dobra muzyke. A włąsnie, może wy będziecie wiedzieć, jak nazywa się utów z ostatnich minut wczorajszego odcinka, kiedy klient Agaty wrecza jej kwiaty i mówi o jej relacji z Dębskim?

gramer_filmweb

Tak, wreszcie w tvn jakiś serial, którego mogę obejrzeć i który mnie zainteresował. Oprócz PA i Szymona na żywo w tvn teraz tak naprawdę nic ciekawego nie ma. Ostatnio - kiedyś jeszcze "Usta usta" były naprawdę dobre.

ocenił(a) serial na 8
gramer_filmweb

Świetny serial na miarę Magdy M :)

gramer_filmweb

Mi też serial się podoba, zwłaszcza zdjęcia lotnicze Warszawy ;) mam nadzieję, że będzie więcej odcinków jak ten z niedzieli Wielkanocnej (bez rozpieszczonych dzieci pani wspólniczki), pani Dygant bardzo dobra.
Zastanawia mnie jedynie tempo spraw sądowych, wygląda jakby postępowania trwały 3 dni... szkoda bo mi to wygląda na ogromy brak realizmu. Może ktoś kto zna się na tym się wypowie (chyba, że ten wątek został już poruszony, lecę przejrzeć resztę forum)

Mril24

Został, to niestety nie są polskie realia.:)

ocenił(a) serial na 9
gramer_filmweb

też jestem mile zaskoczona! bardzo przyjemnie się ogląda :). A Agnieszka Dygant idealnie pasuje do tej roli, lepszej aktorki dla tej postaci nikt nie znalazłby.

gramer_filmweb

Moim zdaniem TVN robi dobre seriale, najlepsze. Ja pamiętam, że oglądałam kiedyś 'Magdę M', co mi się od razu skojarzyło z tym, ale jeszcze '39 i pół' czy 'Teraz albo nigdy', moim zdaniem dobre seriale, bo wiadomo to Polska, tu nie kręci się mistrzowskich seriali czy filmów. Ale jestem mile zaskoczona tym właśnie serialem :)