PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10030298}

Problem trzech ciał

3 Body Problem
2024 -
6,6 23 tys. ocen
6,6 10 1 22917
5,9 16 krytyków
Problem trzech ciał
powrót do forum serialu Problem trzech ciał

No i se obejrzałem

ocenił(a) serial na 6

Nie czytałem książek, dla mnie totalna niewiadoma więc pewnie oceniam nie tylko serial ale i po prostu historię opisaną w zależności ile książki jest poprawnie odwzorowane.
Do około 5 odcinka muszę przyznać, że wciągnął. Nie wiedziałem kiedy te odcinki mijają, tak czas leciał. Im bardziej wjeżdżał temat san-ti i im więcej zaczęło się wyjaśniać, tym stawał się nudniejszy. Liczyłem na coś oryginalnego. Te zegary w głowie, sądziłem, że będzie za tym kryło się coś czego jeszcze nie widziałem. No ale tak samo jak temat tych zegarów pojawił się w serialu tak szybko zniknął, bo przecie OBCY LECOM i to ich sprawka. Im dalej, tym więcej absurdu, oko na niebie, cała ziemia otoczona, ta laska AI ninja pojawiająca się w samolotach, telewizorach. No nie, nie, za dużo. Poza tym:

- Skąd to VR wzięło się na ziemi? Kto to stworzył? I przede wszystkim kto przyniósł je Tatianie skoro wszyscy zginęli na statku.

- No właśnie... Tatiana. Już pomijam najgorszy wybór aktorki i ten przerażająco głupi uśmieszek. Kim ona jest, że pojawia się i znika gdzie chce i kiedy chce? Może jakieś wyjaśnienie? Albo nie, bo po co.

- Ostatni odcinek opierał się na scenariuszu pod tytułem "nie wiem". Ja nie wiem dlaczego wybrali Saula, on też nie wie i nikt nie wie, ale w sumie może się domyślają ale najlepiej niech sam się dowie. Ogólnie to nie wiadomo po co to wszystko bo nic nie wiadomo. A dlaczego strzelec w końcu chciał go zabić? Bo z rozmowy wyniknęło tyle, że nie wiadomo bo nikt nic nie wie.

Pierwsze 5 odcinków - dla mnie mocne 8. Ostatnie 3, nie wiem czy jestem w stanie jakąkolwiek ocenę wystawić.

ocenił(a) serial na 8
mejki

Z Saulem niedługo się dowiesz, aczkolwiek poprowadzili to bardzo bardzo delikatnie. W książce od razu domyślałeś się o co chodzi. Jak się dowiesz to ci się wszystko ułoży.

ocenił(a) serial na 8
mejki

VR zostało opracowane przez tego miliardera szefa zwolenników Santi. Santi pewnie dostarczyli mu plany a on tylko zamówił budowę. Jest to też pewien symbol: moim zdaniem przesadzony. W książce to była normalna gra, nie miała aż takiej przewagi technologicznej. Kto dostarczył? Na statku znajdowali się najbardziej ważni zwolennicy Santi ale oddolnie wspierały ich osoby na całym świecie. Zawsze mogli też kogoś zmusić zamazując mu za pomocą sofona cały obraz.

ocenił(a) serial na 9
mejki

Też nie czaję o co chodziło z tą Tatianą i strzelcem.