gdyby powstał polski odpowiednik Profilage to jacy polscy aktorzy mogliby zagrać pierwszoplanowe role m.in
Chloé, Lamarck, Matthieu, Hyppolite, Frédérique ?
Jestem człowiekiem słabej wiary jeśli rozchodzi się o remake'i czy produkcje serialowe na licencji. Moim zdaniem kreacja Chloé jest nie do odwzorowania na polskim gruncie. Taką osobliwą, roztrzepaną, przenikliwą (swoją psychologiczną wiedzą) a zarazem zagubioną postać ciężko stworzyć od nowa. I ta nieśmiertelna żółta torebka ;-) Od samego początku oglądam Profilage ze względu na tego Rudzielca ;-)
No i nie można wspomnieć o Matthieu, Hyppolite, Frédérique, Lamarck - takiego kompletu się nie rusza. A takie wykroczenie powinno być karane chłostą ;-)
jesli chodzi o Chloé to owszem odwzorowanie tej postaci w polskim klimacie byłoby nie lada wyzwaniem ale jesli chodzi o resztę tejże paczki to myśle ze byłoby łatwiej, Matthieu, Hyppolite, Frédérique, Lamarck są jednak tylko dodatkami mniej lub bardziej ważnymi do głownej bohaterki.
I ten jej styl. Chloe zaj*biście się ubiera te jej sukienki:) Czasami wygląda jak by przed chwilą uciekła z cyrku.
Dokładnie, jej stroje nie trącą takim sztucznym perfekcjonizmem jak co niektórych serialach. Dokładnie odzwierciedlają jej osobowość: jest osobliwa ;-)
Jak zobaczyłem w pierwszym odcinku Chloe w fioletowym płaszczu i w ręku dzierżąc żółtą torebkę, to wiedziałem,że będzie moją faworytką.;-)
Nie mogę się doczekać premiery IV sezonu na AXN.
Zgadzam się z Mateo i mam wielką nadzieję, że nikt w naszym kraju nie wpadnie na taki pomysł!!! Serial jest wspaniały i unikalny a jak widać na przykładzie "Komisarza Alexa" potrafimy jedynie spartolić nawet tak proste, wydawałoby się, do odtworzenia założenia twórców pierwowzoru tego serialu. Nasze seriale kryminalne pozostawiają wiele do życzenia i już od dłuższego czasu nie oglądałam dobrego polskiego kryminału. Francuzi mają świetne seriale kryminalne (innych filmów jakoś nie mogę przyswoić ;)) i wolę żeby to oni zajęli się tworzeniem dalszych losów Chloe i jej ekipy :)
Pozdrawiam!