Ten cytat idealnie pasuje na tytuł mojej opinii. Reżyser dostaje świetny materiał w postaci książki Wojciecha Chmielarza po czym budzą się w nim dwa wilki . Jeden postanawia totalnie spiepr...ć postać Bezimiennego który w książce jest bad guyem z zasadami ale nie jakimś komandosem po przejściach z rodziną (jakby to powiedział Butcher z The Boys " nie jest pi..ą")a drugi świetnie rozwija postać Kazika i Czachy. Dodatkowo reżyser nie potrafi kręcić scen akcji . mamy 21 wiek a te wyglądają jak z lat 90( niekończące się magazynki , tani sentymentalizm nie wspominając o nie trzymaniu tempa akcji). Dodatkowo chyba poprawność polityczna kazała zastąpić Romów motocyklistami. Wszystkim zachwycającym się proponuję przeczytać książkę gdzie Bezimienny nie jest Jackiem Reacherem a Panu reżyserowi proponuję obejrzeć jeszcze trochę seriali i filmów z 21 wieku może nauczy się jak kręci się seriale sensacyjne. Natomiast producentom proponuje zatrudniać doradców od scen akcji. 6/10
No i właśnie tego się bałam jak tylko usłyszałam o tym serialu. Czytałam książki, całą serię o Bezimiennym i jest świetna, są niesamowite akcje, ale wszystko jest logiczne i możliwe, postaci są realne, ich motywacje są zrozumiałe, Bezimienny nie jest jakimś superbohaterem, jest człowiekiem z wieloma talentami i zdolnościami, ale jednak nadal człowiekiem. Już po samym zwiastunie tego serialu się załamałam, a niektóre recenzje tutaj niestety tylko mnie w tym utwierdziły. Ktoś napisał, że niektóre ważne wątki z ksiazki zostały pominięte albo za słabo rozwinięte, a skupili się na tych mniej ważnych. Ogólnie szkoda, bo to bardzo dobra książka, lepiej było w ogóle jej nie ruszać, niż robić z niej byle jaką ekranizację.
Ogólnie nie jest źle ogląda się dobrze ... pod warunkiem że nie czytało się książek bo książkowy Bezimienny jest całkiem inną postacią niż serialowy i to jest największy błąd scenarzysty. Miał fantastycznego Bad Guya z którego zrobił heroicznego bohatera przez co stał się kolejną zwykłą postacią tego typu. Teraz z lękiem czekam na ekranizacje Drelicha bo boję się że zepsują tą fantastyczna postać.