PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=597228}

Prosto w serce

2010 - 2011
4,8 13 tys. ocen
4,8 10 1 12561
Prosto w serce
powrót do forum serialu Prosto w serce

po obejrzeniu pierwszego odcinka widzę duże podobieństwa do brzyduli - nie chodzi mi tu o fabułę tylko o scenografię. Panuje ten sam klimat...ta sama firma tylko po przeróbkach, ci sami aktorzy...czyżby to miało przyciągnąc widzów ?

Majka była zupełnie inna niz Brzydula, zupełnie nowi aktorzy, miejsca i to było fajne. Ten serial bardzo mi przypomina Brzydule.

Brzyduli jednak nic nie pokona bo moim zdaniem był to świetny serial. Bardzo mi się podobało że były tam zupełnie nowe twarzy których nie kojarzyłam z filmów.

podobieństw jest więcej niestety, dwie osoby z różnych światów się w sobie zakochają... szkoda że nie ma żadnej odmiany

anet_

Ja tez jestem zawiedziona, ze nie zmienili aktorow bo ten serial wydaje sie takim odgrzaniem a fabula jest calkiem odmienna. Ja i tak uwazam, ze oryginalu nic nie pobije. Ale z checia popatrze co oni pokaza ;p ^^

Debu_

Dokładnie tak, zauwarzyłem po odcinku tego są DUŻE podobięstwa, choć nie tylko z brzydulą ale i majką

Co mam na myśli ?

1.Bohaterka po czymś(Studia czy coś) i potem dostaje jakąś robótkę (Brzydula praca w domu mody) (Majka Panorama Projekt)
2.Bohaterki Doznają z kimś miłość(Choć do PwS jeszcze niewiadomo ale prawdpodobnie tak będzie) (Brzydula Marek) (Majka Michał)
3.Rywalizacja facetów (w PwS nie ma tego ale pewnie będzie) Maciek(Brzydula) Konrad (Majka)

odzial

Nie dziwota że fabuły są do siebie podobne bo wszystkie trzy są oparte na latynoamerykańskich telenowelach a one wszystkie wyglądają tak samo. Ten sam schemat, niemożliwa miłość między dwójką bohaterów, czarne charaktery, intrygi, przeszkody na drodze miłości dwójki bohaterów no i oczywiście happy end zakończony ślubem. Różnią się między sobą jedynie tym, że np. argetyńskie telenowele mają zabarwienie komediowe, kolumbijskie są najlepiej realizowane pod względem wizualnym, meksykańskie są poważne i nie trzymają się kupy, zaś wenezuelskie są totalnie durne.

radziecka84

Brzydula była oparta za kolumbijskiej Brzyduli, zaś Prosto w serce na argetyńskiej telenoweli Jesteś moim życiem z Facundo Araną i Natalią Oreiro (ta sama para grała zakochanych w Zbuntowanym aniele), więc główny bohater powinien mieć blond włosy, co dyskwalifikuje Bobka.

radziecka84

najpierw narzekacie że kopia SMV a teraz aktorzy nie pasują hehe moze od razu Oreiro niech w tym zagra :D śmieszni jesteście;p

ocenił(a) serial na 4
radziecka84

Podziękujmy, że nie zabierają się jeszcze za polskiego Zbuntowanego Anioła. Chyba zwątpiłabym :P

ocenił(a) serial na 4
martusska_

ale przecież sam FB w wywiadach mówi że PwS jest ukłonem dla fanów brzyduli którzy proszą o drugą cześć , dlatego są ci sami aktorzy

Socha, Bobek, Braciak, Kisio....ten sam skład. Trochę to "przejedzone" już, ale na razie trudno się wypowiedzieć, po pierwszym odcinku. Ja chwalę reżyserów za to że nie dali Kuny, Dereszowskiej, Małaszyńskiego ani Karolaka których teraz wszędzie pełno :)

lubiłam brzydulę x ddd tylko julia kamińska mnie jakoś wkurzała od samego początku :) i rzeczywiście podobieństwo jest olbrzymie... ale... może to nawet dobrze? wolę żeby było podobne do brzyduli niz majki x )) bo to była dopiero katastrofa... :) zobaczymy jak się potoczy dalej, kto wie, może jednak będzie coś fajnego :)