PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=425257}

Prywatna praktyka

Private Practice
2007 - 2013
7,2 10 tys. ocen
7,2 10 1 10331
Prywatna praktyka
powrót do forum serialu Prywatna praktyka

Napisy 3x09

użytkownik usunięty

Napisy do odcinka 3x09 są już na www.napisy24.pl
napisy do 3x10 - pojawią się w tym tygodniu
napisy polskie do PP pojawiają się późno, z tego względu, że gdyż iż angielskie napisy pojawiają się późno - nikt przecież nie będzie tłumaczył ze słuchu ;)
PP w Ameryce leci o 22, wtedy w Polsce jest ok. godziny 4.00, zanim ktoś z amerykanów stworzy napisy angielskie trochę czasu mija - czasem zdarzało się że po weekandzie, później jakaś osoba ręcznie musi tłumaczyć na polski - często teria, raz ja [pppp - odcinek 6] tłumaczenie takie zajmuje dość sporo czasu.! każdy ma życie prywatne przecież, czyli tłumaczenie na polski zajmuje - jeśli tłumacza ma czas - ok. 2 dni - policzcie sobie - 3 dni czekania na angielskie napisy + 2 dni na polskie - mija prawie cały tydzień [ w najlepszym przypadku] od odcinka PP...
do GA szybciej się pojawiają angielskie napisy, więc szybciej się tłumaczy...

z resztą tłumaczenie samo jest ciężkie i trzeba się dobrze zastanowić nad każdą linijką ...

no tyle ode mnie ;)

użytkownik usunięty

jeszcze zapomniałem:
jeśli chcecie być na bieżąco [przynajmniej z napisami] z PP - tu jest forum - http://www.prywatnapraktyka.fora.pl/ - wszystkie info zebrane w jednym miejscu na temat odcinków, napisów, muzyki, spoilerów itd. do PP ;)