PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10053092}

Przesmyk

2025 -
6,5 11 tys. ocen
6,5 10 1 10693
6,1 10 krytyków
Przesmyk
powrót do forum serialu Przesmyk

Holland to się przy tym chowa. Kolejni ratują z rąk polskich faszystów kobiety i dzieci na granicy. Tfu

TheWierzbionek

Oho, kolejny odważny w internecie. Byłeś na pasku czy opierasz swoją wiedzę na syfie z mediów?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Esox999

Zapraszam do nas na granicę :) podwijaj rurki i pokaż na co cię stać

ocenił(a) serial na 1
pawelri

:D lubię Cię

TheWierzbionek

Dzięki za info bo właśnie chciałem sprawdzić, ale nie będziemy finansować lewactwa.

ocenił(a) serial na 10
kruspl

największy rak tego portalu to tacy jak ty którzy coś oceniają nie oglądając bo coś tam coś tam o rzekomym lewactwie

ddaaniel

Dawanie dychy tej produkcji jest tak samo rakowe jak danie jej jedynki, więc jesteście sobie równi.

ocenił(a) serial na 7
ddaaniel

Filmweb powinien zablokować opcję oceniania całego serialu przed wypuszczeniem finałowego odcinka. Odsiałoby to połowę użytkowników oceniających produkcje ja poziomie niezły/dobry do wystawiania 1/10 po obejrzeniu połowy pierwszego odcinka.

TheWierzbionek

No i nie pomyliłeś się. Nawtykane lewactwa o kobietach i dzieciach na granicy i dokarmianie ciapatych.

Esox999

Ale dlaczego posługujesz się obraźliwym określeniem ciapaty? Bo czujesz się lepszy czy to wynika z kompleksów ? Na nas są obraźliwe określenia Polaczki czyli poles, lachy itd. Jeszcze inni obrażają Nas ze mieliśmy coś wspólnego z holokaustem . Antysemityzm miał się u nas dobrze i dalej się ma , sam jesteś dobrym przykładem być może bezmyślnego ksenofizmu ale nie mieliśmy nic wspólnego z Holocaustem. Zalecam więc dobór innego słownictwa bo wszyscy ludzie są równi. Inna sprawa w jakim celu Ci ludzie są na granicy ale to już jest gra geopolityczna i duża polityka.

ocenił(a) serial na 7
biedron41

Podpisuję się w 100% i dzięki za komentarz. Czekam na angielską wersję piosenki Makumba o Polaczkach na wyspach, którzy co prawda nie wiele kumają po angielsku, ale za to ładnie rurę przepchają i dobrze mieć takiego poczciwego głupola u siebie. Ciekawe gdzie wtedy pojawią się komentarze, że określenia typu Murzyn, czy Polaczek nie mają na celu stygmatyzacji i obrażania całych grup społecznych…

ocenił(a) serial na 6
lukiot

W Holandii już takie powstały o tłumie Polaczków migrujących busem do pracy w Niderlandach ;)

ocenił(a) serial na 7
hara

O widzisz. Nie znacie tego co holenderskie i swego nie znacie. Jak szkalować to tylko swoich ;)

jerzygo_filmweb

błyskotliwe

TheWierzbionek

Chyba będę sprawdzać oceny na IMDB, bo tu jak zwykle lewactwo i prawactwo. Polskie piekiełko.

Rollo_2

jaka scena taka publika

ocenił(a) serial na 7
Rollo_2

Zauważ, że przy ocenianie tej produkcji masz skrajność z jednej strony. Raczej stonowane oceny 5-8/10 i całą grupę dającą po pierwszym odcinku 1/10, bo jeden z bohaterów jest aktywistą ratującym uchodźców w lesie xd Co ich tam obchodzi, że produkcja jest dobrze nakręcona, klimatyczna, dźwięk i aktorstwo niczego sobie. Ważne, że zaniżà ocenę serialowi w imię swojej ideologii. Prawdziwe oceny pojawią się po ostatnim odcinku, sam zobaczę czy ocenię go na poziomie niezłej produkcji, czy bardzo dobrej poziomem zbliżonej do Watahy HBO.

ocenił(a) serial na 1
TheWierzbionek

Zgadza się, gunwo w stylu Hollandowej.

Pawel_Mi_filmweb

Człowieku ogarnij się. Ja akurat kieruje się ocenami na filmweb i tutaj powinno się oceniać filmy a nie politykę. Akurat Holland jest wybitnym reżyserem i może nie podobać się Tobie jej postawa życiowa ale dając jedynkę zaniżasz jak i wielu innych ocenę filmu który nie jest zgodny z Twoimi poglądami. To jest portal o kinie nie o polityce. Pozdrawiam

TheWierzbionek

Ale jakie są ciekawe jakieś takie lewackie wątki? Serio się pytam, bo chcę wiedzieć, czy oglądać, czy nie.

RipRoy

Jest jedna scena, w której kilka osób próbuje pomóc uchodźcom. Scena kompletnie nieistotna dla fabuły. Jak zwykle prawacy oszaleli po jednej, nieważnej scenie.

ocenił(a) serial na 2
Adam1Kluska

Skoro nieistotna to po co tam jest?

ZSMW

Ty tak na serio? Wskaż mi serial, w którym nie ma żadnych scen nieistotnych dla fabuły/

Adam1Kluska

Kluska przestań ;]

ocenił(a) serial na 7
ZSMW

Bo serial opowiada o wojnie hybrydowej i agencji wywiadowczych Polski/Białorusi/Rosji oraz prowokacji mających na celu destabilizację sytuacji Polski i Polaków? Mieli pominąć ważną kwestię sztucznego wywołania kryzysu humanitarnego na granicy polsko-białoruskiej? xd

Adam1Kluska

A było coś o facecie z dzidą, który zamordował polskiego żołnierza? Czy propagandowy rzyg o "biednych" inżynierach?

divx_avi

Nie chcę Ci psuć przyjemności odkrywania tej tajemnicy.

Adam1Kluska

Możesz mi powiedzieć. I tak nie mam zamiaru więcej obcować z tym lewackim ściekiem propagandowym Łukaszenki.

divx_avi

Serial jest zdecydowanie anty-łukaszenkowski.

Sobenna

Taa, a Trzaskowski jest prawicowy i anty-nielegalna migracja.

divx_avi

Pewnie miało to brzmieć ironicznie, ale Trzaskowski faktycznie przesuwa się na prawo i stosuje antyimigrancką retorykę. Zgodną zresztą z polityką rządu Tuska.

Sobenna

Co do samego serialu, to proszę zerknąć na (pozytywną) opinię i ocenę zdecydowanie nielewicowego krytyka filmowego Łukasza Adamskiego (na tym portalu).

Sobenna

Nie interesuje mnie opinia jakiegoś Adamskiego. Ja mam swój rozum. Nie nabrałem się na Holland. nie nabrałem się na to coś. Oba te twory pomagają Putinowi i Łukaszence w wojnie hybrydowej przeciwko Polsce.

divx_avi

Myli się Pan.

divx_avi

idź się lecz typie xD

Sobenna

Trzaskowski to jest kłamca i manipulant taki sam Tusk. Przed wyborami gada tak, a po wyborach wróci do swojej lewackiej, proimigranckiej narracji.

Sobenna

nie slowa lecz czyny ciecviu

luqashmeister

Przepraszam, ale to polskie forum; proszę posługiwać się standardowym językiem polskim, bo trudno Pana zrozumieć.

Sobenna

poogladaj tvn dalej to kompletnie mózg ci zlasuje

ocenił(a) serial na 7
luqashmeister

Na razie to wychodzi na to, że kto inny ma zlasowany mózg skoro nie potrafi prowadzić dyskusji o kinie bez powołania się na TVN, Wyborczą, Michnika, czy wokizm xd

ocenił(a) serial na 2
Sobenna

Trzaskowski to zwykły Trockista i karierowicz nadaje się na stewarda w samolocie - niektórzy znają tam 5 obcych języków ten gość nic więcej nie potrafi a jak cos powie to narody klękajcie!!!

ocenił(a) serial na 7
ZSMW

uff co byś zrobił bez tego Trzaskowskiego. Jak tu rozmawiać o produkcjach filmowych bez nawiązań do Trzaskowskiego xd

ocenił(a) serial na 2
lukiot

Gdybyś umiał czytać ze zrozumieniem, to byś wyczytał, że odniosłem się jedynie do powyższej dyskusji ;)

Sobenna

Trzaskowski nigdzie się nie przesuwa tylko mówi wszystko, co mu w danej chwili wygodne...