PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10053092}

Przesmyk

2025 -
6,5 12 tys. ocen
6,5 10 1 11620
6,1 10 krytyków
Przesmyk
powrót do forum serialu Przesmyk

Holland to się przy tym chowa. Kolejni ratują z rąk polskich faszystów kobiety i dzieci na granicy. Tfu

ocenił(a) serial na 7
divx_avi

Gdzie ten serial jest Łukaszenkowski? xd W sytuacji gdzie torturuje polskiego szpiega? Gdzie stosuje on prześladowania, więzi i bije polskich obywateli? Czy kiedy we współpracy z Rosją starają się doprowadzić do destabilizacji sytuacji wewnętrznej w Polsce? Za moment dojdziemy do takich absurdów, że Łukaszenko jest piewcą wartości europejskich, bo zgniły zachód od nich odszedl. Pomieszanie pojęć i granie w jednej orkiestrze z proputinowskimi politykami w Europie.

ocenił(a) serial na 2
lukiot

Jest pro-Łukaszenkowski ponieważ nie pokazuje akcji śluza!!! Nie pokazuje tez prawdy o prześladowaniach polskiej mniejszości nie ma od dawna zlotów polskiej mniejszości  jak pokazuja to w serialu - chyba, że tej pro-Łukaszekowskiej. Więc tak częściowo wybiela reżim.

ocenił(a) serial na 7
ZSMW

Serial odbywa się w 2021 roku. Analogicznie w tym momencie dochodzi do wydarzeń niszczących de facto Związek Polaków na Białorusi, z aresztowaniem Andżeliki Borys, czy Andrzeja Poczobuta.

Przesmyk nie jest opowieścią o prześladowaniach Polaków na Białorusi, nie masz tam wątków politycznych np. protestów Białorusinów w sprawie podrobionych wyborów prezydenckich w 2020 roku itd.

To jest serial szpiegowski o alternatywnej rzeczywistości, gdzie Rosja planuje i organizuje agresję na kraje NATO w 2021 roku xd

No co ja poradzę, że serial nie opowiada historii jaką chciałbyś zobaczyć. Receptą na to jest napisanie własnego scenariusza, znalezienie producenta i nakręcenie własnego serial. Nazwij go "Śluza", albo "Prześladowani" i może odniesie sukces jak będzie to dobra historia. trzymam kciuki!

Gdzie tam widzisz pro-Łukaszenkowość, to ja nie wiem xd
Zdecydowanie serial pokazie zarówno prześladowania, niszczenie ludzi przez system, inwigilację oraz wrogość obcego reżimu wobec Polski i Polaków, zwłaszcza w ostatnim odcinku.
Bawi mnie, że z powodów wyimaginowanej ideologii oceniasz filmy i seriale na 2/10 lub 1/10. Moim zdaniem jest to oznaka gwoździa w głowie, bo z dyskusji o filmach, grze aktorskiej, scenopisarstwie, reżyserii, ujęciach, całości produkcji wprowadzasz syf na Filmwebie, jak wielu innych użytkowników. Zwyczajnie słabe to...

TheWierzbionek

Nic dodać, nic ująć!

ocenił(a) serial na 7
TheWierzbionek

Ale ten serial nie jest o tym.....

ocenił(a) serial na 7
TheWierzbionek

Zjedź na ręcznym to się trochę uspokoisz.