W 3x10 Morgana miała wizje na której była koronacja Gwen i był pokazany Gaius.!
A wiec Gaius doczeka czasów gdy to Artur bedzie panował.
Przynajmniej tak myśle, i jeśli zrobią ze Gaius zginie przed tym wydarzeniem to bedzie
bardzo niepoprawne i nielogiczne.
A jeśli chodzi o Uthera to bym chciał bym by go Morgana zabiła.... lecz
skoro ma pojawic sie jego brat to moze jeszcze życ troche w serialu... ;/
Ale to napewno nie będzie Agravain już dawno zostało potwierdzone że Agravain będzie bratem Igreny
A jeśli chodzi o Uthera to jest prawdopodobne że nie umrze w tym sezonie tylko będzie pozbawiony władzy a Artur zostanie królem i ożeni się z Gwen w tym sezonie .
A jeśli chodzi o brata Uthera to na kogo stawiacie ja myślę że będzie to Ałreliusz , Konstant raczej nie bo w legendach Konstant był ojcem Uthera ale w historii królów Brytanii Konstant był bratem Uthera i Arłeliusza a ich ojcem był Konstant l
Ja nie wiem.;/ Ale skoro w legendach był ojcem Uthera to raczej ten pierwszy.!
Może dowiemy sioę o przeszłości Uthera zanim podbił Camelot i troche więcej o jego rodzinie
większość wydarzeń będzie się działo po za Camelotem Gajusz i Uther w tym sezonie schodzą na drugi plan ,prawdopodobnie w 3 odc Uther będzie próbował popełnić samobójstwo albo ktoś będzie go próbował zabić na jednym ze zdjęć z planu widać jak obok Uthera i Gelmana tego szefa cyrku który pojawi się w 3 odc jeden członek ekipy filmowej niesie koszule Uthera ze sztuczną krwią na koszuli