Jak wiadomo została potwierdzona 25 października. Ale neistety, zostanie wyemitowana dopiero w 2012 roku aby uniknąć konkurencji z nową serią Doctora Who :( Wyobrażacie sobie ponad rok bez Merlina?
Jak dla mnie to bezsensowna decyzja. Fani DW by sobie oglądali DW, a fani Merlina oglądaliby Merlina. Przecież nie puszczaliby tego w tym samym czasie, nie rozumiem więc po co ta przerwa :/
Ja też;/ co ma w ogóle piernik do wiatraka?;P DW leciałoby sobie swoim torem, a Merlin swoim, i po sprawie;P
Przecież to jakaś brednia, ta informacja. Doctor Who już leciał sobie w kwietniu przecież normalnie,a Merlin ruszył jesienią jak zwykle. Dlaczego w przyszłym roku miałoby być inaczej?
Już wiem, o co chodzi... Rozbili szósty sezon DW na dwie części, dlatego Merlin został przesunięty na początek 2012 roku... Co za bezsens!... I w dodatku ma być podobno tylko dziesięć odcinków. Świństwo!
Tutaj jest strona http://www.fanbolt.com/headline/9605/%27Merlin%27_Renewed_For_Fourth_Season i jest napisane, że za rok ma być 4 sezon. Skąd masz tę informację? Ostatnie zdanie przetłumaczę: Miło mi potwierdzić, że magiczny świat Camelotu powróci w przyszłym roku w czwartej serii świeża i nowoczesna opowieść klasycznej brytyjskiej legendy.
No dokładnie! To ja już nie wiem o co chodzi... Skąd macie tę informacje? Podajcie jakieś źródła, a nie robicie zamieszanie. ^^
Ja nie wiem- ja tu tylko komentuję/dyskutuję;P ale skoro mówicie, że tak jest napisane na stronie, no to chyba mamy tu małą kolizję informacyjną;P
Proszę bardzo. Z tego co widzę, to w linku wyżej cytują właśnie to źródło:
http://www.digitalspy.co.uk/cult/s53/merlin/news/a283945/merlin-renewed-for-four th-series.html
Jak wół jest napisane, że 2012, że tylko 10 odcinków, i że wynika to z faktu rozbicia Doctora Who na dwie serie.
mam nadzieję, że zmienią to jeszcze. Trzeba na spokojnie podejść do tego. A może specjalnie to zrobili, by się dowiedzieć jaki będzie odzew fanów Merlina?;)
ponad rok bez Merlina!!!! Mam nadzieje, że może jeszcze zmienią decyzję,:) Trzeba kuć żelazo póki gorące, póki Merlin jest na fali, a nie czakac rok!!! z nastepnym sezonem!
Zgadzam się. I dlaczego tylko 10 odcinków?? Trochę mało :) wiem, że jak na brytyjskie seriale to norma, ale i tak mało
nie przejmujmy się aż tak bardzo. nie ma oficjalnego potwierdzenia, że będzie przesunięcie do 2012 ;). Póki co w necie pojawiają się na różnych stronach różne informacje- i takie, że jest przesunięty, i takie że jednak nie jest itd. itd. Nie panikujmy, trzymajmy kciuki, może nie będzie przesunięcia :)
nie ma co narazie się przejmować plotkami co do emysi 4 sezonu ponieważ nie było jeszcze oficialnego terminu gdyż jeszcze nie zaczęli kręcić a zaczną kręcić 4 sezon w marcu 2011.
wiadomo tylko że w 4 sezonie Morgana będzie prubowała uwieść Merlina
to się wydarzy na pewno bo w jakimś wywiadzie producent i colin morgan to potwierdzili
Po pierwsze, nie w 2012, ale za rok. Po drugie - to nie wina "Doctora Who", którego rozbito na dwie mini serie po 7 odcinków (na wiosnę i na jesień) ale tego, że BBC obcięto budżet :/ Dlatego też i DW rozbito. Po trzecie - jak niby Morgana będzie próbowała uwieść Merlina, skoro w finale 3 sezonu ma objąć władzę w Camelocie? Oczywiście będzie happy end więc pewnie ją wygnają... Poza tym - to już troszkę za późno na uwiedzenie Merlina:P Choć fani Merlin&Morgana byli by zachwyceni :D
masz racje już za późno i nie uda się Morganie uwieść Merlina gdyż w 13 odc 3 sezonu wróci Freja, jako Pani jeziora ,która jest dziewczyną Merlina i odda Merlinowi Excalibur z dna jeziora Avalon.
Freya nie żyje. A o ile wiem Merlini nie jest nekrofilem. Tyle. Fakt, będzie duchem, boginką, czarodziejką czy czymkolwiek ale na pewno nie dziewczyną Merlina :D
A no fakt to dlatego król Rybak dał Merlinowi wodę z jeziora Avalon dzięki tej wodzie Merlin będzie mógł przywołać Panią jeziora z jeziora Avalon ale nie będzie wiedział że to Freja
Michał - ja nie rozumiem czemu Ty wszędzie gdzie tylko się da na tym forum na silę musisz wciskać spoilery i to jeszcze nawet ich nie zaznaczać odpowiednio...
Jak to odcięli BBC budżet? Kto śmiał? Największa telewizja angielska bez kasy? Jak to się mogło stać?
Spokojnie:) Nie obcięli całkowicie tylko zmniejszyli. A kto? Rząd Wielkiej Brytanii. Nie tylko my mamy problemy z telewizją publiczną jak widać (bo przecież BBC One to odpowiednich naszej TVP1)
Wiem, wiem ale chyba BBC jest jednak 'nieco' większą telewizja niż tvp :) nie wspominając już nawet o radiu... dlatego to naprawdę dziwne, że nawet takiemu gigantowi ograniczają budżet...
Kryzys :). Nawet czesne za szkolnictwo wyższe (tam jest to płatne) podskoczą za dwa lata na dwa razy tyle ile jest dzisiaj. Urzędnikom też coś tam pojechali po premiach.
Pewnie, że większą bo Wielka Brytania jest bogatsza. Ale mi chodziło, że,jak TVP, jest państwowa i zależy od dotacji rządowych. I bez przesady, my też mamy radio państwo, że tak powiem
Chodziło mi o to, ze 'u nich' BBC to taka cholernie wielka 'company' i radio i kilka stacji tv ma znaczek BBC, u nas tak nie ma. Rany, nie wiem o czym my tu w ogóle dyskutujemy.