PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37868
6,3 3 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina

Odcinek w internecie, zaczęłam pobierani (niestety strasznie wolno idzie...). Kto obstawia, że Uther umrze w dzisiejszym odcinku? ^^ Myślę, że na 100% tak będzie. A znając schemat serialu domyślam się, że zginie przez magię i Arty jeszcze bardziej ją znienawidzi (biedny Merlin :P).

ocenił(a) serial na 10
michal_12_filmweb

pewnie że wykluwa sie jajo raz na tysiac lat. i ze taka okazja sie juz nie przydarzy.

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

No jajo, moim zdaniem. :P

terbi_2

Mam wrażenie, że teraz jej celem jest głównie niszczenie :P Serio. Nawet już nie lituję się nad ludźmi podobnymi do niej samej, tzn. magicznymi! Co jest z nią nie tak? Nie jest już wiarygodnym czarnym charakterem!

Co do polany. Też mnie ona zawsze zastanawiała. Przecież widać, że niedaleko niej jest Camelot :P To co, nocni strażnicy nie widzą olbrzymiego smoka!? Czy oni też oślepli na wzór Arthura? :P

do michała: Myślę, ze smok odnosił się do tego jaja. To jajo to jedyna szansa na odrodzenie się smoków.

ocenił(a) serial na 10
Luelle

Jestem pewny że Merlin da jajo smokowi bo sam powiedział że jako władca smoków jest jego świętym obowiązkiem chronić ostatnie smocze jajo albo ostatniego smoka - dobże nie zrozumiałem tak pisze na urywkach z dialogów z 4x04 gdzieś w dyskusjach na tv.com

michal_12_filmweb

Mam nadzieję, że mu odda, ale Merlinowi czasem coś odpie*dala i robi wszystko na opak :P Oby tym razem wszystko poszło ok...

ocenił(a) serial na 8
Luelle

No musiało się jej coś niezdrowo poprzestawiać. Trzeba było niby z niej zrobić złą do szpiku kości postać bo zawsze w legendzie niemal była przeciwniczką Merlina. Były inne wersje legendy ale w tej "oryginalnej" nienawidziła Merlina i chciała jego śmierci. Jednak mimo wszystko trochę za bardzo naciągana ta przemiana. Za szybka przede wszystkim. Rozumiem oczywiście, że serial ten to nie "Moda" i nie ma się 100 odcinków na pokazanie jedneo wątku przemiany z dobrej w zasadzie osoby w osobę pozbawioną nie tylko skrupułów ale też zdrowego rozsądku, ale skoro pokazali ją jako osobę dobrą to za szybko wpadła w ciemność. Próbuję sobie tłumaczyć jej szybką zmianę zamysłem twórców chcących pokazać jak bardzo szybko magia i jej złe użytkowanie potrafi korumpować. Trochę tak jak z władzą której Morgana również pożąda. Kiedy nic się tobie nie należy żyjesz swoim życiem i się z niego cieszysz ale kiedy znajdujesz możliwość dojścia do władzy to rzucasz się w ten wir nie patrząc na skutki. Idziesz po trupach. Takie sytuacje widzieliśmy i widzimy nadal w naszym życiu i może jest to dla nas nieco ukryta przestroga.

ocenił(a) serial na 8

Czy ja wiem, czy ten sezon jest lepszy od poprzedniego... Na razie nie wzbudza we mnie tyle emocji co poprzedni.

Mam nadzieję, że Merlin odda jajo smokowi. Smoki powinny wrócić. I byłyby ważnym sprzymierzeńcem dla Merlina.

Lellandra

Zwłaszcza, że Merlin jest DragonLordem... Jeśli nie odda jaja Kilgarrowi to naprawdę w niego zwątpię :P

ocenił(a) serial na 10
Luelle

Jak myśąlicie w kturym odc Merlin zmieni się w złego w którymś wywiadzie Colin powiedział że zosatanie zbadana ciemna strona Merlina ja myślę że w 6 odc po odnalezieniu go przez Gawaina

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

To Merlin ma jakąś złą stronę? xD
Pamiętaj Michał o spoilerach. :P

użytkownik usunięty
michal_12_filmweb

spoilerowa dykusja.
może odnalezienie to będzie "odnalezienie". tłumaczę o co mi chodzi. może po prostu Merlin nie zniknie w 4 czy 5 odcinku (jak przypuszczamy), a Gwaine po prostu dowie się o magii Merlina w tymże 6 odcinku? (błąd w tłumaczeniu spoilerów z angielskiego?)
ale pewnie bredzę.

ocenił(a) serial na 10

według urywku skryptu z 6 odc po tym jak Artur i Gawain wyruszyli aby odnaleźć Merlina bo Gwen mówiła że patrol nie odnalazł w lesie żadnych śladów po Merlinie Artur i Gawain jadą przez jakiś las i ktoś chwiejącym krokiem i potyka się między drzewami potem okażuje się że to Merlin Artur zeszkakuje z konia i przytula go mówiąc że po jego upadku pod skałami ( to jest pokazane na zwiastunie skały leczą na Merlina a Artur krzyczy jego imię) myśleli że go stracili. oby ta scena nie była usunięta

użytkownik usunięty
michal_12_filmweb

miejmy nadzieję. zapowiada się niesamowicie. nie mogę się doczekać, a przecież 5 dopiero za tydzień, 6 za 2 tygodnie. trzeba czekać ;(