PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37810
6,3 6 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina

Tak więc przedostatni odcinek za nami, co o nim sądzicie?
Mnie podobała się ta taka ułomność Artura i oczywiście rozejm z Gwen ;)

ocenił(a) serial na 10
Salvamee

Odcinek był ciekawy, trzymał w napięciu.
O tak, dobrze widzieć znów ich razem :)
Arthur pod wpływem zaklęcia był bardzo zabawny :D
Ostatni odcinek będzie na pewno równie dobry!

ocenił(a) serial na 10
Miss_Catherine

Będzie epicki, ostatnia scena to wręcz jak z mitologii. Powrócił smok czyli jest git ;d

Misco_93

smok jest fajny, a szczególnie, że Merlin jest władcą tych smoków xD

ocenił(a) serial na 10
Salvamee

Szczerze mówiąc mialam nadzieje, że będzie troche wiecej magii. Gdy Agarvain napadł na Eldor w oczach Merlina, było cos takiego jakby mial zaraz stanąć sam przeciwko nim wszystkim, już się cieszyłam, że w końcu zacznie się prawdziwa bitwa ze strony Merlina, a tu dupa.
Oczywiście Artur <3 był tam taki słodki...
Na następny odcinek będę czekała, z niecierpliwością. Mina Merlina jak wujszek powiedział "You've magic" <3 i będzie smoczek ;3 i nie wiem czy zauważyliście ale w zwiastunie jest prawie taka sama scena jak w poprzednim tylko, że teraz to Morgana walczy ; ) ale to takie mało istotne.

ocenił(a) serial na 10
politemonkey

Mam wiadomośc ma być również 14 odc 4 serii
http://www.tv.com/shows/merlin/the-sword-in-the-stone-part-1-1562080/
to jest jakiś odc zastępczy

ocenił(a) serial na 10
michal_12_filmweb

oooooo to fajnie :)

ocenił(a) serial na 10
iwek33

Nie został jeszcze nawet nakręcony może to ten film który ma powstać kończy 4 sezon

ocenił(a) serial na 10
michal_12_filmweb

aha a odcine mi się bardzo podobał cały czas trzymał w napięciu :)

ocenił(a) serial na 10
iwek33

potwierdzam poprzednią wypowiedź.
odcinek bardzo fajny, cały czas coś się działo...
fajnie zrobili Artura, który był pod wpływem magii.
Ciesze się, że Artur wybaczył Gwen.

ocenił(a) serial na 10
paulcia_2

A mi się podobało to że w końcu pojawił się kolejny rycerz z mitologii (zn on w serialu narazie jest przemytnikiem) mówię tutaj o Tristianie:) Z jednej strony szkoda że jeszcze paru brakuje rycerzy takich jak Galahad albo Sir Dagonet lub Sir Bors:) a z drugiej strony daje to możliwości na kolejne odcinki:)

ocenił(a) serial na 10
mekorro86

Szkoda, że trzeba czekać tyle czasu na kolejny odcinek, ale się uśmiałam teraz jak Arthur był półgłówkiem;p i do tego miło ze spotkania Gwen z Arthurem ;)
no i oczywiście niesamowity następny odc się zapowiada, Excaliburek będzie i smok ;))

ocenił(a) serial na 10
MilkaBros

chyba większość czeka na nast tydzień, żeby obejrzeć 2 odcinki, bo cisza tutaj;p

ocenił(a) serial na 10
michal_12_filmweb

a mi się wydaje, że ten "Placeholder" to po prostu ramka na następny odcinek, jaki mają na stronie, a nie sugestia, że będzie odc 14. Wszystkie sezony miały po 13 odcinków i 13 będzie finałowym.
Choć byłoby oczywiście fajnie, gdyby było więcej

ocenił(a) serial na 10
simene

Odcinek jak najbardziej udany. Od ucieczki Artura z Camelot, (w tym przebraniu wyglądał na prawdę komiczne :D ), przez pościg . Jedyne czego mi brakuje to prawdy : przez te wszystkie sezony czekam, aż Merlin przyzna się do swoich mocy. Druga część dzisiejszego odcinka byłaby idealna. W zwiastunie Agarvain dowiaduje się o mocach Merlina , może scenarzyści to wykorzystają i Artur dowie się jak bardzo wdzięczny powinien być Merlinowi...

ocenił(a) serial na 10
Veracini

Odcinek świetny nie mogę się doczekać drugiej części. Zgadzam się z przedmówczynią też czekam aż Merlin ujawni Arturowi swoją moc i mam nadzieję że stanie się to już w sobotę :*

ocenił(a) serial na 10
Salvamee

nie wytrzymalam i obejrzalam :) faktycznie caly czas trzyma w napieciu, teraz po obejrzeniu mam niedosyt :( dlaczego znowu trzeba tydzien czekac :( PS Artur zaczarowany byl przeslodki, a kolejny odcinek zapowiada sie naprawde niezle i smok i excalibur :D

Julka81torun

odcinek najlepszy ze wszystkich :D

ocenił(a) serial na 10
asusRM

zgadzam się, też czekam aż Arthur się dowie wreszcie;p
i czekam na ost odcinek ;)

ocenił(a) serial na 10
Salvamee

a ja czekam ,zrobię sobie tą przyjemność i poczekam do soboty i obejrzę dwa razem:)

ocenił(a) serial na 10
raffication

Gratuluję cierpliwości... :D Ja bym tak nie mogła xD

ocenił(a) serial na 10
raffication

Coś czuje że Artur dowie się w finale albo będzie podejrzewał :
- Merlin poprowadzi go do magicznego miecza w kamieniu
-Wielki Smok wróci i zatakuje armie Morgany - jeśli Artur go zobaczy zrożumie że Merlin wtedy go okłamał

ocenił(a) serial na 10
michal_12_filmweb

Może Artur ma wadę wzroku i nie zauważy, że to ten. xDD Zwłaszcza, że raczej się na smokach nie zna i widział go tylko wtedy gdy miał go zabić, nigdy wcześniej... Już słyszę głos Artura niczym z gry o Wiedźminie: "Jeszcze jedna z tych przeklętych bestii" xD

ocenił(a) serial na 10
raffication

o jak miło :d nie wytrzymałabym :P a i powodzenia życzę :)

ocenił(a) serial na 9
raffication

też tak robię :D Ponad 80 minut z Merlinem, coś czuję, że to będzie jeden z lepszych prezentów gwiazdkowych :P

ocenił(a) serial na 10
purrie

Merlin uważa, że Morgana jest do uratowania
-Gaius zamierzam trzymać się.
-Merlin musi być 100% pewni, co stanie się przed objawia ma magii.
-Sezon 4 kończy się bardzo intrygujące Cliffhanger

raffication

Ja nie wytrzymałam i dziś obejrzałam... Ale i tak nieźle, do wtorku się trzymałam :D Ale odcinek tak mi się podobał, że zamierzam i tak w następną sobotę obejrzeć dwa razem :)

ocenił(a) serial na 10
Black_Silence

Co to jest te ,,Cliffhanger ' ?

ocenił(a) serial na 10
peter123321

To znaczy, że urywa się w najciekawszym momencie a na wyjaśnienie ostatniej sceny trzeba czekać do następnego sezonu.

Ascello

jak zwykle :p

ocenił(a) serial na 10
Ascello

Podam przykład :
Załużmy że Mordred wróci w ostatniej scenie rozmawia z Morganom i mówi jej kim jest Emrys a Morgana jest wściekła gdy odkrywa że Merlin to Emrys i kończy się tym odc
to tylko przykład

ocenił(a) serial na 10
michal_12_filmweb

na stronie sfx piszą, że finałowa końcówka będzie ciekawym punktem kulminacyjnym całej serii, pojawi się zły charakter, który już znamy (może więc Mordred właśnie?) Duży zwrot akcji pod koniec sezonu 4 ma być dużą częścią sezonu 5! Więc może rzeczywiście dowiedzą się o Merlinie? Mam nadzieję - piszą jeszcze, że w kolejnym sezonie pojawi się kilka nowych potworów, będą już dwa smoki! I jak zwykle zacznie się dwuczęściowym odcinkiem!
http://cultfix.co.uk/merlin-series-5-hints-15528.htm

ocenił(a) serial na 9
Salvamee

mnie najbardziej urzekła scena "My gooold" :P

ocenił(a) serial na 10
Salvamee

ja czekam na the sword in the stone part two jak i wy xD dzis dostaniemy ten odcinek aż się doczekać nie mogę . :)
wesołych świat :)