Jak wam się podobał? Ja się bardzo rozczarowałam. Na zwiastunie wydawał się świetny, ale akcja jakaś taka... sama nie wiem jak to ująć. Rozwlekła? No i nazwanie Gwen "bardzo piękną kobietą" nieco mnie zdziwiło. Jak podawało BBC, Annis rzekomo miała być "okrutna" i "żądna zemsty". Gdyby na prawdę była tak okrutna, nie zgodziłaby się na walkę Artura i Gościa Którego Imienia Nie Pamiętam. Coś za szybko zmieniła zdanie. Jak na razie najbardziej podobał mi się Wicked Day, a zaraz po nim Aithusa. Piąty odcinek jak na razie prezentuje się na samym dnie.
Ja niestety czekam jeszcze na polskie napisy. Obejrzałabym teraz, ale prawdopodobnie bym nic nie zrozumiała... : <
Wiesz może kiedy będą napisy ? :D
Było by miło gdyby ktoś mógł mi podać link do napisów. Choćby z napiprojekt , siedzę nad tym cały dzień i kończy mi się cierpliwość, a z angielskim to u mnie krucho.
Po zwiastunie spodziewałam się, że wreszcie będzie jakaś porządna bitwa wiec trochę rozczarowałam się. Za mało było Merlina i Morgany moim zdaniem. Miejmy nadzieję że 6 odcinek będzie tak dobry jak na zwiastunie.
O tak, za mało Merlina i Morgany. Czemu oni nie będą razem?! Morgana ma podobno w tym sezonie zostać MAMUSIĄ! Ciekawe tylko, czy będzie matkować Mordredowi, czy sama urodzi. Artur wydawał mi się idealny dla Morgany. W ogóle nie pasuje do Gwen. Czy on się jej na końcu oświadczył?!
Powinni zmienić aktorkę która gra Gwen. W ogóle mi nie pasuje do Artura. A skąd wiesz że Morgana ma być mamusią?
Gwen jest w serialu beznadziejna. Morgana świetnie pasowałaby do Artura. Co z tego że są rodzeństwem? Na jakiejś stronie ze spoilerami napisali, że "w Morganie obudzi się instynkt macierzyński". Tylko tyle. Pewnie chodzi o Mordreda, że będzie go wychowywać itd, ale fajnie by było gdyby miała dziecko z Arturem, Merlinem albo jakimś rycerzem Okrągłego Stołu.
ponoć miała uwieść Merlina, ale w legendzie jest, że to Arthur ma z nią syna Mordreda. Póki co niewiadomo
co do Gwen to się zgadzam, że Ginewra powinna być bardziej urodziwa
dla mnie odcinek świetny, po tym jak królowa przejrzała Morganę i jej dogadała ;p
Po zwiastunie następnego odcinka nie byłabym zdziwiona jakby to Morgana była w ciąży z Merlinem. Ciekawe w jaki sposób Merlin przełamie czar Morgany, żeby zabić Artura?
Powinny być przynajmniej dwa odcinki na tydzień. Jak będzie na polsacie na wiosnę to będziemy przynajmniej wiedzieć co się działo. A teraz możemy ćwiczyć angielski;p
Ja anglistykę studiuję, więc dla mnie to nie problem; przeważnie ściągam napisy po ang by od razu się uczyć pisowni jak coś nie znam, choć to rzadkość (nie lubię oglądać z lektorem, bo to zbrodnia na aktorach)
Ja na swoje nieszczęście tylko uczyłam się podstaw wiec tyle o ile rozumiem. Ale zdecydowanie lepiej ogląda się filmy z napisami.
Ja się męczę z angolem od 8 lat, więc zrozumiałam, ale np. Katie i Colin mają taki akcent, że trudno rozszyfrować co oni mówią. Już Coli mniej, ale jak Katie wpadnie w słowotok, to...
Nowe wiadomości 4x06 :
-Artur mówi Merlinowi co naprawdę myśli o nim.
-''Jeśli umrę nazwiesz mnie bohaterem''?
-Morgana i Merlin mają rozmowę o lojalności
-"Mamy zdrajcę wśród nas."
-Artur jest bardzo zmieszany, gdy jego sługa jest rzeczywiście właściwe raz!
-Gwen (i piersi falują) widzi Arthur w sytuacji pogorszenia podczas Merlin chowa się za kurtyną.
-Morgana jest przerażony wizją ona - jej kara ma się prawo do jej drzwi.
Ja poproszę link do angielskiej wersji. Niestety tego nie jestem w stanie zrozumieć Absolutnie. Tłumaczenie mniej zrozumiałe od obcego języka. I jak tu google tłumacza nazywać dobrym...
A, znalazłam. Ale tam fajny szyk wyrazów mają, nie ma co. xDD
http://geeksyndicate.wordpress.com/2011/11/01/10-teasers-from-merlin-series-4-ep -6-a-servant-of-two-masters/
Tylko tu trochę więcej tych podpunktów, niż ty podałeś:
1. Artur mówi Merlinowi co naprawdę o nim myśli.
2. "Czy jeśli umrę, nazwiesz mnie bohaterem?"
3. Merlin poświęca swoje bezpieczeństwo, by chronić Artura. (Absolutna normalka)
4. Morgana i Merlin rozmawiają o lojalności.
5. "Wśród nas jest zdrajca"
6. Artur jest zszokowany, gdy jego sługa choć raz jest kompetentny!
7. "Co dwie głowy to nie jedna!", "Tak, ale nie kiedy jedna z nich jest twoja!"
8. Gwen (i jej falujący biust) widzi Artura w kompromitującej sytuacji, podczas gdy Merlin chowa się za zasłoną. (WTF?!)
9. Morgana jest przerażona swoją wizją - jej fatum podchodzi tuż pod jej drzwi.
10. "On jest strasznie nudny, nigdy nie spotkałem kogoś tak nudnego!"
Nopwe z 4x06 :
1. "You never know when you might need to kill someone!" Merlin to Leon whilst enchanted.
2. Merlin becomes most irritated when Gwen prepares lunch for Arthur. Yes, because he wanted to poison him.
3. "There's only one conclusion we can draw - we have a ******* in our *****!" A traitor in our mist. Gaius to Arthur probably.
4. Agravaine's luck may be about to run out... Merlin or Gaius are going to say something at long last - hopefully.
5. "Now you've condemned me to a day of mindless chatter." Merlin tries to encourage Arthur to spend time in his company.
6. Arthur gets a new man-servant. George. But why does he wear clothes just like Merlin's - they're hardly standard servant attire.
7. "The man makes jokes about brass!" Arthur about George
8. Someone is responsible for the death of an innocent pig. Merlin aims his cross bow at Arthur and gets the pig instead?
9. "Are you going to get dressed?!" Gwen to Arthur
10. Arthur is forced to cover his modesty with a pillow. After talking to Gaius, Gwen runs into Arthur's chambers in a panic and forget to knock. (picking up Merlin's bad habit there!)
Mam pytanie
znalazłem na merlin wiki w profilu Utera w reacjach o jego bracie Ambrozjus a nic o nim narazie nie było muwione chyba że w usuniętych scenach a wy jak sądzicie ? Ambrozjusz ma się pojawić w 4 sezonie w 3 części serii
oto treść :
He had great appreciation Uther his brother but when he started the Great Terror suspect Ambrosio nie but I wanted to risk their leraltad Army Command so as to fight the nore Where was the Pictish settlement. At the Battle Command reinforcements nie Uther and Gorlois died in the Battle. Uther why he incurred the hatred of Ambrose.
Nowe spoilery:
1. "If I do die, will you call me a hero?"
2. "I haven't seen you since you condemned my sister to a slow and painful death"
3. Arthur is finally alerted to the fact there is a traitor in Camelot
4. "Fomorroh will suck the life force out of you. Everything that makes you Merlin will be gone"
5. Meet George. Arthur's perfect new manservant and Merlin's replacement
6. Merlin shares something in common with a pig. And also kills one!
7. Gwen knocks out Merlin. Twice
8. Sir Leon is happy for Merlin to kill Arthur
9. Merlin prepares a steamy hot bath for Arthur
10. Gaius and Gwen catch Arthur naked
11. Emrys fights the Knights
12. Someone discovers Agravaine's secret
13. "Is Gaius dead?"
14. Emrys and Morgana battle each other using magic…with only one left standing
15. "So Emrys, it seems you will not be my doom after all"
I TO ZDJĘCIE! O.O
http://cultfix.co.uk/wp-content/uploads/merlin-406-morgana-merlin.jpg